自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

我先:

有個人做左十幾年,突然有一朝,返到公司,補返人工比老闆,然後執嘢走

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

老闆叫個男同事一齊去佢電腦前睇啲産品,
個同事當住老闆面訓著咗

伯爵府

90後同事對你有意見,返工唔開心,所以經理要你改下性格去遷就同事

珊瑚宮

回覆樓主:

上司同同事講緊野, 隔離位瞓左, 仲扯埋鼻寒

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

象牙宮

回覆樓主:

老闆同司機粗口橫飛鬧大交,一野飛條車匙走左

珍珠宮

回覆樓主:

N年前,兩個女人打交,記得有個係經理,但無炒人,兩個繼續係到做。

珍珠宮

回覆樓主:

喺大廈外牆吊落黎果啲for抹窗/工程果啲吊車撞咗落我哋果層,成塊玻璃爛晒,好彩當時間房冇人,跟住物管連警察都上埋黎,老闆塊面黑過墨汁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

KTKTKT5 發表於 22-11-20 15:17
我先:

有個人做左十幾年,突然有一朝,返到公司,補返人工比老闆,然後執嘢走

有個同老闆一模一樣既人出現左在meeting room 嗰個人講緊電話,但冇開到燈,嗰度係全海景都有光既,跟住我問同事老闆做咩係入面傾電話又唔開燈既?同事話老闆返到公司入左房都冇出過來

冇耐老闆就突然患病走左

Prosperous    發表於 22-11-21 00:38

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我細佬cancer走咗。公司唔大就十幾廿人,好多人做咗好多年
然後幾個月後,老闆人間蒸發,因為細公司得佢一個老闆,唯有結業,要賣貨出尾糧,大家都好唏噓
調查過程中警察發現老闆有搜尋自殺方面資料。無證據但我覺得細佬離世或者對佢有點影響心情

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我先:

老屎忽對人亂吠

子爵府

Charlotte_mom 發表於 22-11-20 15:37
我細佬cancer走咗。公司唔大就十幾廿人,好多人做咗好多年
然後幾個月後,老闆人間蒸發,因為細公司得佢一 ...

咁最後個老闆?

子爵府

回覆樓主:

N年前某個星期六要OT開會,太子爺叫人買晒火鍋料,喺meeting room 邊食邊開會,點知淥淥下突然响alarm,自動灑水糸統灑唔停,果次攪到好大鑊。

當時年輕,見到「室內落大雨」覺得好震撼又好好笑。

侯爵府

回覆樓主:

以前做日資大公司,一個department head 同下屬有路,公司去外地旅行兩個同一間房,但兩個各有家庭,個女下屬仲會同其他同事一齊上個男屋企拜年,所有人都知佢兩個有路。

珍珠宮

好媽媽勳章

pomanlife 發表於 22-11-20 15:36
有個同老闆一模一樣既人出現左在meeting room 嗰個人講緊電話,但冇開到燈,嗰度係全海景都有光既,跟住我 ...

好靈異

彩鑽殿

blackypurin 發表於 22-11-20 16:02
好靈異

當時老闆還健在,但唔唔知點解有另一個佢出現

大宅

有個女同事分別同兩個男同事上過床,其中一個仲有家室,兩個做左老襟都唔知

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我先:

中六合彩
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

Charlotte_mom 發表於 22-11-20 15:37
然後幾個月後,老闆人間蒸發,因為細公司得佢一 ...

之後一直都搵吾到老細?

水晶宮

有一日有2位女仕黎話搵老闆, 前台循例問佢邊位搵老闆, 佢話係同事A家人, 跟住個2位入左老闆房見老闆, 過左陣老闆叫秘書HOLD 住左間會議室, 再CALL埋HR同A 同事個上司立即去一齊去會議室再同佢果位女士再一齊傾, 傾左個幾鐘散會, 個2位女士就去左同事A個位執野

過2日HR出通告, A同事走左 ............

首頁
12345...10

尾頁

跳至