自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

SAMSUNG, LG電器都好渣,以前個LG雪櫃成日漏電跳製

大宅

Piaget 發表於 22-12-22 14:14
咁呢部已更換既新機仲有無售後跟進或者可否再換機?難道又要等佢漫長又一波三折既維修服務?
絕對認同三叔 ...

因為新機近幾日才開始冇畫面,所以仲未打電話俾C.S.,唔知有冇得換機。但售後服務我估一定有,因為未過保養期。(好彩世界盃期間冇壞機,可以安安樂樂睇高清好波)

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我依家用緊samsung,兩年了,touchwood好彩冇事,不過下次換機我都會用返LG,之前果部用左8年仲好好,只係想換大啲就送左比人

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

UPDATE: 多謝大家既意見同分享 蘇寧剛剛call我告知可以換其他牌子電視機。今晚做節,聽日會去店舖重新揀機,送新機時會收埋部Samsung貌似電視機既廢物走。

結論:唔好買Samsung電視機,Samsung客服同售後服務係廢既 (之前買Samsung手機已經領教過,估唔到買電視機仲伏)

祝大家冬至快樂!

la_source    發表於 22-12-22 16:52

男爵府

ricecooking 發表於 22-12-22 14:16
SAMSUNG, LG電器都好渣,以前個LG雪櫃成日漏電跳製

咁得人驚!好彩搬屋都冇用依2個牌子電器

公爵府

畀面勳章

有得換第二部都好,考慮下sony ,尋日有師傅上黎check 機,都check 得幾仔細同解釋詳盡

男爵府

回覆樓主:

樓主終於解決了問題就好 我都用Samsung 電視,細機擺房掛牆,2013年頭買到而家,又好好喎無任何問題,就係個安裝師父,黑面話唔包拆舊機,我比咗安裝費,當時我都唔肯定佢講係米真,打間嘢電話又唔通,我就費事煩話比100蚊佢請佢tea,跟住佢態度就好鬼lar。

珍珠宮

回覆樓主:

電視買Sony啦!佢地專做影音,質素好好

珍珠宮

florapang0426 發表於 22-12-22 14:40
我依家用緊samsung,兩年了,touchwood好彩冇事,不過下次換機我都會用返LG,之前果部用左8年仲好好,只係 ...

LG真係咪搞,早10年連續兩部用兩年就玩完

侯爵府

畀面勳章

Piaget 發表於 22-12-21 22:48
真係好鬼嬲,SXMSUNG唔單止電視機差,連客服都咁垃圾,所以我上來呻吓之餘,都想提吓大家,千祈唔好買SXMS ...

LG 真係唔錯 我用咗九年都仲好好,不過太舊型號,裝唔到apps 睇電視

首頁

尾頁

跳至