自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

pauljr 發表於 23-1-4 19:13
配咗你一定後悔,好難收返。

我就試過某人不請自來,自己用鎖匙入屋,不幸的是我當時在屋內,我嬲到震。

我當年係要換樓才可擺脫!

99成日自出自入,不請自來。覺得係佢個仔間屋。

有一次佢心急插錯鎖匙開不到門,佢門外罵我八婆換鎖,罵左一陣。我去開門,我話我沒換鎖,一望,係佢插錯匙,係度老屈罵左我先。

我真係好怒!為左呢樣野同老公吵左好多次!

另一樣係屋企固網電話。我舊屋時,佢成日一係晨早,一係深夜,打來無聊找佢仔或孫談幾句。點解有手提不打手提?好滋擾。搬屋後已cut走。舊屋時,老公話要用fax line做野,我才保留。因屋企電話好響好吵!

不用話我會點對自己媽,我媽舊屋有鎖匙。但從來不會似我奶奶咁做野。搬屋後四大長老零鎖匙。

伯爵府

clching117 發表於 23-1-4 13:32
大家有冇配多一條鎖匙比夫家?作用是什麼?

奶奶係老公母親
如有需要可配比佢

但前題係奶奶just keep it
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

男爵府

回覆樓主:

用指汶

大宅

無比奶奶,但比咗亞媽(住我樓上)十萬級麻煩呀,每日無定時黎我屋企

男爵府

kmbb519 發表於 23-1-4 13:50
同意, 我地同99關係OK, 所以有比.... 但佢甚少上黎 .......

btw.... 我屋企度門, 要用鎖匙鎖.... 冇帶鎖 ...

「btw.... 我屋企度門, 要用鎖匙鎖.... 冇帶鎖匙係鎖唔到門, 所以唔存在 "怕冇帶鎖匙" 呢個問題, 我覺得非常好......... 因為你會唔記得帶鎖匙, 但我諗冇乜人會唔記得鎖門 」
我一樣,我哋出門口各自要拎鎖匙鎖門,返黎唔會冇鎖匙

首頁

尾頁

跳至