自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

2022-11-21 更新, 聯絡咗代理, 指示我可以拎返去屈臣氐退款, 我已成功退款啦

如果唔係屈臣氐買又或者唔想拎返屈臣氐, 可以問佢地拎表格填同再作安排

-----

見消委會報告話有超多致癌物, 5星中只有1粒星
我媽一路食開, 而家應該會停食, 屋企仲有4大樽存貨

「楓之寶高濃度強心奧米加3」魚油產品的基因致癌物環氧丙醇、有毒物氯丙二醇的檢出量,同時超出歐盟上限,而該樣本的抗氧化劑經丁化作用的羥基甲苯(BHT)的檢出量亦超出本港法例規定。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3399415/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%20%EF%B8%B325%E6%AC%BE%E9%AD%9A%E6%B2%B9%E6%AF%94%E4%BD%B55%E6%AC%BE%E8%87%B4%E7%99%8C%E6%B1%A1%E6%9F%93%E7%89%A9%E8%B6%85%E6%A8%99%E3%80%80%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E6%8E%A84%E6%AC%BE%E6%BB%BF%E5%88%86%E4%B9%8B%E9%81%B8%E6%9C%80%E5%B9%B3%2493.5%E3%80%90%E9%99%84%E8%A9%B3%E7%B4%B0%E5%90%8D%E5%96%AE%E3%80%91

大宅

回覆 littlesheep123 的帖子

我呀。我屋企仲有半樽。我不是每天都食,間中有需要我先会食。

珍珠宮

2024年龍年勳章

littlesheep123 發表於 22-11-15 13:29

打上去消委會問,試吓要求退款!

大宅

唔好長時間食同一個牌子

侯爵府

littlesheep123 發表於 22-11-15 13:29

詢問下本港經銷商有冇得退款?

侯爵府

hoiting912 發表於 22-11-15 14:04
唔好長時間食同一個牌子

係呀我都成日氹氹轉㗎
分散風險

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我媽都有食,成日趁屈記減價時買

大宅

應該會有回收吧

珍珠宮

回覆樓主:

有無留單據?
如連鎖店去問可否退

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常打死唔認有問題,再補充資料俾消委!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cy101 發表於 22-11-15 17:30
通常打死唔認有問題,再補充資料俾消委!

呢個真
日本の平安を祈ります

珍珠宮

2024年龍年勳章

消委會有時好誇張, 真係有問題, 應該報海關禁售。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

佢哋Facebook咁回應:
就消委會對魚油的測試報告,本公司謹此回應如下:

- 「楓之寶高濃度強心奧米加3」是加拿大衞生部註冊產品,完全符合加拿大及美國的食品安全標準。
- 於加拿大及美國的健康食品,並毋須就是次消委會報告涉及之新鮮度、防腐劑及油脂加工污染物進行測試。
- 鑑於消委會之報告,為釋除顧客疑慮,本公司將研發奧米加3新配方,而消委會所指之有關產品已全線下架。

如有垂詢,請致電2126 1168與維健生香港有限公司聯絡。謝謝!

大宅

SamSamwill 發表於 22-11-16 15:54

同埋我睇消委會報告話BHT含量已經超出食物內防腐劑規例嘅一倍份量,已經將資料交給食物安全中心跟進。
同埋睇返楓之寶回應話已經將該產品下架,既然下咗架係咪起碼要退款比買咗未開封嘅顧客?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SamSamwill 發表於 22-11-16 15:54

咁樓主可以去試吓退錢,下架喎!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

cy101 發表於 22-11-16 16:51
咁樓主可以去試吓退錢,下架喎!

可拎返去屈臣氐, 已成功退錢

子爵府

回覆 littlesheep123 的帖子

有毒物真係要退啊

大宅

littlesheep123 發表於 22-11-21 17:39
可拎返去屈臣氐, 已成功退錢

因為已掉了收據又唔記得原本係幾錢,請問現在屈臣氏退款金額是多少?謝謝!

首頁

尾頁

跳至