自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

中央情報員 發表於 22-12-22 13:00
蘇黎世保險有限公司(「蘇黎世」)為各位BK會員帶來多項優惠,由即日起至
2023年1月31日止,BK會員以優惠 ...
公司已包醫療保險,見到蘇黎世可以單獨買牙科保險,最後決定買「健診易」牙科保障計劃,一年可以有兩次洗牙同兩次口腔檢查,剩系呢度已經抵返晒

民房

老人家今年64歲,「健診易」買完之後係咪唔可以再買呢?

大宅

全職媽媽日日照顧小朋友會因為太攰容易病,自己又怕惹到小朋友,一覺得唔妥會立即去睇醫生,睇醫生一次都接近$500。而家揀左健診易門診保障標準計劃,每次$50就可以睇私家門診,計落一年慳好多,蘇黎世保險種類好多元化,而且算老品牌,比較有信心

複式洋房

bb而家一個月大,想同佢買「健診易」,想知幾大個先可以投保?

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

ucc.116 發表於 23-1-19 13:03
老人家今年64歲,「健診易」買完之後係咪唔可以再買呢?

詳情請參閱蘇黎世網站內之產品介紹及條款。謝謝!

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 7周年華麗國民 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

FanLove 發表於 23-1-19 14:13
bb而家一個月大,想同佢買「健診易」,想知幾大個先可以投保?

大宅

2023年兔年勳章 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

計過條數,「健診易」門診及牙科保障計劃係抵嘅,我買咗牙科保障,用BK個code買有折,折完都仲平過自己出去洗牙同照X光,幾年前我照一張成舊水,洗牙平極都400 (係疫情前),見佢仲包埋因蛀牙而要補牙,雖然我應該冇爛牙,不過咁都已經有著數,如果中埋終極大賞,真係不得了! 我唔貪心,中到任何一個大賞我都好滿足㗎呢兩年幾三年都冇洗牙,係時候要去檢查喇

大宅

2023年兔年勳章

我有兩個小朋友,平時醫療開支都大,同同事傾偈時佢提起自己小朋友買咗健診易,叫我睇吓,我搵資料時見到baby kingdom做緊推廣,投保仲可以玩遊戲就即刻參加,選擇蘇黎世健診易係因為同事用開介紹,就一定夠信心啦

大宅

父母退休後喜歡四圍玩,次次買旅遊保險好麻煩,因為主要都係叫我代買,疫情之前佢地仲成日即興到國內玩,而家通關佢地都準備外遊,所以幫佢地買一年的易起行旅行保險計劃,咁就唔怕我忘記買同埋改行程日期啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我幫自己買咗健診易牙科保障,雖然近年公司轉咗PLAN有埋牙科,不過舊年年尾洗牙時個牙醫話我啲牙唔多健康,話再嚴重啲就會出現牙周病,建議我每半年好洗一次牙。咁公司只係包一年一次,另一次要自己諗掂佢,見到蘇黎世健診易個PLAN都OK呀,包埋照牙X光,經BK買有折,當保養都OK呀!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

牛牛牛牛 發表於 23-1-20 09:43
我幫自己買咗健診易牙科保障,雖然近年公司轉咗PLAN有埋牙科,不過舊年年尾洗牙時個牙醫話我啲牙唔多健康, ...

(續)我仲幫老公買埋,佢公司冇包牙保,見蘇黎世健診易依個牙科保障真係抵玩,包埋蛀牙嘅補牙,折完只係6百幾蚊,包檢查牙齒、洗牙同照X光,仲有機會參加BK個終極大賞,真心吸引!

大宅

虎到金來勳章

蘇黎世保險有限公司(「蘇黎世」)為各位BK會員帶來多項優惠,由即日起至
買咗「健診易」保障計劃俾囡囡,囡囡細經常要睇醫生,依家可以一次過就門診同牙科有保障,非常之好

男爵府

仔仔報左個短期課程年中出發,投保左智學保海外短期課程計劃6個月,見可以揀2/4/6個月好靈活,加上親子王國做緊推廣優惠,只需要用推廣碼即有九折,一於買左先

民房

購買智學保+後,如出發日期有更改,是否同樣受到保障?

別墅

有朋友舊年買左"健診易"保險,話好抵買,所以我今年都會跟買

大宅

我近呢兩年洗牙每次都發現有蛀牙,次次都兩隻,平時洗牙要$700,補牙$600一隻,咁就冇左成$2500真係好肉赤,準備再約洗牙時咁岩就見到蘇黎世健診易牙科計劃,因為年紀越大牙齒越易出問題,所以我揀左優越計劃,入埋bk優惠碼實際$99x一年,唔洗$1000已包兩次洗牙,兩次口腔檢查,同無限次補牙,咁起碼有個預算

民房

「智學保+」有無年齡限制?

管理員

juijuiee 發表於 23-1-20 12:36
購買智學保+後,如出發日期有更改,是否同樣受到保障?

管理員

laishasha 發表於 23-1-20 14:48
「智學保+」有無年齡限制?

複式洋房

回覆 中央情報員 的帖子

老豆本身有牙周病,睇開既牙醫收費不平宜,zurich牙科保,包埋牙齦治療,好岩佢,優越計劃都係千多,唔貴,每年仲包2次洗牙,慳左唔少

首頁

尾頁

跳至