夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

珍珠宮

無錢又嗌去staycation
無錢買美容儀又屈男朋友送

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

標題為「咁樣既男友/......點點點」
不如改為「咁樣既女友/...算5算冇出息,旨意男人」
搵得果萬零,at least 我不會去什麼stay乜唇、買什麼美容E
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

in_hk_people 發表於 22-11-26 10:26
朋友男友搵兩萬零,朋友萬零,朋友話上年聖誕提出去staycation,但朋友上年失業幾個月返工無耐,男友講到明 ...

点解要聖誕禮物?不過男友黑面不如唔好買!好似乞求咁!

男爵府

回覆 in_hk_people 的帖子

樓主, 你又點睇朋友嘅男友?你可以幫佢分析吓.

伯爵府

in_hk_people 發表於 22-11-26 10:26
朋友男友搵兩萬零,朋友萬零,朋友話上年聖誕提出去staycation,但朋友上年失業幾個月返工無耐,男友講到明 ...

搵過好啲嘅會仲好

大宅

你聽落你個friend 自己扭計去staycation… 夾硬扭掂左仲繼續記仇,揀啲咁嘅聖誕禮物… 老奉要人送… 送左仲要比人數 !

其實,你個friend真係娶唔落。

子爵府

生日、聖誕、紀念日我都唔會要老公買禮物,但如果我有需要,例如要換電話,佢會自動自覺俾,女人角度,唔好貪心,自己如果想要一樣野要自己有能力俾到,男友或老公肯自願俾當bonus,但唔係一定要俾,我宜家一家去staycation 係我俾,因為老公平日俾嘅家用已經好夠,出街又自動自覺俾,如果唔夠錢,可以去一D唔使用錢或者少D錢嘅地方

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

似乎有問題嗰個係你fd多過佢男友?!

冇咩錢真係唔好買d 無謂野或亂洗。有心結婚嘅就大家儲多個錢好過啦。

真心 ---價值觀唔同真係好難行落去.

下下比人計住晒仲要咁記仇。再周圍唱男友嘅公主病女仔 真係娶倒都家嘈屋閉

水晶宮

計教嗰個係個女仔喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

呢的問題最好捻清楚,因結婚後都常常發生,呢的個性改不了唔好想像會改變,除非發左達

侯爵府

女人呢, 貴在自給自足。
樣樣野要睇男人面色先得到,我係女人都睇你朋友5起。
當然, 如果你朋友國色天香有賣點另計,但是,若果真是天香國色有條件, 何必搵個月收2皮野既男人?

茶類愛好者    發表於 22-11-27 19:36
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

冇錢仲要去staycation?要呢樣又要嗰樣!

男爵府

你朋友有問題喎,做女人,做到要男人系甘出錢。1000蚊住一晚有咩好呀?美容儀系你朋友自己用,點解要人比錢? 你朋友好痳煩,我系個男仔個呀媽,都叫佢哋分手。

子爵府

回覆樓主:

平時出街男方俾多,已唔算計較既人。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你朋友計較d,比$1000酒店錢都唔制。

你朋友係咪你呀?

大宅

男嘅係慳家類, 女嘅係洗腳唔抹腳類.
易早日分開
不易再投資落去( 給男仔的)

公爵府

牛年勳章

rainbow2016 發表於 22-11-26 17:16
你朋友有問題喎,做女人,做到要男人系甘出錢。1000蚊住一晚有咩好呀?美容儀系你朋友自己用,點解要人比錢 ...

同意!
覺得整段關係都係建立喺物質上面!

男爵府

cecelc 發表於 22-11-26 17:28
你朋友計較d,比$1000酒店錢都唔制。

你朋友係咪你呀?

突破盲點

男爵府

回覆樓主:

我覺得個男有問題多,staycation玩下,叫男人俾唔過份,男人冇理由要個女俾哂錢,AA啦。
買禮物,一係送就送,尾數要個女人俾,不如唔好送咁肉酸。

首頁

尾頁

跳至