自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

見到有人話下星期轉涼買衫買被,請問吓為什麼好似年年都好多人天氣一轉凍就買衫?如果有小朋友大得快當然要買,但啲人買比自己同老人家喎,唔明點解年年都好似一轉涼就買冬天衫被?

我有啲patagonxx halox acterxx 嗰啲衫好襟,著幾年都好防水,落雨著 torrentshell唔帶傘,羽絨又唔爛,全無變形
見好多人覆,咁都更新吓啦

其實我應改topic,衫係好多人恆常都買 買衫唔係一件咩事
但一凍就買被?買寢具?買羽絨我就覺得好奇怪咁啫

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Hehehahagogogo 的帖子

有人買有人唔買, 個人選擇
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

Hehehahagogogo 發表於 22-11-24 15:45
見到有人話下星期轉涼買衫買被,請問吓為什麼好似年年都好多人天氣一轉凍就買衫?如果有小朋友大得快當然要 ...
個人選擇

fatpanda    發表於 22-11-24 15:54

複式洋房

回覆樓主:

太多衫

公爵府

牛年勳章

Hehehahagogogo 發表於 22-11-24 15:45
見到有人話下星期轉涼買衫買被,請問吓為什麼好似年年都好多人天氣一轉凍就買衫?如果有小朋友大得快當然要 ...

人有人買,又唔係要你埋單找數,關你刀叉事?

kmbb519    發表於 22-11-24 16:06
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

水晶宮

我識人成日去U 記買薄羽絨背心, 但好似次次見佢都係著黑色, 只係分有領圓領V領

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

個人選擇,我諗都唔會凍得好耐, 香港呢幾年都係熱多過凍

大宅

回覆 上校車 的帖子

啲款唔係年年都差唔多咩?點解年年買羽絨?

侯爵府

我自己啲床單床笠用十幾廿年仲用緊, 愈用愈滑, 雖然四邊橡筋有啲鬆, 冇穿冇爛掉咗佢好唔環保. 所以都唔明點解啲人成日話要買新嘅床單床笠
我識有個人仲極端, 佢每年都會換新枕頭, 枕頭瞓得耐會有菌

大宅

回覆 la_source 的帖子

今年應該好凍 今年冬天會超級反常

ada0707    發表於 22-11-26 09:05
la_source    發表於 22-11-24 16:00

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

借口啫

大宅

回覆 ocarebear 的帖子

咪就係 我有張鵝絨被用咗幾年 又唔係唔暖 我唔會天氣凍咗買多張啊 唔明啲人成日買被有咩切入點
衫我恆常見到鍾意都會買 但唔多 好唔環保

一係買靚啲有function 著好耐 一係淘寶整污糟咗 wei 咗就做地布

水晶宮

Hehehahagogogo 發表於 22-11-24 15:58
回覆 上校車 的帖子

啲款唔係年年都差唔多咩?點解年年買羽絨?

我估係癮掛, 正如波鞋, 個個款都係差唔多, 點解有人會有好多對波鞋一樣

大宅

買衫係滿足心理需要呀,唔通年年都係著嗰幾件咩,我今日都買咗條裙不知幾開心

水晶宮

我剛剛先執過我個衣櫃,唔啱着嘅比工人,然後就買過幾件新嘅。我年年都會買,因為。。。舊嘅衫唔啱着喇

大宅

回覆 上校車 的帖子

你可以推薦吓佢買貴羽絨 出街monclxx 運動就 patagoxx acterxx 我諗正常人每年唔買得好多件 lol

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係個個買高質貨, 好多人買平貨, 著一季就掉得.

大宅

回覆 sammitoffee 的帖子

係 我恆常買衫 呢幾年唔使見人少咗好多
但被呀,床笠嗰啲點解啲人成日買?我唔明啊

大宅

回覆 kitbebe 的帖子

喺邊度買平貨?著一季就唔掂?淘寶貨有啲都捱到吓 haha

水晶宮

Hehehahagogogo 發表於 22-11-24 16:07
回覆 上校車 的帖子

你可以推薦吓佢買貴羽絨 出街monclxx 運動就 patagoxx acterxx 我諗正常人每年唔買得 ...

人地既事我唔會多嘴啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至