自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

jasprincess 發表於 22-11-14 15:22
我轉左工. 最唔慣係太清閒

你咁好彩嘅

水晶宮

人工少左,體力勞動左,員工多左,是非多左

珍珠宮

練忍功,小不忍則亂大謀

子爵府

leng1999 發表於 22-11-14 18:00
我公司都冇咩人講野

以前好多(同客、同同事)傾電話聲、同事之間溝通傾偈
唔知係咪而家時代唔同,唔鍾意講嘢,全部message,定係根本唔需要溝通
食晏晚間各自食飯盒、睇片,連交流都無

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cupid0627 發表於 22-11-14 20:04

以前好多(同客、同同事)傾電話聲、同事之間溝通傾偈

真系好靜

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

brother4 發表於 22-11-14 09:30
午餐冇两餸飯選擇

免費午餐嗎?

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:17
免費午餐嗎?

两餸飯最平

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

brother4 發表於 22-11-14 20:20
两餸飯最平

我有免費午餐,中日韓台無限輪迴

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:23
我有免費午餐,中日韓台無限輪迴

你間公司請人?有冇介紹?

彩鑽殿

brother4 發表於 22-11-14 20:24
你間公司請人?有冇介紹?

公司冇男人架

侯爵府

冇大電腦用, 公司一樣插notebook
我嫌mon細自己抬咗個大mon返去插

文具有文具房, 入去任攞, 又多又齊唔使申請
當年只係assistant manager grade, 出差已經可住suite

伯爵府

回覆樓主:

轉過一份工,連電腦都要自己帶

侯爵府

回覆 cupid0627 的帖子

總好過事事非非八八掛掛果D啦

侯爵府

咁有無say hi, say bye先?

子爵府

donald63 發表於 22-11-14 20:30

咁有無say hi, say bye先?

同隔離部門,真係無
啲人好cool
我多謝主動

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:25
公司冇男人架

我地公司陰盛陽衰,九成是女但有男仔當弟弟

彩鑽殿

brother4 發表於 22-11-14 20:34
我地公司陰盛陽衰,九成是女但有男仔當弟弟

咁你就爽啦,我度係全女將

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:40
咁你就爽啦,我度係全女將

女昰霸王花,上星期同D弟弟講做唔晒冇得收工,最後好遲走。。好彩吾同组

珍珠宮

回覆樓主:

D野多斁直屬上司做晒,番工簽下名,上吓網,煲下劇,炒下野,吹下水,真係不習慣,估很難再轉第二份工

子爵府

pat89 發表於 22-11-14 18:35
你咁好彩嘅

其實我中意keep 住有野做架. 時間快過d

首頁

尾頁

跳至