自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

bbyou 發表於 22-11-23 00:30
真係估吾到!!
不過好值得尊重!靠自己!叻

幸福可以好簡單

侯爵府

lovelybaby2015 發表於 22-11-23 07:21
原来入行前已經生咗仔,如果當年被爆出来一定好震撼

黃栢文1958年出世(64歲)
睇返啲時間係入行後生嘅
而且當時係同謝賢拍緊拖

1953年考入「嶺光公司」演員訓練班,並以「何嘉玲」作為藝名,同期同學有謝賢。第一部,亦是一出道就當女主角的電影是《三妻奇案》,於1955年上映,是嘉玲與謝賢於一同轉投「迪華公司」後所拍攝的。

同年,受著名導演秦劍邀請,與謝賢雙雙加盟該名導演所創辦的「光藝製片公司」。嘉玲亦正式以「嘉玲」作為藝名,並與南紅江雪並稱為「光藝三大花旦」。

著名作品包括:《血染相思谷》(1957年)、《酒店情殺案》(1958年)、《五月雨中花》上、下集(1960年)、《追妻記》(1961年)、《花花公子》(1964年)、《彈劍江湖》(1966年)、《英雄本色》(1967年)等。最後的一部作品是《人海奇花》(1967年)。

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢初現螢幕時我覺得佢好似傅聲
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但入行後生冇理由冇人知,咁忙,再者以前d衫咁貼身,點收埋個肚?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得行內傳媒好多人都知,但俾面嘉玲姐及佢夫家,唔會有人落筆寫!

侯爵府

cy101 發表於 22-11-23 08:12
但入行後生冇理由冇人知,咁忙,再者以前d衫咁貼身,點收埋個肚?

見肚停工就生到,上一代藝人私生子都係咁生

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

水晶宮

維基話嘉玲入行前生黃柏文

侯爵府

cy101 發表於 22-11-23 08:14
我覺得行內傳媒好多人都知,但俾面嘉玲姐及佢夫家,唔會有人落筆寫!

係,所以咁多年唔公開,可能搞大個肚未必有結婚,難怪謝賢唔娶佢

珍珠宮

alau2021 發表於 22-11-23 08:17
係,所以咁多年唔公開,可能搞大個肚未必有結婚,難怪謝賢唔娶佢

謝賢當年都好花fit, 東張西望尋晚講佢哋拍拖7,8年,謝因為事業如日方中,唔想結,但嘉玲年紀大想結,之後協議分手。好幾年前大家都如老朋友一樣,出席活動。

珍珠宮

好媽媽勳章

嘉玲後生時好靚, 大美人.

公爵府

2024勳章

lovelybaby2015 發表於 22-11-23 07:21
原来入行前已經生咗仔,如果當年被爆出来一定好震撼

如果放係今時今日既資訊, 一定被記者爆左好耐

伯爵府

佢後生真係好靚, 真正全自然美,無加工。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

好媽媽勳章

ganggang 發表於 22-11-23 04:55
黄柏文有甚麽演藝作品

佢以前係李修賢電影差不多套套都有份,我真係好細個就睇佢做戲
開心每一天

琥珀宮

alau2021 發表於 22-11-23 08:17

邊關事,男嘅未玩夠!

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

同嘉玲都好似

琥珀宮

alau2021 發表於 22-11-23 08:14
見肚停工就生到,上一代藝人私生子都係咁生

諗起玉女添丁套戲!突然間多個bl!

子爵府

上校車 發表於 22-11-23 08:17
維基話嘉玲入行前生黃柏文

Wiki d 嘢係人都寫得㗎啦

水晶宮

breadcheung 發表於 22-11-23 09:20
Wiki d 嘢係人都寫得㗎啦

時間好混亂, 1958年生黃柏文時23歲, 但嘉玲又1953年18歲入行, 而且似乎18歲入行前已經結婚

不過黃偉文係黃柏文堂弟, 咁黃偉文父點都唔似同謝賢有兄弟關係掛

首頁
12345...6

尾頁

跳至