懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

知道自己有 B之後,我就開始食好多維他命,葉酸,鈣同 DHA 都有,有啲一日 1 次,有啲仲要 1 日兩次,勁多粒好麻煩好唔方便,早兩日姑仔同我講美 x 臣
有隻新出既孕婦維他命喺 HKTV Mall 有得買,叫我試下。有無人試過美 x 臣果 隻?

洋房

美 x 臣 0 個隻叫 Enfamom?我頭先碌 HKTV Mall 都見到,粉紅色包裝。 大牌子我覺得都可以試下。我之前見特價喺樓下藥房買過兩盒 DHA,食到我肚 脹胃痛,食左兩日頂唔順掉左

複式洋房

我上個禮拜買左 Enfamom 呀,幾方便,見佢話一日一粒就夠哂全日需要先買黎 試下,而家食緊第五日

洋房

回覆 cathychan009 的帖子

係呀係呀,姑仔 send 過圖比我係粉紅色咖,佢話 Enfamom 一粒有哂葉酸, DHA 同鈣,唔洗我食咁多粒。老公都話如果我想就轉

洋房

回覆 Minalala 的帖子

你買幾錢呀?

複式洋房

你都係想人比勇氣你啫,咪試一試先囉,美贊 x 應該信得過嘅

複式洋房

我之前去 BB 展都買左 Enfamom,膠囊 type,幾容易吞,無腥味,暫時感覺 OK

洋房

回覆 MandyYang0112 的帖子

Enfamom 個價位 300 左右,有咁多樣野都算抵嘅

複式洋房

我喺 HKTV Mall 買,原價$300 做緊折$25x 囉,我喺母嬰健康院食果隻綜合維他命要另外補 DHA,要食 2 種,價錢仲貴

洋房

回覆 LovelyEsya 的帖子

都係嘅,我同老公講 ed,我轉頭就去 HKTVmall 順便買埋

洋房

回覆 Janjank 的帖子

食成點呀?訓得好?有胃口?

洋房

未試過

複式洋房

2023年兔年勳章 2023勳章

未試過,個私家醫生係開elevit 既孕婦維他命比我,我見係醫生開,所以冇諗過試其他牌子。

男爵府

2023勳章

綜合既我無比錢買 因為去政府健康院產檢有得攞 materna 惠氏個隻 仲要係成樽比,我只比錢買左dha 益生菌同鈣片

複式洋房

暫時正正常常,無乜不良反應咁囉

男爵府

開心吸收勳章

有冇媽媽可以影個成份表出黎睇下,因為我上網唔見有

洋房

回覆 Minalala 的帖子

係囉,如果一粒有齊哂咁多維他命,我覺得又幾好,你食左 5 日 ok 嘛?

洋房

回覆 cathychan009 的帖子

係呀,我之前幾隻加埋都要過千,唔係姑仔提起,我都諗住食哂舊果啲先算, 唔想 0 徒哂老公啲錢 cry cry

洋房

那又幾方便喎,可以吞少咁多粒

大宅

我自己覺得田X香雞精幾有效,除左補營養仲可以止孕吐,你可以試下。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊