自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

大宅

電動車起火九成係粒電有問題啦,講到大陸電器唔安全完全係9588

伯爵府

大姑娘 發表於 23-1-6 22:25
嗰啲飯煲,電磁爐,氣炸鍋等等。。。。啲人都淘。 就算喺香港買都唔係好貴啫!
...

係,電器唔好淘,從不買,只係香港買電器,有保障

男爵府

幾乎每日都見風火輪、電動滑板車、及電動單車,各區周街左右穿插,包括行人路及馬路、甚者逆線高速行車。

有一次我喺單車徑踩單車,黃昏時天色昏暗,有一部配在座椅電動滑板車,高速逆線迎頭爭啲同我相撞,好在我急煞及扭軑剛避得切,好牙煙 !

依家各區都有外賣速遞員、尤其南亞裔人士,九成都駕駛電動車送外賣,警方除廔接投訴,展開個別針對電動車行動時,會截停電動車控告外,其餘一般巡邏時迎面碰見,都會視而不見不作處理 !

侯爵府

Become 發表於 23-1-6 23:39
琴日先有人話想淘雪櫃

之前有post 有人想淘熱水爐,仲易出事

珍珠宮

其實關風火輪乜事,問題係佢買入不合格的產品

沒有安全的差電

男爵府

selinako^^ 發表於 23-1-7 00:23
舊年年頭 有個小型汽車 係枱度叉緊電時著火,嚇死我..爆完再爆好似電視劇果d 咁, 未試過 (小火)
嚇到我 ...

想知乜嘢小型汽車?係咪玩具遙控車啊?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Babypink髮飾 發表於 23-1-8 09:23
想知乜嘢小型汽車?係咪玩具遙控車啊?
SORRY 係小型汽車吸塵機

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

買電器真係唔可以慳, 要買合規格的。

子爵府

我覺得呢種風火輪應該重罰, 根本係無牌駕駛同不合法使用道路, 擾亂交通秩序同對居民構成危險.

首頁

尾頁

跳至