自由講場

跳至

首頁
34567...31

尾頁

禁止訪問

複式洋房

gigilmw 發表於 23-1-15 09:16
現實地,你覺得你有冇能力改變佢

以前曾經試過同一個人一齊,用咗好耐時間都改變唔到佢,最後反而係我自己變咗,令我覺得係唔會改變到一個人,其實我清醒既都冇咁嘅打算嘅

珍珠宮

你應該放棄的係你老公。

大宅

唔難決定,妳只需要唸下,呢個人會唔會改到唔賭,如果繼續賭,妳同BB冇可能安穩生活,只會提心吊膽,將來孩子-定會問妳,佢出世前妳係咪已經知道爸爸爛賭,點解仲-齊仲生佢出嚟?妳答到佢嘅就考慮生。
我有個親戚好爛賭,-出糧就去賭,然後老婆喺外家恊助下還債打工辛苦帶大家個仔,個仔好勤學,大學-畢業就自己搬走以後唔再見爸爸媽媽,只係每月過$比媽咪做生活費,近年先肯見番媽咪-個,但唔比父母知佢住邊做邊間公司,賭仔嘅仔女內心係痛苦同冇安全感嘅

複式洋房

鴨鴨比 發表於 23-1-15 09:18
未來62好人係人地嘅事,真係大吉利市佢走左,你c6賭到輸剩條底褲,邊個可憐你兩母子

同埋佢係好就教好個 ...

妳講得啱 62就係因為成日做野,細個冇咩點理老公,老公細個都係工人湊多

禁止訪問

複式洋房

hiragana 發表於 23-1-15 09:18
你是對的。 早點 斬欖

珍珠宮

rainyday1234 發表於 23-1-15 09:12
妳既認知只有1月8號開關同澳門有錢賭嗎?相信記者知識水平應該唔一樣

我嘅認知係,疫情未通關一樣可以賭,你之前一無所覺,完全唔發現?

Btw,你話開國際關,我有睇。你新國民,開第一個post 就係咁,好難唔引人懷疑。如果呢件事係真,好抱歉,請見諒。建議你標題改返,加返『不想見報』,記者朋友一定會尊重你。

複式洋房

averymom 發表於 23-1-15 09:21
你幾多歲?有經濟基礎嗎?如果要自己養大BB,你可以嗎?

32,有幾十萬積蓄,如果要做單親媽媽,條路我偏向唔想,因為我嘅性格真係做唔到,我冇辦法做到好甘心情願咁去做,咁會害左小朋友

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

江山易改,品性難移

早睡早起,身體好,3歲小孩都知,但好多人80歲都未做到

何況上癮了,更加無咁容易改變

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你唔使放棄, 你老公輸到無, 遲早賣埋你。

有親戚係咁, 買個人唔抵得佢D衰法, 比錢買咗佢老婆, 離婚。

男爵府

回覆樓主:

坦白講,我係你唔會要bb同分手,要生就預左自己夠錢養大佢同自己一人湊大佢,漂賭酗酒呢3樣係死症,無得救,邊可以賭足7日架,痴線

大宅

回覆 Cherryville 的帖子

我都唔係為道德而講。係一個人嘅運勢,墮胎折福祿折壽嘅問題。舉個例,有啲人去批命,佢本身條命嘅福祿,有貴人、有吉星,應該有田、有樓、唔憂衣食,但係佢墮過胎條命就變成真係好似無晒啲運咁。

如果唔信,未覺得迷信。信嘅,就明白都係影響一世。

男爵府

畀面勳章

rainyday1234 發表於 23-1-15 09:32
32,有幾十萬積蓄,如果要做單親媽媽,條路我偏向唔想,因為我嘅性格真係做唔到,我冇辦法做到好甘心情願 ...

我都明白⋯始終32都年輕,仲可以搵過第二個⋯
不過要放棄BB真係唔容易,我BB而家都係12week, 你去照超聲波已經見到佢成晒型了⋯比我唔會放棄BB,因為佢係無辜的⋯
好好選擇,唔好令自己後悔

禁止訪問

複式洋房

Cherryville 發表於 23-1-15 09:26
牌面第一句係啱,但係如果生出嚟冇老豆或者完整家庭都唔 見得係好事,不如畀個機會人哋投胎轉去另一個好人 ...

多謝妳JM,知道你係用心理智地幫我分析,亦都知道同你有相同觀點嘅JM講嘅嘢都係事實,我好亂,長輩們又未知,朋友個個覺得我地感情好好,所以好崩潰

珍珠宮

rainyday1234 發表於 23-1-15 09:24
本地地下賭檔佢唔會去,佢接受唔到啲污糟又唔合法既地方,以前講開新聞有講過。網上就馬會,我當娛樂,因 ...

賭癮大成咁仲考慮到合唔合法同埋污唔污糟嘅問題⋯⋯佢都好有原則囉!點都好啦!分手就梗㗎啦!個bb都唔好要了!免強生出嚟先至係唔負責任嘅行為呀!你有冇本事自己養自己教吖?如果冇,唔通搵另一個男人養?人哋真係可以做到視如己出嗎?

大宅

回覆樓主:

離婚,唔生,生左就一世。

你62有錢,想要孫唔係原因而生,除非你生左將個孫留俾62,離婚自己過生活

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

rainyday1234 發表於 23-1-15 09:32
32,有幾十萬積蓄,如果要做單親媽媽,條路我偏向唔想,因為我嘅性格真係做唔到,我冇辦法做到好甘心情願 ...
既然做得媽媽, 唔好再講自己咩性格嘞... 唔得都要令自己得... 有個咁嘅老豆同家庭, 你唔會覺得係害左個小朋友?

珍珠宮

rainyday1234 發表於 23-1-15 09:28
妳講得啱 62就係因為成日做野,細個冇咩點理老公,老公細個都係工人湊多
...

你末夠廿四週都可以合法帶走bb
自己book 機票返香港搞掂佢
下次帶眼識人

以前就係乜嘢業障、觀念問題害左女人一世
真係好驚咪打堂齋比bb ,等佢早日搵頭好住家

首頁
34567...31

尾頁

跳至