論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

俾唔俾個工人關門瞓覺同埋你地夜晚會唔會關門瞓覺

個工人初初來個陳, 我己經同佢講唔可以關門瞓覺. 因為夜晚我可能需要佢幫忙. 因此我地都無關門瞓覺. 但係唔知點解, 依家覺得好唔自在.

禁止訪問

醒目開學勳章

Re: 俾唔俾個工人關門瞓覺同埋你地夜晚會唔會關門瞓覺

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我工人(自已訓)除左關門仲 lock 埋門, 我自已都無lock, 我想同佢講吾好lock門, 因為我有d衫同雜物放係佢間房, 都吾知點同佢講好.

大宅

我阿仔同賓賓一間房, 我叫阿姐姐訓覺關房門但唔好 lock 房門訓, 因為我半夜都會入房睇阿仔!! 佢都 ok 呀!

Hei-Hei

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

Me too.

Hei-Hei 寫道:

我阿仔同賓賓一間房, 我叫阿姐姐訓覺關房門但唔好 lock 房門訓, 因為我半夜都會入房睇阿仔!! 佢都 ok 呀!

大宅

Re: 俾唔俾個工人關門

關門就ok..... lock 門就唔得啦!!

複式洋房

由於我係餵人奶架, 而且係瞓係到餵個隻, 所以唔方便起身. 唯有同佢講叫佢唔好關門瞓覺. 等我可以係房到叫佢, 佢都可以聽到. 點知佢又好懶瞓, 我係房到叫佢, 佢完全聽唔到. 次次要入佢房叫5至6聲佢先聽到. :evil:

大宅

My maid will close the door on summer (with air-conditioner switch on), she will not close it in winter.

別墅

Re: 俾唔俾個工人關門?覺同埋你地夜晚會唔會關門?覺

我響佢o黎之前就放左個防砰門o既膠扣,佢又好識做無拿走,晚晚都係留條“喇“。行過又見唔到佢訓覺又可以聽到我叫同亞B喊。。。

男爵府

對呀!關門就ok,lock 門就唔得啦!點知你係米係入面食大麻呀!?
做人至緊要開開心心 :-D

民房

係呀, 一定唔准lock門, 如果唔係就out of control 啦!

大宅

Re: 俾唔俾個工人

We have not lock the bedroom door and also not allowed 工人關門.
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

男爵府

me too, no lock the doors (even my room)
Use a C-ring (plastic) to left a gap so that I can check my kids during mid-night.

(My children share the room with maid)

複式洋房

工人唔可以關門訓, 因為同bb同房..........

大宅

我個工人應該閂門訓卦...佢間房響廚房再入面,我平時無刻意裝佢有冇閂門呀...!

不過,我同佬每晚就一定LOCK門訓law。

每晚11點後,係佢o既自由時間,我地都唔會叫佢。

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我同左印印講, 佢都好聽話, 無lock 門訓 la.

大宅

我個賓又係要同個仔一齊訓,佢o個張係子母床, 開左床我就入唔倒去, 半夜我要入去同個仔蓋被, 所以佢冇得閂門訓, 就算夏天開冷氣, 我都係係房門掛張膠廉係度, (好似d 藥房咁) 咁d 冷氣又夠涼, ok 架, 不過我地兩公婆都冇閂門訓, 都係有條gap, 因為要留意阿仔早上有冇發老皮, 唔肯起身返學.. :-| :-|

複式洋房

Hi,

My maid sleeps with my daughter in the same room, so the door is open. My room is also open. She can enter my room to swipe my floor quietly even when I haven't woke up.

Monica
:-)

複式洋房

我都係窩....我個印係要同個仔一齊訓,佢o個張係子母床, 開左床我就入唔倒去, 半夜我要入去同個仔蓋被, 所以佢冇得閂門訓, 因為我個仔成日訃被...所以我唔比佢閂門...

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我們兩公婆間房和個女間房就沒有關門, 只是關了玄關度門, 因為驚個女半夜發惡夢喊Daddy, Mummy
個工人間房就會關門 & Lock門, 因為是她私人地方, 但她沒有房門鎖匙, 條鎖匙 keep在我處。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

首頁

尾頁

跳至