時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

leopak 發表於 22-12-13 09:08
政府要解決現時問題,要置頂就係只有$才解決到。

要告/要嘈可以繼續做,但現在話事權係google。

而家根本比錢都唔會同你置頂,佢擺明玩野
國歌擺係政府網站比人下載就得啦,點解攪咁耐都攪唔掂架
就係因為冇正式渠道比人下載,結果就比人玩返轉頭

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

D..D 發表於 22-12-13 00:23
禁佢係香港收取廣告費
玩大d, 香港唔比用google

男爵府

s160656 發表於 22-12-13 00:19
港隊出戰國際賽事屢次出現播錯國歌事件,保安局局長鄧炳強12日表示,港府早前向Google提出將正確國歌置頂, ...

無權無勢係咁架喎。

男爵府

回覆樓主:

罰佢錢啦 仲比錢佢

伯爵府

mandy952 發表於 22-12-13 08:47
直接block鬼左佢算啦,擺明玩野仲比錢佢
好似內地咩就差唔多

曱甴到時成功爭取到翻牆 ,佢哋要曲線幫中國真係俾個叻。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 22-12-13 07:39
X 10000

19暴亂、剪頭剪後對抹黑警察、永遠唔會刪、對曱甴不利片就立刻刪~
係,睇到都嬲
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

俾錢佢哋買國歌置頂,咁同俾錢黑社會放盆桔保平安有乜分別?

男爵府

回覆樓主:

根本是勒索
誰給最多的錢,誰的資料就「正確」?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

複式洋房

凌陵綾 發表於 22-12-13 00:47
做咩要俾錢佢

我唔明政府賣乜廣告,SEO同廣係兩個system,無得咁比

如果真係比錢,香港政府會唔會係全球第一個比錢係google落廣告既政府

大宅

首先香港係城市, D人search城市去搵國歌緊係搵唔岩啦

其次件事根本只係個例, 因為香港係少數以地區身份參加國際比賽, 所以大會D人冇留意香港只係城市唔係國家, 以為香港好似新加坡咁樣有自己專屬國歌, 所以先播左錯既歌, 咁錯既係大會唔係google, 點解google為依D個例去置頂呢? 明明應該係比賽大會跟返程序去用運動員交上去既國歌

另外咁你叫google要點樣搞呢? 將國歌置頂完首歌都只係叫中國國歌, 唔會改名叫香港國歌架喎, 定係要係個subject大大隻字寫住"this is China / Hong Kong / Macau national anthem"? 咁又洗唔洗寫埋首歌都叫上海/廣州/烏魯木齊國歌呢?

仲有, search engine唔只google, 仲有yahoo, Microsoft等等, 係咪全部都要置頂首歌?

珍珠宮

kwokdicken 發表於 22-12-13 01:01
法律問題
用法律徒徑解決
好機會, 盡快立法

Love and Kindness are never wasted.

伯爵府

開心吸收勳章

FFchan 發表於 22-12-13 07:46
就嚟好似大6咁,禁,禁,冇自由!

冇Google, 米用其他。。

大陸禁佢地,但自己 軟件仲 多姿多彩過佢地。。。。唔明咁叫冇自己。。
佢地都有假新聞, 歪曲報道

伯爵府

點解要畀錢佢?畀咗錢咪一樣亂咁播國歌。

首頁

尾頁

跳至