自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mommyli 發表於 22-11-24 16:45
我兩個月前公司大型出遊,2x人中咗,有兩個真係12日都未轉一條線,另一個用咗16日。一家人去嘅話,日本酒 ...

用錢嚟比較係嘅,唔計帶住細小嘅小朋友,康復就可以返香港,分開返,唔一定要全部人一齊。有人要十幾日轉陰,不過絕大部分都係7日內,我指而家呢一波,潛伏期短,轉陰亦快。

琥珀宮

llmom 發表於 22-11-24 16:57
用密實袋袋住攞去機場,之前冇通知要咁,我以為只係睇相,好彩帶定!

咁如果無帶會點?無事前通知,相信多數人都唔會帶

男爵府

德國返嚟,朋友上機被航空公司地勤要求比35歐羅即做快速,中咗,改機票,訂多一星期,留係德國,一線才準再上機

男爵府

airhei 發表於 22-11-24 16:33
五天大約咩價錢

買豐隆,好平,我去歐洲都係三百

子爵府

mommyli 發表於 22-11-24 16:45
我兩個月前公司大型出遊,2x人中咗,有兩個真係12日都未轉一條線,另一個用咗16日。一家人去嘅話,日本酒 ...

16日唔好嚇我

伯爵府

airhei 發表於 22-11-24 21:13
16日唔好嚇我

個個唔同,16日係小數但唔係唔會發生。但係出遊要洗費,我自己係穩陣派,我會預自己黑仔同埋最壞情況睇下自己承唔承受得起。我哋小朋友年紀唔大,一個病都要一家幾口一齊滯留。所以我喺中招前只會選擇負擔到long stay嘅地方同埋容易溝通嘅地方。得兩個大人嘅話我就唔會理咁多嘢。

男爵府

好媽媽勳章

mommyli 發表於 22-11-24 22:21

個個唔同,16日係小數但唔係唔會發生。但係出遊要洗費,我 ...

大宅

9/11 CX London back to Hong Kong, nothing to do, nobody will check your rat

侯爵府

從未中過,我都係作最壞打算至出門,風險承擔得起咪去囉!

男爵府

fifiger 發表於 22-11-24 17:06
德國返嚟,朋友上機被航空公司地勤要求比35歐羅即做快速,中咗,改機票,訂多一星期,留係德國,一線才準再 ...

爲什麽要自付做檢測?香港政府只是需要自己做快測,地勤人員的要求不合理,可以拒絕。
風繼續吹,不忍遠離...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Boeing787 發表於 22-11-25 02:12
爲什麽要自付做檢測?香港政府只是需要自己做快測,地勤人員的要求不合理,可以拒絕。
...

上唔到飛機邊個 suffer?

首頁

尾頁

跳至