婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人三個月前做了微創手術,大約六cm . 切了朱古力瘤,醫生叫食避孕藥,來控制減低復發機會。請問有冇JM有食?會唔會有咩副作用?係咪對乳房有機會生瘤?

民房

回覆 lovecookcook 的帖子

我一年前做完朱古力瘤手術,醫生都要食避孕藥。剛開始食經期有啲亂,適應左會好啲、之後經期量會少左。不過,我自己覺得…食咗之後肥左啲,這個原因我也想停藥。

洋房

Sonia_son 發表於 22-11-22 00:19
回覆 lovecookcook 的帖子

我一年前做完朱古力瘤手術,醫生都要食避孕藥。剛開始食經期有啲亂,適應左會好 ...

呢個都係副作用(emoji)你食邊隻牌子?

珍珠宮

lovecookcook 發表於 22-11-21 23:16
本人三個月前做了微創手術,大約六cm . 切了朱古力瘤,醫生叫食避孕藥,來控制減低復發機會。請問有冇JM有 ...

醫生介紹避孕環話可以減少復發機會,請問你可以介紹邊位醫生做微創手術?

洋房

Evachau 發表於 22-11-22 22:45
醫生介紹避孕環話可以減少復發機會,請問你可以介紹邊位醫生做微創手術?
...

http://www.peacefulmedical.com/english/
譚醫生

珍珠宮

lovecookcook 發表於 22-11-22 23:08
http://www.peacefulmedical.com/english/
譚醫生

請問微創手術收費如何?

洋房

Evachau 發表於 22-11-22 23:13
請問微創手術收費如何?

我去咗港怡,upgrade 左私人房,三日二夜,八萬幾套歺

珍珠宮

lovecookcook 發表於 22-11-23 22:02

請問邊位醫生?

珍珠宮

Evachau 發表於 22-11-23 22:37
請問邊位醫生?

見到了!Thx for sharing

珍珠宮

lovecookcook 發表於 22-11-23 22:02

我上港怡醫院官網睇,三日兩夜微創手術要過十萬,係咪加咗價?

洋房

Evachau 發表於 22-11-25 06:46
我上港怡醫院官網睇,三日兩夜微創手術要過十萬,係咪加咗價?

我今年八月尾做,唔知係咪加左價

珍珠宮

lovecookcook 發表於 22-11-26 09:35
我今年八月尾做,唔知係咪加左價

Thx for sharing

大宅

lovecookcook 發表於 22-11-21 23:16
本人三個月前做了微創手術,大約六cm . 切了朱古力瘤,醫生叫食避孕藥,來控制減低復發機會。請問有冇JM有 ...

我十三年前做咗微創手術割朱古力瘤和一邊卵巢、輸卵管,術後醫生都係叫我食避孕丸預防復發,一直食到宜家,已經40+唔係好想再食,但主診醫生叫我食到收經,很矛盾。

大宅

回覆 phoebesin 的帖子

請問你當年做手術時,朱古力瘤有多大?吃了十幾年避孕藥,身體有沒有什麼問題?

大宅

vww 發表於 22-12-12 17:37
回覆 phoebesin 的帖子

請問你當年做手術時,朱古力瘤有多大?吃了十幾年避孕藥,身體有沒有什麼問題? ...

成一個拳頭咁大!我年年有婦檢沒有什麼問題,也有做乳房檢查,反而試過偶意停兩三個月藥,效果仲差,經期又唔來但有經前綜合症,到黎}又會唔舒服,但係食住藥就冇呢啲問題!
但宜家食咗咁耐真係唔係好想食因為我諗差唔多更年期,但主診醫生叫我忍耐下食多兩三年就唔洗食!(emoji)(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

phoebesin 發表於 22-12-12 23:35
成一個拳頭咁大!我年年有婦檢沒有什麼問題,也有做乳房檢查,反而試過偶意停兩三個月藥,效果仲差,經期 ...

你好,我都開始要食V,請問你係咪食呢隻?除左係診所買,仲有邊d地方買到?謝謝

大宅

lojo11 發表於 22-12-21 19:19
你好,我都開始要食V,請問你係咪食呢隻?除左係診所買,仲有邊d地方買到?謝謝
...

唔好意思,請問V即是什麼(emoji)(emoji)

翡翠宮

phoebesin 發表於 22-12-21 21:57
唔好意思,請問V即是什麼(emoji)(emoji)

Visanne ,舒怡惠

大宅

lojo11 發表於 22-12-21 21:58
Visanne ,舒怡惠

我不是食Visanne,我食Marvelon,是我的婦科醫生叫我食,可以在大型藥房買到!

翡翠宮

phoebesin 發表於 22-12-21 23:46
我不是食Visanne,我食Marvelon,是我的婦科醫生叫我食,可以在大型藥房買到!
...

謝謝!請問食M呢隻有咩副作用?大概幾錢一個月?

首頁

尾頁

跳至