夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家和老公相處的 狀況,老公會每天打電話和你傾計嗎 ,? 晚上回來會溝通傾計, 本人是,FTM, 會覺得冇話題? 講來講去都係家事,小朋友的事。兩夫婦 是這樣的嗎? 希望大家分享下怎樣可以增進感情

20150618bb    發表於 22-11-19 17:31

水晶宮

不會打電話傾計
但全日會whatsapp 來往,見佢無覆就知佢忙

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我老公日頭返工好忙的 但有時佢都會打比我 視乎咩事。至於ws 就唔係日日有。但佢每曰放工返黎 食飽飯沖完涼 我地都會入房攬住一齊傾計,睇電視,互相拔罐 或有時佢會幫我按摩。好多時我都會攬住佢瞓或撬住佢隻手瞓的。

我一星期只返4日3個鐘嘅鍾點,我覺得自己都算係個ftm 。

老公放假 我地多數都會出去行下買下野食野睇戲等。所以時間都好快過

男爵府

除咗柴米油鹽我同老公都係一路睇片一路傾下飲飲食食邊度旅行靚而已……又唔係有咩特別夢想理想嘅人,相處耐咗係咁上下

侯爵府

winnyyan 發表於 22-11-18 18:29
大家和老公相處的 狀況,老公會每天打電話和你傾計嗎 ,? 晚上回來會溝通傾計, 本人是,FTM, 會覺得冇話題? ...

會whatsapp吹下水,因為我唔洗返工,佢返工時間同佢講下做緊乜,佢又講下做緊咩咁,send下無聊emoji
佢收工就即返屋企,咪講下日常生活野

男爵府

大家和老公相處的 狀況,老公會每天打電話和你傾計嗎 ,? 晚上回來會溝通傾計, 本人是,FTM, 會覺得冇話題? ...
家事,小朋友事,係責任,係生活,感情....是互相了解對方的辛酸,看到對方的付出,互相關愛和體諒,好男人和好女人,都是讚出來的

大宅

反而少whatsapp,但每日會至少有2-3個電話。
食完飯一個,收工一個,乜都傾下。
無打比佢,佢會打黎問我做咩唔打比佢

男爵府

牛年勳章

回覆 winnyyan 的帖子

我老公係一個需要私人空間嘅人,有事先打電話俾我。
日頭好小聯絡,
除非有正經野講。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

日間較少打電話傾
有事就whatsapp
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

我係 FTM,日頭我哋好少傾電話,除非有 urgent 嘢,多數係 whatsapp。我哋乜都傾一餐,關於小朋友,屋企人,公司,朋友,八卦嘢,煮嘢食,新聞,娛樂,電影/電視劇。日日好多嘢傾,夜晚會一齊睇電視

大宅

你想有互動就好似打波咁,你開波等佢接。你可以做主動先,搵話題同佢傾,平時搵機會kiss佢,拖佢攬佢,多d身體接觸。好多男人係要調教,佢唔識就教到佢識。你想佢點對你,你就點對佢,相信佢係會感受你對佢嘅付出。
sherie

複式洋房

聽到你咁講,係覺得同丈夫關係感情唔好希望增進?
除左講家事 同小朋友,你會唔會了解下佢日常工作啊?可能佢都需要你關心

複式洋房

複式洋房

晚晚臨瞓前, 都會傾計

男爵府

我係WKM, 但唔會講工作, 大家唔同行業, 唔會明, 返到屋企都唔想講公司野
打電話更加唔會, 返工唔使做好我閒架咩? 點會得閒煲電話粥? 有Urgent野先會打電話,例如屋企有事/小朋友發燒講D先電話講一講, 否則都係 wtsapp 多
我地通常講家庭,小朋友野,講下食野,同小朋友去邊玩, 新聞等等

複式洋房

有時打下電話,多數會响 common wts group一齊傾。
多數講下新聞、餐廳

珍珠宮

回覆樓主:

好多嘢都講
工作、家庭、小朋友、買衫、電視節目、討論區花生、遇到嘅平常事/特別事…..
政治/經濟新聞
呢排會講足球,本身唔睇足球,但會陪老公睇

基本上每日出門前同臨瞓前都錫啖

溝通最緊要表示認同+讚美
平日多啲嗲吓老公叫佢抱/錫,你都多啲主動去抱同錫老公

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

間唔中出去拍下拖

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

其實可能相處耐左,平淡左,熱情就減退左!
我記得有一個廣告,男方因為無左感情想離婚,女方就話好,不過條件係一個月先離,le一個月佢要求男方每日出門前同臨訓前,都要hug一hug佢,男方答應,最初hug時,男方係生硬架,但慢慢,hug多幾次,佢有番感覺,然後就多左其他好自然嘅親密舉動~
樓主都可以為自己搵D興趣,依加想入門學野,真係可以唔駛出門,我有段時間自學扭汽球,小朋友開心,老公見個個都咁開心,就想join啦~
話題都唔駛刻意搵~

首頁

尾頁

跳至