自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好:
因家人快要做大手術想求一下平安,想請問要問那些生果及香燭呢?程序是怎樣?是否手術完成康復後要還神呢?

謝謝幫忙!

大宅

AppleChow 發表於 22-10-29 22:03
各位好:
因家人快要做大手術想求一下平安,想請問要問那些生果及香燭呢?程序是怎樣?是否手術完成康復後 ...

首先要打齊三針

誠心祈求就得
事後要還神

男爵府

AppleChow 發表於 22-10-29 22:03
各位好:
因家人快要做大手術想求一下平安,想請問要問那些生果及香燭呢?程序是怎樣?是否手術完成康復後 ...

黃大仙廟宜家喺唔可以化寶嘅,你買香去就得。黃大仙廟鋪有好多頭買香燭,而且黃大仙廟入邊有好多職員,你問佢地,佢地會教你點拜點做。

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今年年頭家人做大手術,我去黃大仙祈福。只帶香去拜,誠心求某某手術順利,平安康復。好好彩家人順利康復,年尾先去還神。

男爵府

回覆樓主:

明白,多謝大家回覆。(emoji)(emoji)(emoji)
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至