自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

小傑媽媽 發表於 22-11-25 14:10
花月庭以前我去過好多次,但近呢幾年質素差左,又唔係平,所以已經好耐冇去
...
我好多年無去, 對上一次係疫情前, 起碼超過6-7年

子爵府

2023年兔年勳章

maggieleelee 發表於 22-11-25 00:08
The market, 龍蝦,甜品,榴蓮雪糕好食,不過生蠔比較細隻

The market,自助山
2間都想試下,
最後聖誕訂咗The market,
期待中

子爵府

2023年兔年勳章

littlefunpig 發表於 22-11-25 14:07
我去過一次旺角間花月庭,
永世blacklist
似foodcourt多過似食buffet

我去過兩次
一次tea buffet,
一次dinner buffet都覺得麻麻地

珍珠宮

littlefunpig 發表於 22-11-25 14:07
我去過一次旺角間花月庭,
永世blacklist
似foodcourt多過似食buffet

呢啲簡直係惡夢⋯⋯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Rose^^ 發表於 22-11-25 14:15
The market,自助山
2間都想試下,
最後聖誕訂咗The market,
The market 係OK, 耐唔耐都會翻兜
godiva 自助雪糕, 榴槤甜品+榴蓮果蓉
仲有佢D "鄧"湯, 好香又夠熱

公爵府

牛年勳章

小傑媽媽 發表於 22-11-25 14:10
花月庭以前我去過好多次,但近呢幾年質素差左,又唔係平,所以已經好耐冇去
...

早兩年去過一次,已經覺得要排隊唔ok, 所以已經blacklist左
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

2023年兔年勳章

littlefunpig 發表於 22-11-25 14:22
The market 係OK, 耐唔耐都會翻兜
godiva 自助雪糕, 榴槤甜品+榴蓮果蓉
仲有佢D "鄧"湯, 好香又夠熱

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

LekGirl 發表於 22-11-25 14:21
呢啲簡直係惡夢⋯⋯

這間簡直可以用恐怖黎形容
果次我朋友請,佢勁唔好意思

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

剛剛星期六去了 Cafe Too,佢地攪左個中式主題 (夏宮、一樂、安利、妹記、泰昌),仲有平時有嘅燒牛肉、串燒、蒸海鮮、魚生等等
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

虎到金來勳章

小傑媽媽 發表於 22-11-25 14:37
8度海逸大約幾錢左右?

8度係抵食,芒果拿破崙好好味,但好迫,攞野食個位置安排好差

珍珠宮

虎到金來勳章

Anka 發表於 22-11-25 12:43
新世紀千禧買2送1都多野食

食過幾次

請問邊度見到買2送1呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

polliebb 發表於 22-11-25 14:55
請問邊度見到買2送1呀?

好多時send email來

翡翠宮

小傑媽媽 發表於 22-11-25 14:37
8度海逸大約幾錢左右?
官網訂有8折
折後星期日都係500左右一位
5歲或以下小童唔洗錢
我果次2大1細星期日去, 1千左右, 我覺得好抵食
仲要即日訂都有, 又唔會分2輪限時咁
有D buffet 3歲以上收錢, 好唔抵

已刪除用户

翡翠宮

polliebb 發表於 22-11-25 14:54
8度係抵食,芒果拿破崙好好味,但好迫,攞野食個位置安排好差

係架迫迫地,係勝在抵食易book, 我帶小朋友去又唔收費, 晚市又唔洗分2 round
生蠔蟹腳刺身都有, 生蠔只係開頭排下
芒果拿破崙又好食,
算係咁, 間唔時食下都唔肉赤

珍珠宮

虎到金來勳章

littlefunpig 發表於 22-11-25 15:30
係架迫迫地,係勝在抵食易book, 我帶小朋友去又唔收費, 晚市又唔洗分2 round
生蠔蟹腳刺身都有, 生蠔只係開 ...

其實如果生蠔同刺身分開遠少少已經有幫助,唔洗打晒交咁

水晶宮

環保接龍勳章

呢間出奇地唔錯

不過在黃竹坑, 有D遠, 所以無咩人

今個月7折. 我weekday 食dinner buffet $390/位

https://www.openrice.com/zh/hong ... y-breakfast-r771620

翡翠宮

polliebb 發表於 22-11-25 15:34
其實如果生蠔同刺身分開遠少少已經有幫助,唔洗打晒交咁

我對蠔同刺身興趣不大,只食少少,食蟹腳多
多數都係我老公拎

首頁
12345...11

尾頁

跳至