自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Crystalivy 發表於 22-11-27 09:14
我肯定係人,唔知有人係咪者,唔好再衝出黎咬人

好似係你衝出黎咬人先囉,淨係支持個小朋友父母既你就話講人話,你呢D咪唔係人話囉。

複式洋房

amy730 發表於 22-11-26 19:59
今晚東張聽埋狗主說法,我信狗主多D

我係佢抖陰PO左東張西望條LINK,佢即刻鎖左個抖陰。身有屎呀?
attach0/tmp/phpHaDZeK

珍珠宮

減齡達人勳章

小妹爸爸 發表於 22-11-27 04:22
你有無睇東張呀,狗主係果度檔主,而證人係客人,個客人知道報左警,特登留低做證人,仲要有幾個都留低,你 ...

好彩香港仲有正義之士。

子爵府

野原美冴 發表於 22-11-27 10:59
好彩香港仲有正義之士。

上報了, https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/840773/%E6%9D%B1%E5%BC%B5%E8%A5%BF%E6%9C%9B-%E7%94%B7%E7%AB%A5%E8%A2%AB%E5%92%AC%E7%8B%97%E4%B8%BB%E7%96%91%E8%A2%AB%E6%95%B2%E8%A9%90%E8%B3%A0%E4%B8%83%E8%90%AC-%E6%BC%81%E8%AD%B7%E8%99%95%E6%8C%87%E5%82%B7%E5%8F%A3%E9%9D%9E%E5%92%AC%E7%97%95

大宅

回覆樓主:

信狗主

公爵府

naicha 發表於 22-11-27 09:28
個細路仔的傷, 似係狗的牙掃到佢塊面多啲, 狗如果真係咬, 面係會有好深的窿, 如果係呢隻咁大的狗咬, 佢唔會 ...

同意,我睇完節目都感覺係咁,隻狗真係咬,傷口點止而家咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

20462046 發表於 22-11-27 11:41
同意,我睇完節目都感覺係咁,隻狗真係咬,傷口點止而家咁

當初麥太上東張係話隻狗咬住小朋友塊面再拖落地,呢啲大型犬如果真係咁做唔死都毁容啦,點可能好似而家咁嘅傷口

公爵府

黃二少奶 發表於 22-11-27 11:44
當初麥太上東張係話隻狗咬住小朋友塊面再拖落地,呢啲大型犬如果真係咁做唔死都毁容啦,點可能好似而家咁 ...

我信狗主,信證人多 d ….. 小朋友見到大狗一時激動攬住隻狗,父母當時又冇拖實/看管小朋友,所以父母要付上最大責任

男爵府

信狗主。
東張訪問小朋友,小朋友支吾以對,咩都話忘記,好明顯講大話。全程東張訪問都見到狗狗係好乖好定果啲,我信係狗狗被攬住的自然反應,擰頭過去整傷左小朋友臉。
小朋友父母阿嫲都係係想狗主養小朋友一世,日後發惡夢都要claim,係貪得無厭。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

Bbpig2014 發表於 22-11-27 10:27
所以呢個貪心極品麥99, 咪教出個低質極品貪心仔, 低質極品貪心仔, 只夠能力娶個低質極品貪心大6婆。佢哋依 ...

唔好咁話小朋友啦,佢只係9歲,隻狗咁可愛才會忘形。佢始終係小朋友,自制能力係差,如果唔係都唔會叫小朋友啦。

仲有,企人落order叫講大話,冇可能唔講喎,一黎佢都要“維護”佢屋企人(雖然係唔啱),二黎如果唔照做會比父母鬧

成件事最錯係佢父母和嫲嫲

男爵府

李露眉 發表於 22-11-26 20:00
被咬小朋友似講大話
問佢有無打隻狗佢話唔記得

我都覺得係

子爵府

goo_littlebb 發表於 22-11-26 20:01
我信狗主。
隻狗睇嚟好乖,唔係受左刺激唔會擰頭,啲牙車到個細路咁。雖然個細路都好傷,人地肯俾返部份湯 ...

我信狗主!男孩一家都有問。咬親要補身食花膠?亞媽食,亞嫲食,定老豆食?生個仔似老豆老母咁樣衰,去整容,又入個狗主數?!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

留意事發現場係寵物展
入得場嘅,一定知現場大量狗隻,驚嘅一定唔會去
好了,你有自由帶細路去睇狗, fine! 你會唔會教你細路隨便喺街捉狗攬狗?唔會丫嘛!咁點解覺得入咗寵物展,就覺得可以自由自在地將人哋d狗任抱任攬?
叫咗你唔好抱,你私自當人係毛公仔。狗主人錯在那裡?

子爵府

兩邊都有責任,始終真係傷得幾緊要吓!好彩係男仔,女仔會留疤真係慘慘豬,大陸婆真係天生R錢性格,要賠7萬又真係唔合理!比法官判啦!

子爵府

kakachopper 發表於 22-11-26 20:16
佢哋計漏咗關鍵項目:警察同漁護署做嘢有晒程序理據,香港人普遍相信法治
呢啲case用媒體同群眾壓力唔會成 ...
系,大陸最衰一點就系只要群眾偏向你,法律都會偏向你,但香港吾系,咩都要講證據

子爵府

黃二少奶 發表於 22-11-27 11:44
當初麥太上東張係話隻狗咬住小朋友塊面再拖落地,呢啲大型犬如果真係咁做唔死都毁容啦,點可能好似而家咁 ...
佢咁的大話都講得出如果系真的佢吾死都冇左一半臉啦,隻狗個口仲大過小朋友個頭

大宅

李露眉 發表於 22-11-26 20:00
被咬小朋友似講大話
問佢有無打隻狗佢話唔記得

係,我都覺得個小朋友講大話
之前已經有好多人問,小朋友之前有冇做過一啲刺激狗狗行為,個對父母避而唔答

Btw,祝小朋友早日康復及家人能夠吸取今次教訓,唔好下下打卡呃like,要時刻應有危機意識,保護小朋友,狗主亦以此為鑑,唔好隨便答應俾人同狗狗影相。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mimi199188 發表於 22-11-27 12:52
系,大陸最衰一點就系只要群眾偏向你,法律都會偏向你,但香港吾系,咩都要講證據
...

所以麥氏夫婦諗住上東張賣慘帶風向,點知衰咗

用戶要求終止服務

alicewong18 發表於 22-11-27 12:34
兩邊都有責任,始終真係傷得幾緊要吓!好彩係男仔,女仔會留疤真係慘慘豬,大陸婆真係天生R錢性格,要賠7萬 ...

我覺得個家人唔會搵律師告狗主啦,佢一搵律師自己就理虧!

第一:佢話隻狗咬住佢個仔達落地下,已經係講緊大話,比假口供。

第二:小朋友比狗咬傷嗰陣佢唔係身邊佢係後面趕過來,已經有疏忽照顧兒童罪。

第三:買補品單擺明假既,全部齊頭。

我真係唔信佢夠膽比律師信狗主,狗主告返佢轉頭,分分鐘佢一鑊泡!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至