自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

fallwinter 發表於 22-12-3 20:05
賴完google賴youtube, 再有下次賴咩?

IG

珍珠宮

一罐可樂 發表於 22-12-3 19:52
大會咁智障借口都講得出, 到係youtube search 其他國家國國歌?
但轉頭又可以播返正確國歌架喎港獨渣滓專做埋d 呢d 智障小動作

杜拜當地人都有港獨渣滓咁勁?唔係掛

珍珠宮

11月 26日: 近期多場港隊參與的國際橄欖球賽出現播錯國歌或在播放國歌時標錯國歌歌名的情況,政務司陳國基表示,國歌必須尊重,到目前為止,特區政府認為沒有證據證明事件是刻意出錯或有政治動機。
亞洲欖球總會早前解釋播放國歌出錯,是因為一名初級員工播放了從網上下載的歌曲,目前在網上搜索香港、國歌等關鍵字,顯示的結果仍有與「港獨」有關的歌曲。陳國基透露,特區政府正與相關搜索網站商討如何處理,創科局局長孫東正與Google商討。

伯爵府

BKFinder 發表於 22-12-3 18:36
Tvb news 入面杜拜的工作人員即場話支歌係來自 youtube 的

【on.cc東網專訊】阿聯酋迪拜亞洲經 ...

咁隨意下載,唔好辦賽事。

侯爵府

fallwinter 發表於 22-12-3 20:05
賴完google賴youtube, 再有下次賴咩?

下次賴工作人員係聾啞人士,唔識聽分辨唔到

BKFinder    發表於 22-12-4 08:54

珍珠宮

瀟灑兔兔 發表於 22-12-4 08:53
咁隨意下載,唔好辦賽事。

上次又係咁

亞洲欖球總會早前解釋播放國歌出錯,是因為一名初級員工播放了從網上下載的歌曲,目前在網上搜索香港、國歌等關鍵字,顯示的結果仍有與「港獨」有關的歌曲。

子爵府

回覆樓主:

根本邪惡國家,利用香港落中國面。

珍珠宮

bbq. 發表於 22-12-4 09:32
根本邪惡國家,利用香港落中國面。

中國和國際關係並不是你講的那麼差。
杜拜阿聯酋政府和中國關係友好的

珍珠宮

alau2021 發表於 22-12-4 08:54
下次賴工作人員係聾啞人士,唔識聽分辨唔到
文匯報報道
貝鈞奇:播錯國歌一錯再錯 多涉網上下載

男爵府

回覆樓主:

可能佢地搞亂了中國國歌同香港國歌
非洲有啲好細嘅城市,可能我地都會搞錯,是但喺YouTube 打地方名就搵。

所以最根本就係YouTube

侯爵府

香港隊話交咗國歌俾對方,對方唔用,次次話自己下載搞錯玩嘢都得啦!

水晶宮

2024勳章

根本解決方案就係規定國際賽事只能用參賽國提交國歌,從制度上解決,做唔到就唔好辦賽事
Google,YT嗰啲根本就唔係重點

珍珠宮

BKFinder 發表於 22-12-3 18:36
Tvb news 入面杜拜的工作人員即場話支歌係來自 youtube 的

【on.cc東網專訊】阿聯酋迪拜亞洲經 ...

又話香港有交母帶,點解要播youtube?一而再再而三,仲要發生在唔同賽事,本來都唔信有外部勢力搞小動作,但好難相信不關外部勢力事

珍珠宮

佢地好多當地協辦前線工作人員係義工來

子爵府

redhot 發表於 22-12-4 11:58
又話香港有交母帶,點解要播youtube?一而再再而三,仲要發生在唔同賽事,本來都唔信,但好難相信不是外部 ...

這個外部勢力去到國家級的
美國特工插手,我覺得出現咁嘅事真係太簡單
以後還會有
啲運動員和代表隊好打醒12分精神了,有好多關考驗在前面

子爵府

BKFinder 發表於 22-12-4 12:05
佢地好多當地協辦工作人員係義工來

播錯,如當場比香港運動員指正,落主辦方面啫。
頒獎禮出咁大嘅錯,掉架。

珍珠宮

czl115 發表於 22-12-4 11:58
Google,YT嗰啲根本就唔係重點...

梗係唔係啦,各方面都要處理

你有乜理據放生d曱甴歌叫首歌做國歌先

侯爵府

czl115 發表於 22-12-4 11:58
根本解決方案就係規定國際賽事只能用參賽國提交國歌,從制度上解決,做唔到就唔好辦賽事
Google,YT嗰啲根本 ...

係囉,成日話對方下載錯誤係YouTube嘅問題,根本就係人哋交俾你嘅國歌點解唔用,點解要自己上網下載

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實應該針對一個問題就係,香港隊交晒正確版本國歌,主辦方點解唔肯播?點解係都要搵低級工作人員上網下載?要佢地解釋清楚咩原因咁堅持唔肯播香港隊提交既正確國歌?

如果,香港隊無提交俾主辦方,咁就立即搵香港隊負責人了解下,必要時採取行動處罰懲戒啦!拖泥帶水!煩死氣!

水晶宮

2024勳章

alau2021 發表於 22-12-4 12:09
係囉,成日話對方下載錯誤係YouTube嘅問題,根本就係人哋交俾你嘅國歌點解唔用,點解要自己上網下載

真係百思不得其解
又叫人提交國歌,交左又唔用,另外又要網上DL,這是什麼神仙操作?

首頁

尾頁

跳至