自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想讀返個part time degree 或dip....但放工先去得上堂....住係元屯天附近出邊頭讀近d? 只要攞到學位或文憑證書就得,讀咩科都未必太緊要.....

各位jm有無建議?

男爵府

sisilee321 發表於 22-12-23 07:56
想讀返個part time degree 或dip....但放工先去得上堂....元屯天附近出邊頭近d? 只要攞到學位或文憑證書就 ...

屯元天我唔識,我知一間喺銅鑼灣,一間喺中環,都係英國院校喺香港開嘅課程,銅鑼灣果間我以前報過master,不過因為有其他選擇最終無讀果間

子爵府

noodle_noodle 發表於 22-12-23 20:38
屯元天我唔識,我知一間喺銅鑼灣,一間喺中環,都係英國院校喺香港開嘅課程,銅鑼灣果間我以前報過master ...

係我住係元屯天,諗住問下邊度讀無咁遠,因為放工去好攰

瑪瑙宮

2023勳章

想讀返個part time degree 或dip....但放工先去得上堂....住係元屯天附近出邊頭讀近d? 只要攞到學位或文憑 ...

讀d政府認可

子爵府

想讀返個part time degree 或dip....但放工先去得上堂....住係元屯天附近出邊頭讀近d? 只要攞到學位或文憑 ...

我都想讀d容易pass既,又係讀邊科都冇所謂,不過就想揀返港島區夜晚上堂

珍珠宮

noodleball 發表於 22-12-23 20:54
我都想讀d容易pass既,又係讀邊科都冇所謂,不過就想揀返港島區夜晚上堂
...

港島區應該好多,睇吓都會大學資料

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

嶺南大學在屯門

子爵府

mandy952 發表於 22-12-23 20:49
讀d政府認可

邊度有資料?我上大學網睇唔係好識搵到資料

伯爵府

noodleball 發表於 22-12-23 20:54
...

HKUSPACE 一大堆課程,好多都會係港島上堂,如果你有CEF未Claim有好多課程可以用埋。

瑪瑙宮

2023勳章

sisilee321 發表於 22-12-23 21:35
邊度有資料?我上大學網睇唔係好識搵到資料

其實我都唔太清楚,但有做公務員嘅朋友講過政府有個 list係承認部分兼讀學位,或者你搵野讀嘅時候問清楚,例如ou嘅本地開辦學位課程大部分都獲政府承認,但ou都有同海外合辦嘅課程,再唔係可以問下ou點為知政府公務員承認嘅課程

子爵府

Hansma 發表於 22-12-23 21:43
HKUSPACE 一大堆課程,好多都會係港島上堂,如果你有CEF未Claim有好多課程可以用埋。
...

唔該你

公爵府

學歷係工作需要嗎?

子爵府

bbyou 發表於 22-12-24 09:42
學歷係工作需要嗎?

係呀

子爵府

牛年勳章

有無睇過都會大學既遙距課程,不過提下係要考試,比較易入學,難畢業,要好有心自學至得

珊瑚宮

2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

學位......可能就難好多喇,錢都唔係問題,時間同精神先係重要文憑可能比較易的

珊瑚宮

2023勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

野原美冴 發表於 22-12-23 21:08
嶺南大學在屯門
珠海都係

伯爵府

回覆樓主:

我當年都係part time degree , 係tst上,一星期好似2堂,但係海外學校(美國)香港認受唔高,做唔到政府工,但一般普通商業工作冇問題,入場券人有我有咁,起碼寫落張表都可以剔大學程度

侯爵府

環保接龍勳章

花咁多金錢時間讀,
緊係揾科鍾意啦.
有認受既課程唔會太易.
持續課程通常易入難出.

瑪瑙宮

2023勳章

katie816 發表於 22-12-24 11:54
有無睇過都會大學既遙距課程,不過提下係要考試,比較易入學,難畢業,要好有心自學至得 ...

ou就比較保險,起碼政府承認,但真係好講自律,識幾個讀左好耐 下

大宅

小談心 發表於 22-12-24 12:03
我當年都係part time degree , 係tst上,一星期好似2堂,但係海外學校(美國)香港認受唔高,做唔到政府工 ...

請問呢個大約幾錢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊