自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1. 仔仔俾狗咬第一時間唔係安慰
個仔反而係去影片留證據
2.每次搭的士都保留收據
3.之前話要攞$16000幾補品嘅錢
剛才爸爸就話唔俾都得
4.買了10幾次石崇魚要一萬,使唔使6000一斤咁貴呀 一個9歲小孩可以飲到咁多湯嗎?
5.開頭補品單據寫了2星期但麥太剛才話阿仔仔飲了兩個月嘅湯。佢屋企嘅雪櫃都好大喎可以存貨2個月

其實問返會展攞返CCTV咪知道
事發經過,大家唔使互相爭執

大宅

回覆樓主:

魚, 花膠條數係大貪咗, 但麥生有漁護署, E院報告 話傷口係狗咬喎

侯爵府

ben-dan 發表於 22-11-28 20:26
魚, 花膠條數係大貪咗, 但麥生有漁護署, E院報告 話傷口係狗咬喎

個狗主又話有報告話吾係狗咬喎,邊個先真呢?

子爵府

應該係狗整傷,係唔係咬就唔知,如果係我,只要係只狗整親既,就要負責任。幾錢就自己傾掂,傾唔掂就上庭

男爵府

加菲貓3 發表於 22-11-28 21:01
應該係狗整傷,係唔係咬就唔知,如果係我,只要係只狗整親既,就要負責任。幾錢就自己傾掂,傾唔掂就上庭 ...

似係抓傷 如果係咬傷會
有好大個牙印同個口罩會有好大個窿
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

子爵府

Rainyok 發表於 22-11-28 21:04
似係抓傷 如果係咬傷會
有好大個牙印同個口罩會有好大個窿
如果無留疤,咁係求其收幾千算啦。

水晶宮

回覆樓主:

隻狗係有整傷小朋友不過應該唔係咬,咁咪只賠償公立醫院的費用,有限錢,2邊都平了件事

公爵府

ben-dan 發表於 22-11-28 20:26

狗主都有漁護署報話唔係狗咬傷, 不過可能係俾狗D牙整到

如果係狗咬, 隻狗可能要坐監或者人道毀滅

公爵府

應該係狗整傷,係唔係咬就唔知,如果係我,只要係只狗整親既,就要負責任。幾錢就自己傾掂,傾唔掂就上庭 ...

狗主一開始話負責,爸爸開口話上網查過最高賠7萬,狗主話要同男友商量,價錢傾好就要簽字作實不再追究,但嫲嫲話唔得,唔簽字,爸爸就繼續問人賠幾錢,公道講,錢就要賠但唔肯簽不追究,又係咩意思,即係要狗主不停拎錢呀?支持麥家告狗主拎賠償等法庭判賠幾錢
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

公爵府

兩邊都有責任,但麥一家大貪+作大

子爵府

细路攬隻狗在先,狗自然反應整傷佢,如果麥夫婦有睇住細路,無攪人隻狗就唔會有事發生,佢哋自己一家都有責任,賠償三幾千醫药費就可以了事

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

同意樓上所講,你試吓被人無端端攬住,本能反應當然係拼命掙扎吧。今次完全係先撩者賤!

複式洋房

回覆樓主:

公爵府

Rainyok 發表於 22-11-28 20:21
1. 仔仔俾狗咬第一時間唔係安慰
個仔反而係去影片留證據
2.每次搭的士都保留收據

小朋友遇到咁嘅情況,都仲可以keep住個口罩。
呢2公婆都幾冷靜

水晶宮

2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rex13 發表於 22-11-28 22:19
小朋友遇到咁嘅情況,都仲可以keep住個口罩。
呢2公婆都幾冷靜

我都好奇有人會仲keep口罩同血衣

水晶宮

2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同埋好不恥佢地講大話,因麥太話見到隻狗咬實個仔塊面再拖佢落去,阿拉斯加咁大隻如果咁做,半邊面都冇咗啦,點會係而家呢個傷,仲要有好幾名証人話冇咁嘅事喎

翡翠宮

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咬住撻落地,塊面爛添啦!點會咁樣

翡翠宮

2023年兔年勳章 2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

狗主都要比返d 慰問金既,意外都好始終係隻狗整到人

珍珠宮

紫翹 發表於 22-11-28 21:15
狗主都有漁護署報話唔係狗咬傷, 不過可能係俾狗D牙整到

如果係狗咬, 隻狗可能要坐監或者人道毀滅

我想像唔到唔係被狗咬,但係被狗牙齒刮傷?我唔係唔信,而係我真的諗唔到個畫面

大宅

MarMic 發表於 22-11-28 22:13
同意樓上所講,你試吓被人無端端攬住,本能反應當然係拼命掙扎吧。今次完全係先撩者賤! ...

咪係,狗狗真慘,小朋友撩人者賤,父母又貪錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊