自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

brother4 發表於 22-11-22 11:54
要求簡單可

四哥呢個係咪睇住人嘟安心嗰種?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

心語 發表於 22-11-22 11:35
醫院病人助理知唔知是否需要經驗呢?

需要牌姐,經驗慢慢累積

水晶宮

心語 發表於 22-11-22 11:35
醫院病人助理知唔知是否需要經驗呢?

不用,但屬高度厭惡性工作

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

唔怕辛苦可選擇院舍助理員,護理員,照顧員,幼稚園助理,人工褔利都唔錯

大宅

就算係多數都係兼職,朝頭早連埋清潔個種

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

心語 發表於 22-11-22 11:20
本人沒有高學歷, 只中三, 一直做開普通文員, 英文好屎, 所以人工不高, 呢間公司就快折埋, 所以有睇招聘廣告 ...
要有經驗同有人士帶下先得,醒目好快上手,就可能做茶室水亞姐

大宅

天使高達 發表於 22-11-22 11:30
可以試下in 可樂公司文員,唔駛中5畢業,人工約15000
或者 in 醫院病人助理,人工17000,要番夜,唔番就少D ...

四十幾 可樂公司文員 請唔請架

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

本人沒有高學歷, 只中三, 一直做開普通文員, 英文好屎, 所以人工不高, 呢間公司就快折埋, 所以有睇招聘廣告 ...

入醫管局做3B啦,不過講定你知,人事關係複雜,睇你捱唔捱到

公爵府

回覆樓主:

茶水同清潔已經二合為一,我做過幾間公司,都係清潔兼任埋茶水工作。

伯爵府

DHA勳章

試下家務助理. 幫人執屋清潔.

男爵府

BGCOME08 發表於 22-11-22 12:28
茶水同清潔已經二合為一,我做過幾間公司,都係清潔兼任埋茶水工作。

兼職抑或是長工?

男爵府

pauline_c 發表於 22-11-22 11:34
茶水間阿姐係式微中,試吓其他行業。
依家愈來愈少低下層工作, 茶餐廳都要自己落單, 請少D侍應

水晶宮

pomanlife 發表於 22-11-22 12:12
四哥呢個係咪睇住人嘟安心嗰種?

有講
attach0/tmp/phpA9rmJL
attach1/tmp/phpBjyheu

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

心語 發表於 22-11-22 12:33
兼職抑或是長工?

大公先有茶水姐姐,但新請既已經用外判請,果d冇咩福利架,人工都唔高

彩鑽殿

brother4 發表於 22-11-22 12:36
有講

我申請到睇邊個場再話你知

瑪瑙宮

辦公室助理 (清潔+茶水+出街), 你年紀都應該大把人請.

男爵府

我覺得可以試吓做校巴姨姨或者學校派飯個d,不過唔知係唔係算全職工作?

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

醫院長期缺人手, 但一定辛苦d

水晶宮

pomanlife 發表於 22-11-22 12:39
我申請到睇邊個場再話你知

一般好似派你住附近,等你消息

彩鑽殿

brother4 發表於 22-11-22 12:45
一般好似派你住附近,等你消息

記得來撐場哦

首頁
12345...7

尾頁

跳至