自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

終於聽晒個直播,佢話佢有個部門,專幫助有困難既人,見到東張西望播有d 好慘既家庭都會聯絡佢地幫助佢地,例如之前地盤出事嗰d, 有單之前的士司機比個外國人斬死嗰單(唔記得係咪斬死)都有,好似話佢個仔鐘意食日本放題就搵人帶佢地食,又會供佢地d 小朋友讀書到大學,另外又供梗大概千幾個綜緩家庭,每月比現金比d 生活費佢地
呢d又唔見傳媒報導
聽完個直播,覺得佢都好重情重義,對記者都好客氣,完全對佢改觀,佢都有詳盡解釋商場事件,好合理(我都係大概聽到咩就打出黎,可能有錯漏,記唔晒咁多,最好自己聽一次)

珍珠宮

fionstone 發表於 23-1-6 07:53
終於聽晒個直播,佢話佢有個部門,專幫助有困難既人,見到東張西望播有d 好慘既家庭都會聯絡佢地幫助佢地, ...

對,當佢為自己積福也好,起碼有做,唔止供到大學架,碩士也可以的呢班無辜的小孩,好彩有佢幫忙!

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

有能力做善事係一種福氣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

的士司機果單 真係好慘
大劉係皮氣差d 啫

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

積福

珊瑚宮

回覆樓主:

應該話除左花心, 佢都係位重情義,肯幫人的有心人

男爵府

開一開個記招就洗白,當中幾成真有誰知?佢有背景,邊個敢出聲?空穴來風未必無因,無奸不成商。
我抱花生心態,無需去花時間去深究落去。

男爵府

yoko_hau 發表於 23-1-6 08:31
開一開個記招就洗白,當中幾成真有誰知?佢有背景,邊個敢出聲?空穴來風未必無因,無奸不成商。
我 ...

叫佢去一轉澳門先啦⋯⋯
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

首頁

尾頁

跳至