自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

雖然是廣東歌詞、但國內好多地方都識唱、之前青島大學畢業禮,也高歌海闊天空、黃家駒泉下有知、亦會感到安慰~

「场面震撼!广州市民合唱黄家驹《海阔天空》,原谅我这一生放纵不羁爱自由!」
https://youtube.com/shorts/0IID_c4ys58?feature=share

黃家駒成名之路......很多他的現埸表演~
https://youtu.be/0wEqaBOCQjQ

「大学毕业生合唱黄家驹《海阔天空》,台下同学泪流满面!」
https://youtu.be/0wEqaBOCQjQ

侯爵府

大力大力 發表於 22-12-7 21:42
雖然是廣東歌詞、但國內好多地方都識唱、之前青島大學畢業禮,也高歌海闊天空、黃家駒泉下有知、亦會感到安 ...

報復性消費

公爵府

回覆樓主:

幾時的事?點解會唱家駒的歌?

已刪除用户

男爵府

雖然是廣東歌詞、但國內好多地方都識唱、之前青島大學畢業禮,也高歌海闊天空、黃家駒泉下有知、亦會感到安 ...

其實抖音見到,就算外省人,都竟然仲有好多係beyond嘅fans

beyond嘅搖滾,喺90年代瘋魔全中國,連黃貫中都講過,估唔到返到國內,會咁受歡迎

珍珠宮

Sorry! 錯重點,國內建築好堅固,層樓同樓梯企咁多人都好穩陣

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔止國內,試過喺日本旅行,夜晚行街有日本人喺街頭唱 海闊天空。

伯爵府

家駒

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

呢幾年,陸劇都會播下廣東唱

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

真係只得家駒把聲能夠同海闊天空呢首歌合二為一,堅正

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

baby1628 發表於 22-12-7 21:47
其實抖音見到,就算外省人,都竟然仲有好多係beyond嘅fans

beyond嘅搖滾,喺90年代瘋魔全中國,連黃貫中都講 ...

係呀
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

家駒真係好有才華

珍珠宮

點解會唱呢首歌?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 22-12-8 06:55
點解會唱呢首歌?

視頻日期2022年7月1號,香港回歸紀念日囉,你以為係乜?
天朗氣清

子爵府

原諒我這一生不羈放縱愛自由

點解咁瘋魔全中國........

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LCHF 發表於 22-12-8 08:02

好多廣東歌都好受歡迎, 你估淨係得一首咩

係D傻人先日日以為中國要滅絕廣東話

天朗氣清

男爵府

ic34 發表於 22-12-7 22:43
係呀

當然不思進取亦都令好多歌迷鬧爆,例如最近beyond係國內巡迴演唱,彩排嗰陣片段曝光,黃貫中被批評好明顯生疏,冇練結他好耐

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

LCHF 發表於 22-12-8 08:02

大陸都好自由架喎

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

D..D 發表於 22-12-8 22:06
大陸都好自由架喎

某啲人唔係咁諗㗎

伯爵府

前幾個月先公布呢首歌係YouTube 的點擊率破億,係好勁的一首廣東歌。還有陳奕迅的孤勇者,亦都好流行。不是站在光裹的才叫英雄,配好多語言。

首頁

尾頁

跳至