興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Very good to kids!!
(當然, 管教小朋友有好多方法, 不同年齡/性格, 有不同的取向, 呢度只系其中一種方法!)

小朋友只可從與內容相符的圖片中選擇便可以去到相關的連結!!

Direct access to the sites, videos and games for kids on the net and the web-address was pre-set by parent !!!!!!!

http://kidoz.net/

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

大宅

仲有, 今晚先發現, 佢support 中文

http://kidoz.net/eastAsianVersion.html

講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

大宅

個Homepage, 好正!!

家長可以SET 定晒D WEBPAGES , 不可以去其他 WEBPAGES !!!

複式洋房

山山,

我之前都試過,佢還可以同 Firefox 做整合架~

確係好正! Thanks~

原帖由 山山 於 09-6-14 03:27 PM 發表
個Homepage, 好正!!

家長可以SET 定晒D WEBPAGES , 不可以去其他 WEBPAGES !!!
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/rockndenso/co ...

大宅

原帖由 yipsfamily 於 09-7-7 02:53 發表
山山,

我之前都試過,佢還可以同 Firefox 做整合架~

確係好正! Thanks~

點樣可以同 Firefox 做整合??

民房

k9 都可以同都係Free for personal use 呀.
http://www1.k9webprotection.com/

民房

回覆 1# hkbuysale 的文章

仲有可以係broadband router / wireless router 做手腳. 防止 D 細路係youtube, google, yahoo etc...
係色情字眼, 因為D software base 既 application (Freeware) 係好少可以block 色情暴力等字眼的.
不仿試youtube, 都會比你睇到色情video, 大家分享呀.

禁止訪問

過濾軟件

複式洋房

其實在IE瀏覽器可以設定到不用另外找軟件~

珍珠宮

熱血金章

原帖由 hkbuysale 於 09-9-10 14:14 發表
k9 都可以同都係Free for personal use 呀.
http://www1.k9webprotection.com/

好掂呀! 我就是想找這些可以block到d無謂冈站既link,
正係家長所要的.
tks! hkbuysale!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

複式洋房

其實單是限制瀏覽網頁,在IE內已經可以設定。我想其實要限制使用電腦時間,因為唔去某某網站依然可以打機、睇戲和chat,用其他軟件可以做到,不過軟件只是輔助,重要的是教導、溝通與關懷。

複式洋房

thanks for your tip

複式洋房

有冇人知點樣先唔會俾大個啲細路去唔應該去既網呢...以上方法似乎對啲初小學生啱啲...五六年級個啲細路啲電腦仲叻個我地...我啲姪仔就係咁!

大宅

唔准洗 history.... 洗左唔俾玩三天電腦

複式洋房

仲有可以試試
http://www.opendns.com/home/familyshield
原理係响DNS度著手, block左D不良網頁, setup容易, 不用安裝software...

別墅

其實唔洗做到咁...性好正常,
唔可以唔比佢地知,佢地遲早都會學

洋房

學校D同學仔仲毒過部電腦

報纸見光嗰D,十二歲冇咗仔"豬仔",唔見光都唔知几歲......

防佢做錯,不如教佢唔好做錯.......

複式洋房

父母要管教得宜!同樣地孩子的好奇心很大,你越嚴他們就越想去看!家裡看不到,去同學仔處又不是一樣!

複式洋房

又真係幾好用咁喎 ! Thx a lot :)

大宅

thanks!

首頁

尾頁

跳至