夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實男人真係好簡單。吾會諗點解你會諗埋一邊同想哄。我覺得夫妻間坦坦白白講會好d。我相信無人鐘意返屋企就搵交嘈。你話你搬分居。比著你係個男人都會覺得無得救搵後路。你其實都吾想咁。點解鑽牛角尖?
可能你用其他方法處理件事走向又可能好吾同。
世事都被看透

複式洋房

個人覺得佢老公PK

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁大個人,結左婚生左仔,成熟d啦。

與其唸點樣可以引起佢注意,不如唸下點同小朋友好好生活啦…

佢係會著緊你,你根本唔需要做咁多野,你係小朋友?要扭計引佢注意?佢根本睇得出你走唔到,氹下你又心軟,又可以當無野,你完全係輸人又輸陣

男或女都一樣,做人一定要自愛。
愛,唔應該要乞求架。

大宅

走那個點解唔係佢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mommyli 發表於 22-11-24 22:34
同老公講我唔開心,想離開。佢話,
就嚟聖誕新年,個個都會知道我哋分開,到時無得補救會好無面...
無小朋友可以即走

大宅

搵著小朋友黎攪!

大宅

mommyli 發表於 22-11-24 23:04
我話我想要attention。我好唔開心想有人錫。佢話我都好多嘢煩。佢啲煩就係幫人做呢樣做嗰樣。寧願叉隻腳落 ...

忍唔住想勸你,其實你老公又唔係有第三者,你哋係缺乏溝通,都幾十歲人,唔好要人氹啦,有咩講清楚,又有小朋友,為咩呢?諗吓個小朋友,好好溝通下

民房

alicewong18 發表於 22-11-25 15:16
你真係揾啲小朋友嚟攪,每日返去湊,老公又冇出軌,又唔响度瞓,心又想個老公氹你!你真係個腦得閒得濟!
...
我都覺,個腦得閒得濟,就算搵另一個,結果都係一樣

民房

Angelice-BeBe 發表於 22-11-28 18:20
咁大個人,結左婚生左仔,成熟d啦。

與其唸點樣可以引起佢注意,不如唸下點同小朋友好好生活啦…

十分認同,小朋友,反叛期先引人注意

子爵府

thequestion 發表於 23-1-1 13:44
我都覺,個腦得閒得濟,就算搵另一個,結果都係一樣

少奶奶有工人用係屋企冇存在價值,太得閒

大宅

mommyli 發表於 22-11-25 02:43
我出門口時咁啱遇到佢返屋企。我哋喺街淋咗兩個半鐘頭雨鬧交。我已經副流感緊,所以我最後頂唔順嘔咗出嚟 ...

哇。。 好浪漫喎個畫面。。。我本來一路爬文好有感觸睇到眼濕濕,因為我都感同身受。。。但居然有呢個意想不到既結局,恭喜你呀,你呢一局終於都贏返次喇。

雖然唔知之後會唔會打回原型,但起碼你個男人會同你一路淋雨鬧2小時,比我嗰個一定唔會彩我,頂盡3句已走左兼唔接電話唔覆wtsapp呀。。佢會同你鬧2小時我相信你係佢心中都好大。。。可能佢在乎但佢唔識切身處地考慮你既角度。。只會用自己既方式。。再調教下佢啦。。我諗有得搞架。。加油呀

大宅

回覆樓主:

btw.....想問酒店咁租1個月幾錢呀?唉。。我都好來出走一下呀

伯爵府

Ccccccc 發表於 23-1-16 00:29
btw.....想問酒店咁租1個月幾錢呀?唉。。我都好來出走一下呀

打回原型咗喇

我要17000,因為我對住有小小要求。同埋位置。要近小朋友。依家可能多番air bnb。我覺得離開三兩日對自己係好啲嘅。

大宅

littlefunpig 發表於 22-11-27 01:12
我諗係咪唔想俾人當左係件傢俬?
嫁左完全大家無交集
女人+工人搞掂所有屋企同小朋友事務

係囉。。原來而家啲人要求咁卑微既。。唔通華人女人多數係咁

大宅

茶類愛好者 發表於 22-11-28 10:12
男人唔會出軌,已經係好大優點?!

終於見到正常啲既思想啦

大宅

mommyli 發表於 23-1-16 02:00
打回原型咗喇

我要17000,因為我對住有小小要求。同埋位置。要近小朋友。依家可能多番air bnb。 ...

唉。。果然係改變唔到人,唯有改變自己。。。加油呀。。無錯,心情好難頂時比自己透下氣。。你地有工人,你出去搵下野學返下pt將重心移返多啲去自己,應該會開心啲。。。自己盡左力去挽救,其他部分就控制唔到喇,日後係點。。。就順其自然啦

大宅

回覆 mommyli 的帖子

Take care ah

大宅

mommyli 發表於 22-11-24 22:34
同老公講我唔開心,想離開。佢話,
就嚟聖誕新年,個個都會知道我哋分開,到時無得補救會好無面...

咁即係佢要面先仲同你一齊,咁早走早著喇,要佢切底冇面喇,佢不仁你不義喇

首頁

尾頁

跳至