懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

醫生係九龍區可以揀法國醫院, 但中大近我自己屋企多d, 醫生都ok, 可以就唔想去太遠嘅, 驚有咩帶漏咗要屋企人拎野黎, 唔想佢地太辛苦

複式洋房

我細妹舊年係法國開刀,佢話幾好環境幾ok同埋醫生姑娘都好nice
所以我黎緊都係法國開刀,不過我唔諗住餵人奶,都唔知有咩水奶可以揀同埋私院探訪冇咁嚴㗎

男爵府

米人pinklady 發表於 22-10-25 21:30
醫生係九龍區可以揀法國醫院, 但中大近我自己屋企多d, 醫生都ok, 可以就唔想去太遠嘅, 驚有咩帶漏咗要屋企 ...
中大生幾好

大宅

醫生係九龍區可以揀法國醫院, 但中大近我自己屋企多d, 醫生都ok, 可以就唔想去太遠嘅, 驚有咩帶漏咗要屋企 ...

我問過醫生,佢話開刀就度度一樣,我就揀返近自己去法國生,最緊要係信個醫生,住幾日就返屋企。

大宅

Sc40 發表於 22-10-26 13:05
我細妹舊年係法國開刀,佢話幾好環境幾ok同埋醫生姑娘都好nice
所以我黎緊都係法國開刀,不過我唔諗 ...

2022年法國醫院水奶
attach1/tmp/phpXELHL0

大宅

我28/7係法國醫院開刀,環境同姑娘都好好,開刀前一晚姑娘會黎得好密,check bb心跳,係房行出去已經係餵奶室

大宅

兩間醫院我都冇所謂, 因為兩間醫院都唔方便, 不過我老婆生嗰陣時就喺法國開刀。
我就慘慘豬啦冇得入去陪產, 因為夜晚過咗十點護士唔畀我入去, 佢話因為人手問題

別墅

2023年兔年勳章 牛年勳章

Sc40 發表於 22-10-26 13:05
所以我黎緊都係法國開刀,不過我唔諗 ...
你妹妹埋單大概幾錢? 有冇野要特別準備? 我見中大入左有機水奶, 好吸引同埋中大新啲不過貴少少

別墅

想知2間價錢差幾遠

複式洋房

winto 發表於 22-10-26 23:00
你妹妹埋單大概幾錢? 有冇野要特別準備? 我見中大入左有機水奶, 好吸引同埋中大新啲不過貴少少
...
佢住3人房,張單冇記錯好似7萬幾
多數物資佢都有俾嘅,不過記得買定M巾同床墊(有提供但唔夠用,要各買1包先夠)…法國都有有機水奶,佢揀左有機hipp,見呀b食得幾好就keep住飲,所以我黎緊應該都會揀hipp水奶俾我b食

大宅

你俾錢就緊住就自己㗎啦

中大環境好法國好多
啲姑娘好細心

別墅

Sc40 發表於 22-10-27 13:16
佢住3人房,張單冇記錯好似7萬幾
多數物資佢都有俾嘅,不過記得買定M巾同床墊(有提供但唔夠用, ...
我都幫仔仔揀左Hipp, 可以一出世就有機xd 加上見其他牌子得2安, Hipp就有3安, 勁有良心xd 唔洗驚食唔飽同埋姑娘話有機水奶好難入到私院, QC team捉得好嚴, 佢話連消委會都all pass, 好多間私院都淨係入呢隻水奶

複式洋房

回覆 Sc40 的帖子

聽你咁講放心好多, 我諗水奶都會揀HIPP, 始終有過來人同消委會保證安心好多你幾月開刀? 睇下到時會唔會見到

首頁

尾頁

跳至