自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

goo_littlebb 發表於 22-12-8 21:49
Surface Pro係咪仍然要用火牛充電?我之前都諗過買,但C6話要拖住隻牛唔方便,結果買左國產貨可以Type C ...

可以type C 充電呀。

iPad 睇片玩game 係好啲,但如果係上堂,要開pdf/word file, 再跟住係上面寫note, 再之後自己做note, 功課,可能用返window 介面方便啲。
可以升上大學,囡囡再請教師兄師姐。再唔係,兩部都買,入到大學作為禮物
:wave:

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

happyapple 發表於 22-12-9 08:21
可以type C 充電呀。

iPad 睇片玩game 係好啲,但如果係上堂,要開pdf/word file, 再跟住係上面寫note, ...

可以type c充咁都諗得過
佢自己都有部用開windows,都有得俾佢帶上堂,不過佢口中成日話ipad,到時橫掂都有優惠,叫佢問清楚朋友先。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我仔用緊 thinkpad , 做工課同上堂都無問題!

ipad 做工課無咁好用,macbook 同比就貴無必要

珍珠宮

Giant 發表於 22-12-2 21:48
係咪只可用蘋果?我見真係冇人用其他牌子啊。

本地好似無所謂,外國見用蘋果多D

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

睇個人習慣,阿仔無帶機返學校上堂,功課上用咩機,學校有建議,跟建議買。iPad 用嚟娛樂,有時上網課。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇你讀邊科。我仔讀Engine初初貪形買MacBook Air,到高年班發覺唔夠力要買過部Windows 機!

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

o.lga 發表於 22-12-9 15:06
做大專生真係好,買電腦有優惠可以平D
見數碼通連電話上台都有學生優惠,個plan都會抵用好多

其實唔係平好多,同埋通常舊款

首頁

尾頁

跳至