夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

in_hk_people 發表於 22-11-26 10:26
朋友男友搵兩萬零,朋友萬零,朋友話上年聖誕提出去staycation,但朋友上年失業幾個月返工無耐,男友講到明 ...

朋友???

咁樣嘅女友計較d
明知男友經濟麻麻,飛左女友好d

相信不能共患難
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

in_hk_people 發表於 22-11-26 10:26
朋友男友搵兩萬零,朋友萬零,朋友話上年聖誕提出去staycation,但朋友上年失業幾個月返工無耐,男友講到明 ...

一句講晒兩個都孤寒小事放大,難長久

大宅

回覆 kwhkwh 的帖子

就算天香國色,有智慧嘅男人,
都唔會娶佢做老婆啦。
樣樣嘢好似自己比唔起,
就認為男人比係 take it as granted 咁
介意點樣洗男人錢…

侯爵府

Amypolo 發表於 22-11-26 12:23
你聽落你個friend 自己扭計去staycation… 夾硬扭掂左仲繼續記仇,揀啲咁嘅聖誕禮物… 老奉要人送… 送左 ...

認同,未結婚就咁多多要求,我以前唔洗男朋友錢你一餐我一餐,公平d
,亦從未要求個男人送野比自己,自己有能力咪自己買咯,仲咩要開口求人?

男爵府

kwhkwh 發表於 22-11-26 13:39
女人呢, 貴在自給自足。
樣樣野要睇男人面色先得到,我係女人都睇你朋友5起。
當然, 如果你朋友國色天香有 ...
這一代港男,不知是否無本事,表面鼓吹女性要經濟獨立,样樣要求公平實則驚死要自己负起經濟責任。女分既與男方一同工作,減轻男方家庭經濟負擔,但又不會分擔一半时間揍仔及分擔家務,只識打機或hea.
似乎只有港女願意日做三份工一齊供樓甘辛苦,國內佳麗嫁來,又有幾多肯出來辛苦工作減輕男方經濟壓力,又咪係迫男方將公屋加名,不肯,咪离婚找個第二個碼頭囉,反正已來到香港取到身分證有福利,目標已達

男爵府

這也解釋了為什麼本地离婚率甘高,不信?近排问吓專靠離婚找飯吃的朋友,便知少了人離婚,因未能通关國內佳麗下不來辦手續嘛!

公爵府

呢啲女人執到喊三聲

男爵府

重點係男方失業一排先剛搵到工,無錢想減不必要開支好正常,做女友完全唔體諒。宜家扭完迫人出埋錢仲呻自己係受害人咁,咁想洗錢自己比d本事搵多d。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

成兩頁回應,樓主仲未回應既? 是否膠post 來架?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

我為左慳字數,個意思打到錯左
算啦我唔想打千字文解釋
大家當膠Po笑一笑算啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

KILW 發表於 22-11-27 01:17
重點係男方失業一排先剛搵到工,無錢想減不必要開支好正常,做女友完全唔體諒。宜家扭完迫人出埋錢仲呻自己 ...

應該係女方失業一排,唔係男方。

公爵府

kwhkwh 發表於 22-11-27 01:39
成兩頁回應,樓主仲未回應既? 是否膠post 來架?

樓主「朋友」留返D$買包包

首頁

尾頁

跳至