夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同老公講我唔開心,想離開。佢話,
就嚟聖誕新年,個個都會知道我哋分開,到時無得補救會好無面...

究竟面子緊要定係夫妻關係緊要?

伯爵府

回覆樓主:

已經book咗酒店一個月暫住不過未開始住。只係攞咗房。女人都係想人tum。今晚佢出咗去食飯,話返到黎你喺度我可以當無事發生。你走咗我只好move on。

啱啱搞掂小朋友瞓覺,簡單細軟以pack好。走,我唔捨得自己一個一手包辦嘅家。唔走,我會好唔開心。

依家望住啲行李,call唔call車好

子爵府

mommyli 發表於 22-11-24 22:39
已經book咗酒店一個月暫住不過未開始住。只係攞咗房。女人都係想人tum。今晚佢出咗去食飯,話返到黎你喺度 ...

是否已安排好小朋友照顧問題,如果你離開了,誰來照顧,先生做了什麼令你唔開心要要離開。有無同先生坐低慢慢講你點解唔開心。唔好一時衝動。

男爵府

陪月勳章

尷尬的是
你走了,他也不在乎

以後唔好自己設局困住自己
有乜就直接單刀直入比較易解決

茶類愛好者    發表於 22-11-25 02:25

男爵府

咁因為咩事走?同埋小朋友唔洗照顧?

伯爵府

回覆樓主:

我講咗,小朋友係我命根,我會每日返嚟照顧小朋友直到佢哋訓教我就會走。每日如是。

問題1x年嚟無限loop。loop到我心很累。loop到呢段感情變得無意義。佢口講好愛我好在乎我。但係行為上只有相反。

佢無出軌亦唔會出軌,但我寧願佢有。佢有我就可以灑脫啲走。

伯爵府

aryemyem 發表於 22-11-24 22:52
尷尬的是
你走了,他也不在乎

佢話佢在乎,但係知道我搵咗地方,第一句就話,咁你確定咗啦嘛,咁ok喇。

一齊十幾年都係自己同自己過。點解當初拍拖拍的咁無志氣。被人冷落都覺得自己過得好好。

伯爵府

小虎豬媽媽 發表於 22-11-24 22:51

是否已安排好小朋友照顧問題,如果你離開了,誰來照顧 ...

我話我想要attention。我好唔開心想有人錫。佢話我都好多嘢煩。佢啲煩就係幫人做呢樣做嗰樣。寧願叉隻腳落朋友感情教人地點相處都唔反省一下自己同老婆嘅關係。

水晶宮

mommyli 發表於 22-11-24 23:04
我話我想要attention。我好唔開心想有人錫。佢話我都好多嘢煩。佢啲煩就係幫人做呢樣做嗰樣。寧願叉隻腳落 ...

佢真係奇怪,激死人,都唔知個腦諗乜
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

mommyli 發表於 22-11-24 22:39
已經book咗酒店一個月暫住不過未開始住。只係攞咗房。女人都係想人tum。今晚佢出咗去食飯,話返到黎你喺度 ...

你就係唔夠狠心,你日日返去,夜晚先走,對佢都冇影響,或者你係佢放假嘅日子,你唔返去,等佢自己照顧小朋友

大宅

回覆 mommyli 的帖子

抱抱。你都好清晰,女人都係想人tum姐。
個心最傷嘅係,佢唔在乎,明啊。
好似…. 任何嘢都比自己重要…

簡單如塊牛扒對佢黎講,都更有價值咁。

大宅

最後,你今晚有無留返係屋企?
不如,你帶埋小朋友去 「staycation」,
同佢講分開1 個星期冷靜下。
其實,每日返去等小朋友訓左再離開,
到小朋友感受到、知道…
歪曲嘅家庭,唔會比決心分開更好。

大宅

又一個睇太多韓劇嘅傻女,呢個世界係無都敏俊㗎

珍珠宮

wholemilk 發表於 22-11-25 01:42

咁一段關係裡面雙方都要提供情緒價值,男人咪一樣成日要求女人俾面子、成日要女人氹、係女人身上揾存在感!

依家係咪少少野都做唔到?!

珍珠宮

港男咁麻煩,唔識提供情緒價值,揾外國男算……

伯爵府

SUMSUM_88 發表於 22-11-25 01:16
你就係唔夠狠心,你日日返去,夜晚先走,對佢都冇影響,或者你係佢放假嘅日子,你唔返去,等佢自己照顧小 ...

我都想狠心啲,但係1x年感情,佢無犯大錯,只係慢慢慢慢咁將我摧毀。

其實我咩時候走都無分別。因為有工人。啲嘢係唔係都唔需要佢做。我都唔知點樣先可以俾佢感受到其實我有幾單親。

伯爵府

Amypolo 發表於 22-11-25 01:32

我都開到口只係想佢tum。佢偏唔肯。已經好卑微要自己開口,但都係被拒絕。

伯爵府

Amypolo 發表於 22-11-25 01:38

我出門口時咁啱遇到佢返屋企。我哋喺街淋咗兩個半鐘頭雨鬧交。我已經副流感緊,所以我最後頂唔順嘔咗出嚟,俾佢抬咗上車,車咗返屋企。佢話俾多最後一次機會,依家知自己衰,會改。但其實每次鬧交都係咁講。

心很累。

伯爵府

我無睇過韓劇,除咗魷魚

我就係怕自己會代入所以唔敢睇呢啲愛情劇。會喊死跟住勁傷心。

伯爵府

茶類愛好者 發表於 22-11-25 02:33
港男咁麻煩,唔識提供情緒價值,揾外國男算……

外國男都唔一定好。我都試過。同埋我老公係竹昇,所以應該差唔多

首頁

尾頁

跳至