自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-11-26 20:28
其實我好想知道真係有案例話狗主要賠七萬?!咁嗰七萬點計出嚟先

佢在另一個post 回應了,唔係案例,係民事索償最高個額係七萬,佢聲稱俾定心丸狗主,等佢知唔會要佢賠多過七萬_____________喎!
真係好鬼細心。個個時刻都可以做到咁!
attach0/tmp/php8s7Mjc

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

nobodyfool 發表於 22-11-26 20:50
賠7萬 佢哋今日冇提過,我等yt睇番先,都話佢哋大貪
...

去隔離帖睇下啦,爸爸有蒲頭,越睇越覺得佢極品

子爵府

2024年龍年勳章

nobodyfool 發表於 22-11-26 20:47
未睇下集,但今日見識個阿父母回帖,唔會跟車太貼

信狗主
有人淨係係呢度都大話連篇

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

199707100304 發表於 22-11-26 20:50
佢在另一個post 回應了,唔係案例,係民事索償最高個額係七萬,佢聲稱俾定心丸狗主,等佢知唔會要佢賠多過 ...

點解個仔咁可以咁冷靜諗賠償

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

wingwingin 發表於 22-11-26 20:13
識得喺醫院就搵定案例,識得開價70,000 ,動機明顯(emoji)
嫲嫲都認記一功(emoji)(emoji) 真係全家目標一致 ...

嘩,咁爆 好心急重温

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kakachopper 發表於 22-11-26 20:07
頭先講咗,小朋友突然衝過去攬住隻狗時狗下意識擰過去,應該係大狗擰轉頭時犬齒刮到,所以漁護署判定唔係 ...

吓,原來係咁呀!
真係屈得就屈喎!爸爸仲話 個仔如果有乜事唔係度 ,佢都跟埋去,懶煽情
好彩還原真相,如果唔係 死就係果隻狗 ,離晒譜

珍珠宮

減齡達人勳章

yuyueng 發表於 22-11-26 20:29
買咗石崇魚然後當人哋係水魚,寫多個零吖嘛。

似係叫相熟魚檔寫大佢
街市佬好求其,為求有生意就幫人亂寫單。

我試過去街市幫公司買生果籃開返張收據,老闆主動問我要唔要寫大d, 我即刻話唔駛了,我怕ICAC。

珍珠宮

818 發表於 22-11-26 20:51
信狗主

晏晝睇好多重點都避而不答

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

yuyueng 發表於 22-11-26 20:50
睇個細路同阿媽唔似有文化同有錢。

好難講喎,一出手買成皮野魚,二千銀豬肉。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章

就咁睇雙方表面供語,我會信狗主 & 證人

賠返公院嘅醫藥費就已經合理

d 乜嘢補品/ 心理賠償未免獅子開大口

隻狗狗夠被個細路嚇親啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pptim 發表於 22-11-26 20:11
好明顯狗主講的過程好合理,冇隱瞞,小朋友傷口又好吻合佢的講法似擰轉頭拖落去,個阿爸又真係一路都講賠償 ...

咁大件事,咁嚴重會唔記得?
佢日日打狗 打到唔知邊隻打邊隻呀?
父母r 賠償 細路對打狗又有所隱瞞...麻麻又走去攞張齊頭數既收據
呢家夠竟係乜人黎架

水晶宮

如果真係比狗咬,漁護署點會放走隻狗,一早捉走咗,隨時人道毁滅埋啦,仲可以咁悠閒比狗主帶出黎

bobo8212002    發表於 22-11-26 21:05

男爵府

隻狗傷左人係不爭事實。。但問題係賠償金額係咪過份左d? 仲要話後續費用

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

amy730 發表於 22-11-26 19:59
今晚東張聽埋狗主說法,我信狗主多D

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

amy730 發表於 22-11-26 19:59
今晚東張聽埋狗主說法,我信狗主多D

我信狗主

子爵府

信狗主

公爵府

2024年龍年勳章

信狗主

小朋友就慘,比貪錢家人擺上枱!

珍珠宮

黃二少奶 發表於 22-11-26 20:51
去隔離帖睇下啦,爸爸有蒲頭,越睇越覺得佢極品

我今日睇回帖經已覺得,你太遲……

珍珠宮

818 發表於 22-11-26 20:51
信狗主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Mao..Mao.. 發表於 22-11-26 20:28
其實我好想知道真係有案例話狗主要賠七萬?!咁嗰七萬點計出嚟先

另一個post,爸爸回應話唔係搵案例,係民事最高可以賠七萬
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
34567...15

尾頁

跳至