自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

"曾智華 - 收視率out咗?|祿祿無窮 | 頭條日報"

無可否認,TVB在廣播方面,擁有最多觀眾數量,不過,相當集中在平均年紀大、學歷不高及住在公共屋邨的一群。其實,決策層應該度身訂造,專攻佢哋會幫襯的機構及商品。例如,領展商場旗下的店舖及日常用品。必須瞄準中低消費為主攻目標,包括所有超市集團,連鎖快餐店,健康用品集團,家品集團……

https://hd.stheadline.com/news/columns/1409/20221104/1005579/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E6%9B%BE%E6%99%BA%E8%8F%AF-%E6%94%B6%E8%A6%96%E7%8E%87out%E5%92%97-%E7%A5%BF%E7%A5%BF%E7%84%A1%E7%AA%AE

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我睇到最後嗰段, 收視慘淡!

論收視率,另一熱話為HOY TV《就是青春》,低見零點三點。電視台最現實,邊有得唔斬?
曾智華

20150618bb    發表於 22-11-4 11:18

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

得0.3點個D, 咪話求學不是求分數囉
但如有得揀, 邊個唔想做十A啫
天朗氣清

男爵府

2024勳章

年輕個代通常睇ipad多,又唔係唔睇電視嘅,不過套戲係有質素,都會排櫈仔睇啩。

翡翠宮

回覆樓主:

明顯TVB吾想改check收視率方法。因為改收視真実狀係更低。到时点搵告商呀???

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

ShingLing88 發表於 22-11-4 11:32
年輕個代通常睇ipad多,又唔係唔睇電視嘅,不過套戲係有質素,都會排櫈仔睇啩。 ...

我都係用I pad 睇

男爵府

mickeyeva 發表於 22-11-4 11:16
我睇到最後嗰段, 收視慘淡!

話時話,開嘅收視都未至於0.3咁低,呢套係佢嘅重頭節目,點解咁低?

男爵府

2024勳章

回覆 Onlok 的帖子

Ipad真係幾方便,一路行住睇都得,我諗都會影響到而家電視台收視率

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Onlok 發表於 22-11-4 11:10

無可否認,TVB在廣播方面,擁有最多觀眾數量,不過,相當 ...

其實由於面頭兩公婆返Cable,而Cable收返佢哋兩個,得益嘅呢兩公婆繼續濫權、繼續翻炒舊橋。佢兩公婆真係out得好緊要!

公爵府

2024年龍年勳章

係因為五十年不變政策
全中國得香港係睇電視台本身收視率嘅啫(自己同自己比)
內地基本都係睇作品本身嘅收視率
同時期咁多劇播,D收視率上到1嘅劇已經好厲害
因為大多用其他平台睇,電視台收視率唔高亦正常
所以人哋仲有網播量

香港講嗰D好收得嘅劇,真係咁多人睇
反正我好耐冇睇港劇/冇用電視睇

象牙宮

Onlok 發表於 22-11-4 11:10

無可否認,TVB在廣播方面,擁有最多觀眾數量,不過,相當 ...

學歷不高同住在公屋的那一群? 成日啲籌款節目打上去捐錢嗰啲人好窮?

子爵府

回覆樓主:

曾智華洗唔洗一竹篙打一船人,佢喺度侮辱緊tvb 啲觀眾,我每日都睇tvb但唔係佢所講那類人

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

年青人現在好少睇電視喎?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

查了一輪手機、曾智華原來黃到出汁。

有錯請改正~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

頭先係TVB有個好多長既海外樓盤廣告呀!

公爵府

回覆樓主:

又帶風向

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 22-11-4 12:58
其實由於面頭兩公婆返Cable,而Cable收返佢哋兩個,得益嘅呢兩公婆繼續濫權、繼續翻炒舊橋。佢兩公婆真係o ...

我好憎呢2件肥野,去到邊衰到邊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

961123 發表於 22-11-4 18:38
學歷不高同住在公屋的那一群? 成日啲籌款節目打上去捐錢嗰啲人好窮?
...

哦,又以偏蓋全

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

依家睇電視都要分高學歷及有無錢?邊個可以咁肯定睇電視既人係咩身家呀?點解近年成日要侮辱睇TVB既觀眾?

睇個電視都要俾人標籤?香港依家有班垃圾思維既黃黑人好離譜!

男爵府

nancy29 發表於 22-11-4 11:38
話時話,開嘅收視都未至於0.3咁低,呢套係佢嘅重頭節目,點解咁低?

有YouTuber專評論選秀show,就是青春未開播時佢都話有D期待,但睇到上個星期果集,未夠半集,都頂唔順棄睇⋯

首頁

尾頁

跳至