自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

bellmai 發表於 23-1-15 23:28
我仲用緊huawei p30pro. 雖然個芒變咗色但係我唔捨得換,仲係覺得好好用。到遲啲逼住要換時,都唔知換乜好 ...

我老公都用緊P30pro,最後有google的華為機,依然滿意!
你可以攞去旺角官方華為修理。。。。

男爵府

makm 發表於 23-1-15 23:28
好難用牌子比較,部部都有分别,我對上一部用小米Poco F3,而家Honor 70,影相我認為Honor 70好D。

...

我之前用華為P30, 因為想轉5G手機換了小米, 現在心思思想換部影相靚D嘅機, 榮耀70係咪最高model?

伯爵府

用緊OPPO覺得好好!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

sykimama 發表於 23-1-15 23:33
我之前用華為P30, 因為想轉5G手機換了小米, 現在心思思想換部影相靚D嘅機, 榮耀70係咪最高model?
...
我都係由華為P30轉Poco F3,再轉Honor 70。Honor行機最高階好似係Honor Magic 4 Pro,Honor 80早個幾月已在內地推出,如唔急可等。

男爵府

makm 發表於 23-1-16 08:14
我都係由華為P30轉Poco F3,再轉Honor 70。Honor行機最高階好似係Honor Magic 4 Pro,Honor 80早個幾月已在內 ...

好的, 我現在部小米11i影相好似差少少, 又唔想轉iPhone, 又想用到Google, 所以都想問下大家

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lyl 發表於 23-1-15 23:29
衛信 sales 示範了小米,榮耀70的鏡頭,小米防震好d。
親身去衛信試吓感受下好d,問多幾間,間間sales意 ...

我去荃灣衛迅,就示範同榮耀70同vivo V25 pro ,vivo影相好d, 係貴幾百蚊。

公爵府

2023年兔年勳章

sykimama 發表於 23-1-16 08:20
好的, 我現在部小米11i影相好似差少少, 又唔想轉iPhone, 又想用到Google, 所以都想問下大家
...

去啲有放樣版,可以試用嘅門市,逐部試下咯

懶嘅,可以參考專業嘅排名,
你部手機連分數都無 即係 band 3 學校 無人派到 band 1 中學

https://www.dxomark.cn/smartphones/

男爵府

Amy1974 發表於 23-1-16 08:32
去啲有放樣版,可以試用嘅門市,逐部試下咯

懶嘅,可以參考專業嘅排名,

象牙宮

peony_so_hk 發表於 23-1-12 21:50
手機壞咗
想買一部$4000以下的手機
請問有冇推介

Honor 榮耀70 5G (8+256GB)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

sukkiu 發表於 23-1-16 08:29
我去荃灣衛迅,就示範同榮耀70同vivo V25 pro ,vivo影相好d, 係貴幾百蚊。
我買Honor 70前都比較過差不多價位嘅Vivo 25/Vivo 25 pro, 單計人像模式Vivo勝, 而Vivo 25前置鏡頭竟有5千萬像素,仲多過Vivo 25 pro嘅3千2佰萬像素,但其他模式,一般拍攝Honor 70好少少,純屬個人意見。

翡翠宮

whywhite22 發表於 23-1-15 22:56
呢部有興趣,遲D唔知會唔會有港版,想內置Google,唔想自己裝。

內地好多牌子已內置google服務框架,包括一加,裝番play store就搞掂,唔算要自己裝。

華為複雜,淘寶搵高手代裝,正正就係裝呢個服務框架。

而且行貨一加比內地唔止貴一點點,唔會有興趣買

珍珠宮

makm 發表於 23-1-16 09:36
我買Honor 70前都比較過差不多價位嘅Vivo 25/Vivo 25 pro, 單計人像模式Vivo勝, 而Vivo 25前置鏡頭竟有5千 ...

我好少自拍,多數係影風景同物件,咁又要諗下,其實我想買部影相靚d嘅手機。

水晶宮

lyh80115 發表於 23-1-16 10:21
內地好多牌子已內置google服務框架,包括一加,裝番play store就搞掂,唔算要自己裝。

華為複雜,淘寶搵 ...

即係我上京東或者淘寶買完,自己裝play store就用得?
但我聽聞香港行機比國內平,所以諗住等香港行貨

子爵府

sukkiu 發表於 23-1-16 10:23
我好少自拍,多數係影風景同物件,咁又要諗下,其實我想買部影相靚d嘅手機。
...

現有行貨,不論價錢,我會考慮Vivo X90/X90 pro。

珍珠宮

makm 發表於 23-1-16 11:27
現有行貨,不論價錢,我會考慮Vivo X90/X90 pro。

6千蚊一部手機,覺得貴。唔捨得買。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

小米12T pro

公爵府

2024年龍年勳章

sykimama 發表於 23-1-15 23:33
...
都出到80了

當然要港行嘅,呢個系列70係最高

公爵府

2024年龍年勳章

whywhite22 發表於 23-1-16 10:55
即係我上京東或者淘寶買完,自己裝play store就用得?
但我聽聞香港行機比國內平,所以諗住等香港行貨 :wa ...
基本同參數冇咩可能平過國內版

翡翠宮

whywhite22 發表於 23-1-16 10:55
但我聽聞香港行機比國內平,所以諗住等香港行貨 :wa ...

係,最緊要有google框架,裝play store用得,好簡單。中興、小米、Oppo、Vivo,及它們旗下子品牌都有。

聽聞完全相反嘅? 近年一加內地比行貨平千幾、二千

水晶宮

lyh80115 發表於 23-1-16 13:31
係,最緊要有google框架,裝play store用得,好簡單。中興、小米、Oppo、Vivo,及它們旗下子品牌都有。

...

我再去了解過,港行折合人仔比國內貴300蚊左右,香港買方便D,未必淘。
一加新出呢部機係咪勝價比高,值得買?

首頁
12345...7

尾頁

跳至