自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

公爵府

Sallyb1a 發表於 22-11-27 10:22
今晚book左千禧,希望有正野

食完上來分享

子爵府

減齡達人勳章

銅鑼灣Mr steak同帝苑雅苑座都有食過,我同阿仔都鍾意mr steak多d
attach1/tmp/phpZ83ZyP

attach2/tmp/php4Vtfwx

attach3/tmp/phpP4jPtf

珍珠宮

maggieleelee 發表於 22-11-25 00:08
The market, 龍蝦,甜品,榴蓮雪糕好食,不過生蠔比較細隻

榴槤主題做咗成7、8年啦! 之前食過兩次。仲未完?

我唔食榴槤,覺得一般啫!

珍珠宮

bibi2013 發表於 22-11-25 22:23
見到好多人推介 the market, 我食過一次怕怕 個次係我唯一一次食 buffet後會肚痾,係食完一出門 ...

但真係好多人都話好食,不過我唔好榴連,所以到宜家都未試過。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

LekGirl 發表於 22-11-27 13:27
但真係好多人都話好食,不過我唔好榴連,所以到宜家都未試過。

佢D凍海鮮都麻麻,除咗榴槤甜品,其他甜品帝苑D質素好過佢。性價比唔高,唔會再去。

珍珠宮

bibi2013 發表於 22-11-27 13:30
佢D凍海鮮都麻麻,除咗榴槤甜品,其他甜品帝苑D質素好過佢。性價比唔高,唔會再去。
...

謝謝分享!

複式洋房

hahaha789 發表於 22-11-24 08:12
回覆 leng1999 的帖子

折扣率視乎你入座時間。佢有分幾輪。

唔洗300

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

LekGirl 發表於 22-11-27 13:53
謝謝分享!

唔駛客氣

男爵府

2023勳章

20462046 發表於 22-11-27 04:26
之前食過帝苑酒店其實真係麻麻
點解您地咁多人讚

可能食果次覺得啱食,感覺幾好咪share下。
或者灣仔Renaissance hotel都幾好呀~

公爵府

Shan2519 發表於 22-11-27 13:15
銅鑼灣Mr steak同帝苑雅苑座都有食過,我同阿仔都鍾意mr steak多d

生日碟好有心思

公爵府

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章

hellomiki 發表於 22-11-24 00:19
媽媽生日,介紹下pls

我係自助餐怪,首選grand Hyatt grand cafe. 好多中式啱老人家,刺身蝦天婦羅燒牛肉甜品都好食
我媽媽啱啱生日我哋去嗰度食話慶祝生日,有個勁細嘅生日蛋糕

attach1_sign/tmp/phpAl6HNy

attach2/tmp/phpHA449o

attach3/tmp/phpmNcUwf

attach4/tmp/phpdWF7T5

attach5/tmp/phpOY7NhW

公爵府

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hahaha789 發表於 22-11-24 00:30
回覆 hellomiki 的帖子

帝苑酒店雅苑座,提早訂有折

帝苑而家差唔爆,我未試過去食自助餐,搞到要食大板燒,仲要排隊拎....我意思係冇野食到要食大板燒,我係7月食過

公爵府

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章

20462046 發表於 22-11-27 04:26
之前食過帝苑酒店其實真係麻麻
點解您地咁多人讚

我都一樣感覺,好麻麻咋

子爵府

我會揀九龍香格尼拉,食物種類多好多,又好味,年年香格尼拉Xmas 都整得好靚,打咭一流
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

大宅

kk80400 發表於 22-11-27 21:51

帝苑而家差唔爆,我未試過去食自助餐,搞到要食大板燒,仲 ...

帝苑甜品出名,佢個甜品有3份1放凍櫃上面,3份2放凍櫃入面要職員分配。但個甜品櫃竟然長時間冇職員企喺度冇人serve,要成堆客企哂喺櫃前先至有職員出來serve,蝴蝶酥比人攞哂,長時間空碟,以上情況我試過幾次,我相信不是偶然發生,真差評!

公爵府

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Hellomimi112 發表於 22-11-27 22:04

帝苑甜品出名,佢個甜品有3份1放凍櫃上面,3份2放凍 ...

仲有,以前會有多個pancake位,會有香蕉pancake食下,竟然冇咗....生蠔又係冇,龍蝦仲要係一人得一隻,有時唔係龍蝦係鮑魚。都係一人只限一份

唔通真係要食海南雞飯頂住先?
日本の平安を祈ります

珍珠宮

2023勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hellomiki 發表於 22-11-27 12:19
食完上來分享

27/11 新世界千禧晚自助餐。
熱食,仲有松草花花膠湯。
鐵板燒和牛,蝦,三文魚,羊架。
attach1/tmp/phpbXl5oJ

attach2/tmp/phpl5u2Nd

attach3/tmp/phpncBkdI

attach4/tmp/phppvXWCc

attach5/tmp/phppHJT2G

attach6/tmp/phpBSsbtb

attach7/tmp/phpTjLWTF

attach8/tmp/phpfXN4ka

珍珠宮

2023勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Sallyb1a 發表於 22-11-27 23:27
熱食,仲有松草花花膠湯。
鐵板燒和牛,蝦,三文魚,羊架。

甜品 8:15 即制朱古力心太軟,軟雪糕等

人地請,唔知價錢。

attach1_sign/tmp/phpZzbQZS

attach2_sign/tmp/phpsGXEEt

attach3_sign/tmp/phpzOFKj4

attach4_sign/tmp/phpwUXaZE

大宅

回覆 kk80400 的帖子
我次次去唔係完全一樣,可能廚師放假
最近11月去有pancake位,今次有紅豆冇香蕉。
口味好個人,帝苑唔係100分,仲有好多改善地方。不過性價比我覺得高,提議下。

公爵府

Sallyb1a 發表於 22-11-27 23:29

睇落唔錯 好食嗎?

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊