自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樓主自信有幾低,就證明個男仔對佢有幾差,大部份人既自信有一大部份係黎自另一半。

樓主快快甩左個男仔啦。

伯爵府

回覆樓主:

你自己都喺個男人面前矮化自己,你叫個人點會睇高你。如果佢提出分手,未順理成章成全佢,即刻 delete 個男嘅所有 contact,唔好理佢,你退一步可以會有意想不到嘅結果,你自己都識講,咁易得到手佢唔會珍惜,反而你吊高嚟賣,佢會緊張你。不過呢 d 心理戰要好有定力。

大宅

fatmingming163 發表於 22-11-16 08:33
講真,如果係我,我唔會同任何唔夠愛我既人一齊,憑咩啊!

同意,一開始都覺得佢唔認真就唔應該一齊

伯爵府

回覆樓主:

明知原因
卻仍粉身
不捨離場
最終傷己

請先自愛
放生大家
好心分手

翡翠宮

akachanman 發表於 22-11-15 15:35
既然你知道「佢只不過貪方便就手,我只係佢嘅性工具」

咁無謂哂自己時間,斬䌫分手

x2

伯爵府

MeiCheLin 發表於 22-11-16 13:00
系嗃, 甘正常人都頂唔順, 半年未分手都算系甘

認同!樓主唔改變自己自信低,唔比空間對方,太黐身的問題。就算有第二個男友,都唔會有好結果。

拍多幾次拖,就會識自我反省吓。

子爵府

aidan08 發表於 22-11-16 00:10
幾點:

一,無自信嘅人,無論男女,都係會無吸引力。你嘅自卑你另一半一定感受到,會衍生好多問題。例如疑 ...
你講得好好,樓主,值得你睇多幾次,睇到改變到你既自卑為止。

樓主,我同你幾似,對愛情好死心眼,自己都心中有數,不停受傷受苦,但就死都未肯放手,明知自己作賤自己,仍然想等一個轉機。我當年就係咁,直到被狠飛,先停落黎,好彩後來遇到好男人,到而家婚姻廿幾年了,非常幸福。再回望,真係好傻,但我知道自己就係一個咁既人,再一次,可能我仍會一樣咁傻咁蠢。愛情係我死穴,人地講,我係叫唔醒既人,因為我都不停叫醒自己,幾次有機會逃脫,但自己對腳唔識郁咁,自己就係甘心去受果種苦。我其他野好理智,處事男人作風,撐起娘家,事業家庭兩兼顧,但愛情係零分,白痴都不如。

樓主,第一,自卑真係無人珍惜你,一定要改,自信既吸引力比外貌更有威力。第二,你唔捨得分手都要放手,放慢同佢既步伐,佢係珍惜你既,自然會緊張返你,到時你反客為主,要變到佢追你咁,你攞返份尊重先好比甜頭佢。如佢依然故我,你就真係要忍痛,信我,如果係咁,呢份痛,你係遲早要受,你搵日正能量高啲,就主動受左佢,將對自己既傷害減到最低。

子爵府

睇埋其他jm 留言樓主之前既post, 如果係咁,樓主你的確係情緒勒索緊佢,但你可能唔係痴身,可能係你既自卑令你入左牛角尖,咩都諗埋一邊,佢既其他生活你都睇為係唔理你既表現,咁就真愛都死啦。

的確係佢對你唔好,令你變得凡事同佢女神比較,越比越自卑。但我唔認同樓上講,佢對你幾差,你就有幾自卑,自信應該來自你自己,唔好建立在佢對你既表現上。

大宅

回覆樓主:

放過自己,唔好再折磨自己

大宅

2024年龍年勳章

吸塵機 發表於 22-11-15 15:26
呢種感覺令我好難受,尤其初初拍拖嗰陣佢明明對我好熱情,但依家。。。而我,就一直都係咁鐘意佢,對佢就冇 ...

何必要作踐自己?一個唔自愛、對自己冇自信既人,好難遇到個愛你既對象架

首頁

尾頁

跳至