自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

青衣為食妹 發表於 22-11-13 08:50
一定可以,仲唔止十年添,會好耐好耐…,祝福你一家人

公爵府

guigui82 發表於 22-11-13 09:33
幾年前, 我地有個朋友猝然而逝。我也有你這種感覺。每天早上醒來, 老公仍在呼呼大睡, 是多麼幸福的事。

...

之前黄鴻升突然猝死,我喊咗半年,老公仲話有冇咁傷心。一個好好地嘅人,尋晚仲睇緊佢IG story,第二朝新聞就話佢離世,真係好難接受。個時開始巳經醒覺要好好珍惜我身邊嘅朋友同家人,因為人好脆弱,突然離開真係好難接受。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

未嫁前,同父母一齊喺屋企食飯,慢慢嘆/老公在身邊,大仔出世那一刻,又係感動到喊

呢d畫面成日都會唸起

珍珠宮

回覆樓主:

有兩幕1是父架車一家人去街食飯!2是自己年年考尾尾,常常留班十踢出校,25十才中學會考,家人冇放棄自己

子爵府

easonkinki 發表於 22-11-13 09:50
之前黄鴻升突然猝死,我喊咗半年,老公仲話有冇咁傷心。一個好好地嘅人,尋晚仲睇緊佢IG story, ...

朋友離逝時, 我地有去醫院, 見到他家人,老的,幼的, 哭得呼天搶地, 那一幕深深震撼了我。跟著的幾個月也不能平復。
所以,對生活沒有過多要求, 身體健康, 過得開心最重要。
祝福大家!

大宅

bb出世平安健康,面仔身體冇大型胎痣,鬆一口氣

男爵府

冇畫面,但好深刻。結婚當日,接新娘,玩遊戲,老公問非所答哋爆咗一句:愛你一生一世,嗰刻喺房,覺得佢好儍,九唔搭八。近年身體好差,但老公仍然對我好好,好遷就我,冇怨過我。感恩佢堅守婚姻的承諾。上帝縱使關咗我一扇門,但祂給我一個好老公,一對乖囝囡,為我建造一扇比門更大嘅窗。感恩

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主:

當年我個仔仲係讀緊小學,佢啱啱學識鋤大D,我哋三仔乸坐喺床度玩,兩隻貓都跳晒上床,其中一隻瞓到四腳朝天打鼻寒,我哋嘈到死佢都冇起身,另一隻就將我哋啲啤牌撥落地,我個仔呱呱叫…… 當其時真係好開心,可惜呢兩隻老貓已經不在,去左彩虹橋了。

伯爵府

回覆樓主:

結婚
生仔

子爵府

麟媽媽 發表於 22-11-13 11:57
當年我個仔仲係讀緊小學,佢啱啱學識鋤大D,我哋三仔乸坐喺床度玩,兩隻貓都跳晒上床,其中一隻瞓到四腳朝 ...

好有畫面,好溫馨,有再養嗎?

子爵府

cheukyingmama 發表於 22-11-13 11:31
冇畫面,但好深刻。結婚當日,接新娘,玩遊戲,老公問非所答哋爆咗一句:愛你一生一世,嗰刻喺房,覺得佢好 ...

永遠記住佢果句「我愛你一生一世」,佢真係做到喔,卑個讚佢,亦不妨cap你呢段留言卑佢睇

侯爵府

因有啲事唔可以返屋企,爸爸拎湯同餸去地鐵站比我

子爵府

brother4 發表於 22-11-13 09:57
有兩幕1是父架車一家人去街食飯!2是自己年年考尾尾,常常留班十踢出校,25十才中學會考,家人冇放棄自己 ...

好幸福,有愛你既家人!好好珍惜,唔係個個都有咁好既家人。

子爵府

檸檬檸檬 發表於 22-11-13 12:53
因有啲事唔可以返屋企,爸爸拎湯同餸去地鐵站比我

你個分享令我想起我爸爸,佢無咩讀書,亦唔識表達自己,自細同我地好疏離,但有一次係我中學,我發完燒後幾日,有日放學,我發現我上格床有人幫我換咗床單,應該就係我爸爸。

子爵府

Angelice-BeBe 發表於 22-11-13 09:51
未嫁前,同父母一齊喺屋企食飯,慢慢嘆/老公在身邊,大仔出世那一刻,又係感動到喊

呢d畫面成日都會唸起

我個仔出世時,要去照燈,我記得我喊到成個口罩濕曬,裡面都係眼淚鼻涕。

子爵府

好鍾意睇大家既分享,感受到大家滿滿既幸福,繼續keep住,呢d幸福會幫我地抵抗挑戰!

伯爵府

一人之下 發表於 22-11-12 23:36
當年我阿爸入院,我煲左湯攞去比佢飲,係我第一次煲湯比佢飲,佢笑得好開心、好幸福,我永遠都會記得呢個畫 ...

好甜好窩心

公爵府

guigui82 發表於 22-11-13 10:29
朋友離逝時, 我地有去醫院, 見到他家人,老的,幼的, 哭得呼天搶地, 那一幕深深震撼了我。跟著的幾個月也不 ...

男爵府

好媽媽勳章

睇哂留言,我好努力咁諗自己係邊一刻最幸福,雖然呢幾年婚姻帶比我好多負能量,但一諗起臨嫁前果一晚係娘家。。。我就覺得自己都算係幸福之人

複式洋房

singdream 發表於 22-11-12 23:01
有兩幕,我經常想起,好warm好幸福,就係一家人坐係廳打邊爐,食完暖粒粒,之後大家一齊圍住睇電視,一路講 ...

上年隔離翻鄉下,我仔跟親人去隔離個花場玩,摘佐幾支玫瑰花、太陽花同幾支唔知名小花好靚,跑住翻親戚屋企話花好靚專登問姨姨摘俾我仲叫姨姨幫手用工具整走玫瑰刺驚吉親我,我望住佢跑到一身汗臉仔紅紅個一刻個覺得自己超級幸福。

首頁

尾頁

跳至