夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

回覆樓主:

點解要用藥性子宮環? 有隻冇藥性係咪

複式洋房

沒明天 發表於 22-12-29 00:49
見有研究話藥性子宮環可以降低卵巢癌和子宮內膜癌的風險
https://medicalinspire.com/posts/67828/%E3%80%9 ...
自己都戴緊Mirena 藥性子宮環,不過原本只係諗住避孕,原來有研究仲有咁既好處

男爵府

請問有乳房良性瘤 可以戴药環嗎?

別墅

珍心話 發表於 22-12-25 14:24
BB仲細,想隔多幾年先生第二個,諗緊戴子宮環多人用定係食避孕藥會比較好? 藥性子宮環多唔多人用? ...

藥環好用。我之前用普通環啲M好似倒水咁,要食止血丸。後來用藥環就冇乜M,超方便!

別墅

珍心話 發表於 22-12-25 14:24
BB仲細,想隔多幾年先生第二個,諗緊戴子宮環多人用定係食避孕藥會比較好? 藥性子宮環多唔多人用? ...

我用緊,無藥性的,暫時無咩影響,亦吾覺佢既存在。

珍珠宮

我就用環,touchwood 5年了都無意外中獎

珍珠宮

回覆樓主:

正確使用安全套,避孕率有99.9%,效果點會低過你覺得果兩樣?
大部分人都無正確使用,先中招je!

複式洋房

食藥對身體冇咁好架,帶套仲好啦

別墅

tonychato 發表於 23-3-13 00:52
我用緊,無藥性的,暫時無咩影響,亦吾覺佢既存在。

請問醫生會唔會好詳細講解個環既避孕率係幾多?
我聽長輩分享,佢醫生詳細說明避孕率只有80%,而唔係99%??

別墅

dominicbk 發表於 23-3-25 19:42
請問醫生會唔會好詳細講解個環既避孕率係幾多?
我聽長輩分享,佢醫生詳細說明避孕率只有80%,而唔係99%??
...

醫生話成99%,但我網上爬文見過有人中咗奬。但我吾適合食藥,所以唯有用環。

首頁

尾頁

跳至