夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

上個月移民前發現老公跟初戀聯絡,仲話好后悔同佢分手,分手已超過十年,言語間充滿悔意及送上祝福,還要求同前度做好朋友,(emoji)️乜唔開心一定要同老公講,全程個男做主動,大家點睇?佢精神出軌?我睇完超級sad!

la_source    發表於 22-11-17 10:54

珍珠宮

progreenmom 發表於 22-11-17 08:55
上個月移民前發現老公跟初戀聯絡,仲話好后悔同佢分手,分手已超過十年,言語間充滿悔意及送上祝福,還要求 ...
佢花心

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

男既係知你知未?
初戀有冇反應?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

kwhkwh 發表於 22-11-17 09:36
男既係知你知未?
初戀有冇反應?

佢同阿仔出去公園玩佢冇帶電話,中間有訊息,唔覺意碌D訊息見到,我從來冇查佢手機,看到後個心很痛很痛因為我們關係不太差的!原來佢仍然禁著緊前度,前度反應不大,佢也有家庭,感覺個男仍然未放低(emoji)(emoji)(emoji)試問已作為人夫的他又有小朋友點會仲有咁樣既行為?我做錯D乜

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

progreenmom 發表於 22-11-17 08:55
上個月移民前發現老公跟初戀聯絡,仲話好后悔同佢分手,分手已超過十年,言語間充滿悔意及送上祝福,還要求 ...

而家移左民?
個初戀喺香港?
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

crystal媽咪 發表於 22-11-17 11:59
而家移左民?
個初戀喺香港?

Yes! 所以我應該唔會提啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

progreenmom 發表於 22-11-17 12:14
Yes! 所以我應該唔會提啦

唔好提
但係你自己都要留定多啲錢畀自己

始終佢都係周身痕,就算冇個初戀,可能第二日都有其他人出現

cathngai    發表於 22-11-17 17:37
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

只是打個招呼,唔係甘講又如何有話題呢?算吧佢同你都好多年,勿上心

男爵府

progreenmom 發表於 22-11-17 11:45
佢同阿仔出去公園玩佢冇帶電話,中間有訊息,唔覺意碌D訊息見到,我從來冇查佢手機,看到後個心很痛很痛因 ...

好多人鐘意問點解會咁, 不如諗下點面對仲實際, 如果覺得無機會, 無謂晒時間, 但我睇c6 仲在正常行為, 但你地關係應該有d 問題, 移民咁大件事,大家都有壓力, 好好傾返點去一齊面對

子爵府

他是否不太想移民? 如果支持應該唔會臨移民前才有這個動作.... (如果他支持移民, 但只對你的感情一般, 應該唔會咁快說後悔.)

感覺在他心裡面, 你們的感情已好一般, 也估計他唔想移民, 又感到移民後心靈會更加空虛, 所以預早搵定人慰藉, 知與她已無見面的機會, 就更大膽有這個動作了.

你最好當唔知, 從而把這問題的原因遂一了解及修補, 慶幸女的無心, 不然男的生活不習慣便隨時回港有下文. 怎樣也好, 解鈴還需繫鈴人, 他心內覺得空虛和覺得選擇錯誤, 你必須要令他的想法扭轉, 要挽回婚姻就要正面處理, 不然不是前度便會是另一個人.

移民對大家的壓力都很大, 相信這件事會令你的壓力加倍, 但希望你能挺住, 現在鬥氣或鬥sad 是幫不到事件, 主動看看怎樣把老公的心靈帶回你身邊吧, 當主宰到男人的心靈, 他便會願意為你付出更多, 在這個時候就是你可休息的時候了, 現在是關鍵的時刻, 辛苦你了, 祝福你能處理成功

別墅

PTMCYS 發表於 22-11-17 15:32
他是否不太想移民? 如果支持應該唔會臨移民前才有這個動作.... (如果他支持移民, 但只對你的感情一般, 應 ...

多謝你們的拆解,其實c6係佢主動要移民,為左個小朋友,可能佢真係覺得同你所講嘅一樣,覺得冇乜機會再見所以有所行動以作心靈慰藉也無妨!

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 22-11-17 11:59
而家移左民?
個初戀喺香港?

動地經天愛戀過

來到終結的一剎
聽夜空的蕭剎
驚怕 但無力掙紮 ......

https://youtu.be/mDTHhWfIniU

大宅

回覆樓主:

我老公久不久都有同讀書時代初戀女朋友WhatsApp聯絡,佢哋生活在不同地方,疫情前都有機會一兩年見面一次,我就從來不介意,佢哋光明正大聯絡,好過老公怕我胡思亂想背住我鬼鬼鼠鼠聯絡。男人有心要走你綁住佢都冇用,倒不如好好維繫婚姻,令老公每日都好掛住屋企咁就冇嘢好擔心。

男爵府

回覆 progreenmom 的帖子

初戀總讓人感到遣憾,除非大家最終能一起步入教堂。
你先生最後選擇你,佢都係愛你的。佢主動為小朋友移民,都係一個顧家嘅人,去到新環境,好多野都要適應,你就趁機繼續維繫夫妻之間嘅感情,等佢知道還是覺得你最好。

水晶宮

Belavizio 發表於 22-11-18 07:27
回覆 progreenmom 的帖子

初戀總讓人感到遣憾,除非大家最終能一起步入教堂。

Agree 初戀總令人感到遺憾!但係識啲同初戀結婚又話未見過呢個世界又係去玩⋯⋯
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

回覆 mickeywinnie3 的帖子

其實好睇個人,咁有啲拍咗好多次拖,到最後結咗婚都有機會出軌,就係去搵新鮮感。
維繫一段婚姻,真係雙方都有心才可以行落去。

大宅

jojocatjojo 發表於 22-11-17 23:18
我老公久不久都有同讀書時代初戀女朋友WhatsApp聯絡,佢哋生活在不同地方,疫情前都有機會一兩年見面一次, ...

倒轉你老公能接受你跟ex boy friend聯絡?心裏一定有位置

水晶宮

Belavizio 發表於 22-11-18 20:43
回覆 mickeywinnie3 的帖子

其實好睇個人,咁有啲拍咗好多次拖,到最後結咗婚都有機會出軌,就係去搵新鮮 ...

Agree
自由太多會令世人失去平衡

大宅

Youngherry 發表於 22-11-18 21:13
倒轉你老公能接受你跟ex boy friend聯絡?心裏一定有位置

點解同前度有聯絡就代表心裏一定有位置? 你係咪諗多咗呀!難怪咁多人要背住另一半同前度聯絡,太多人胡思亂想, 但又唔諗吓點樣維繫婚姻將, 令老公/老婆 把自己放在最重的位置

maggie.tang    發表於 22-12-15 15:39

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

可能係個心結 解唔到

講左先放心 去移民掛

小心觀察下 希望唔會再進一步發展

首頁

尾頁

跳至