自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珊瑚宮

蘭開夏道 發表於 22-11-20 14:44
有買,但唔喜歡會員之間有爭抝,心平氣和咪好囉

首先唔係我撩交鬧
我只係指出係NR, 就有人不斷去攻擊你。
跟住話你係seller, 之後反轉話講你攻擊佢。
佢屈得我, 我就一定會出聲。

男爵府

蘭開夏道 發表於 22-11-20 14:44
有買,但唔喜歡會員之間有爭抝,心平氣和咪好囉

咪係,心平氣和咪好,無情情又想引起另一個火頭!次次好地地睇post, 都有人出嚟点火頭,我都想睇吓唔同意見,唔係一言堂!
見到次次有人撩交抝,又咩seller, 傳銷,好鬼煩!

侯爵府

環保接龍勳章

whyyou 發表於 22-11-20 09:10
可能佢驚你搶咗佢個NMN 達人個位做所以咁緊張

好大胆呀你

珊瑚宮

回覆樓主:

有人點跟火頭了, 應該以往唔覺意搞到人地,做唔成生意掛

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

朱古力包包 發表於 22-11-19 20:53
有人食過嗎??
我都想買比媽媽食, 但一直唔知應該買邊隻平靚正好... 有無推介? 同埋代友問未夠30歲想食黎預防初老得唔得?

珍珠宮

issactmaria 發表於 22-11-20 15:17

咪係,心平氣和咪好,無情情又想引起另一個火頭!次次 ...

真係好annoying,終於見識到,感受到,哈哈 。不過我笑一笑就算

男爵府

adaleung717 發表於 22-11-20 15:33
我都想買比媽媽食, 但一直唔知應該買邊隻平靚正好... 有無推介? 同埋代友問未夠30歲想食黎預防初老得唔得?: ...

iherb有啦!市面貴到離譜

男爵府

MissMaMa 發表於 22-11-20 15:37
真係好annoying,終於見識到,感受到,哈哈 。不過我笑一笑就算

說得對,好annoying, 成日以為其他人都係seller 同傳銷,幸好我唔係做呢2樣。我第一次聽NR, 所以我有興趣想知係嘜。工作實作太忙,未有時間研究NR 及 NMN分别,不過我有朋友成日同我sell NMN点好,價錢唔平,實在要諗清楚值唔值。你吃耐一点,再分享吓成效!

珍珠宮

issactmaria 發表於 22-11-20 16:32
說得對,好annoying, 成日以為其他人都係seller 同傳銷,幸好我唔係做呢2樣。我第一次聽NR, 所以我有興趣 ...

佢話我sell NR 我覺得好好笑,因為我打嘅工,係政府出糧 ,我都想撈下part time

我都冇話NMN唔好,只係覺得香港嘅NMN 產品價錢太離地,所以會考慮功用類似嘅替代品,冇諗過分享NR都會令人有咁大反應。我喺外國網站訂,如果見到NMN 平,都一樣會試下。

NR 我啱啱開始食,過多一兩個月再分享。

侯爵府

bbchu0316 發表於 22-11-20 10:32
大家唔好拗, 各人喜歡. 喜歡NR 就買NR, 喜歡 NMN 就 NMN. 大家各自做功課.

係囉, 唔試又點知邊樣有效吖, 只不過有效成份多寡亦會影响效果, 大部份人都唔係化學及藥理專業, 都係人云亦云, 跟人食. 總之,都係靠試到啱,就好似睇醫生咁,都係要夾嘅.

男爵府

MissMaMa 發表於 22-11-20 16:54
佢話我sell NR 我覺得好好笑,因為我打嘅工,係政府出糧 ,我都想撈下part time

我都冇話NMN唔好 ...

噤啱,我同你類似呀,所以成日無喇喇被人話我做傳銷,我都觉得short short 地。我鬼死噤忙,依家仲係屋企跟緊公事,有時間我唔好唞唞!
我做facial果度成日講NMN,我都未有時間了解,就算花得起,食落肚嘅始终都要諗清楚。

珍珠宮

issactmaria 發表於 22-11-20 18:33
噤啱,我同你類似呀,所以成日無喇喇被人話我做傳銷,我都觉得short short 地。我鬼死噤忙,依家仲係屋企 ...

又會咁啱,我份工都係忙到飛起。
偶然上BK 都係想睇下post ,輕輕鬆鬆交流下。你講得啱,我睇完呢個post,都覺得某d回應short short地,所以唔會糾纏落去,控制唔到人哋嘴巴同人品,唯有保持心情,微笑轉身就好。

講返NMN ,本身NMN成本好低,香港賣咁貴係品牌同潮流效應。有關NMN嘅研究數據唔多,效用亦眾說紛云,唔同科學家有唔同講法,所以我都會睇多d資訊。
希望日後繼續交流呀!

男爵府

MissMaMa 發表於 22-11-20 20:40
偶然上BK 都係想睇下post ,輕輕鬆鬆交流下。你講得啱,我睇完呢個post, ...

真心請教, 点解NMN 成本低? 我睇资料講到要專利技術先做到.

NR 係咪那隻都ok? 定係李+X 那隻先掂?

我都係研究緊data, 大家交流下.

子爵府

wasabikingdom 發表於 22-11-20 11:41
最近聽過一個科研嘅發佈會,其中提到係科研初步結果 ,數據比新冠疫苗少好多
...

我都有呢個concern...所以唔敢試

男爵府

nice1314 發表於 22-11-20 09:14
我吃了好几個月NMN, 感覺睡眠好了一點,(狂吃几天)體重沒增加!

邊隻牌子

珍珠宮

jamiemeowmeow 發表於 22-11-20 21:11
真心請教, 点解NMN 成本低? 我睇资料講到要專利技術先做到.

你search 「NMN 成本」就可以睇到唔同網站同文章。
NR,我冇特別研究邊隻牌子好,但會睇成份同comments。6樓有相,我喺iHerbs 買。

侯爵府

MissMaMa 發表於 22-11-20 20:40
偶然上BK 都係想睇下post ,輕輕鬆鬆交流下。你講得啱,我睇完呢個post, ...

我都想試……你吃後話我知okay與否……感激!

侯爵府

cbeyond 發表於 22-11-20 00:45
咪自己講係NR
起晒槓話人寸, 只係唔抵得人指出不是NMN, 係NR
真心睇唔到有咩要唔抵得, 果位樓主好心 share 自己食緊有相類作用的 supplement, 但價錢平八九倍, 本意很好。邊個語帶挑釁先, 其實大家係睇到的。

侯爵府

cbeyond 發表於 22-11-20 10:09
睇清楚先講
NMN同NR有分別
唔好當生產商係儍, 係一樣, 點解唔推NR
請教閣下這個貼文來自那裡, 有 link 嗎?

侯爵府

jamiemeowmeow 發表於 22-11-20 21:11

網上資料話 NMN 响日常食物都有, 例如西蘭花, 牛油果等, 只不過份量唔多, 所以唔係咩稀有成份, 真心唔明點解香港賣到咁貴, 可能售價有 8 成去左廣告支出。

首頁
23456...9

尾頁

跳至