懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有左6週3突然流啡,隔一陣間就流鮮血,系平時黎m既一半,即刻去公立醫院入院check,然後醫生幫我照話有個胎囊有個杯胎,佢話周數太細,未見到心跳兩個星期後再覆診,佢話呢個血量暫時可以接受,唔影響BB,但我今日第一日已經咁流法,其實流咁多鮮血系咪都兇多吉少?有無媽媽試過咁既情況之後成功懷孕?流血流到我好驚(emoji)(emoji)

大宅

流血好常見, 我初時係以為自己未黎完M 先去睇婦科, 點知係w4
之後得閒又流下, 食安胎藥唔流, 停左又流
之後w12 又流得勁, 訓左一晚醫院,
依家出世了

複式洋房

awless 發表於 23-1-16 09:07
流血好常見, 我初時係以為自己未黎完M 先去睇婦科, 點知係w4
之後得閒又流下, 食安胎藥唔流, 停左又流
之後 ...

你當初流血流成點?我流到好似黎m咁,但又無肚痛

大宅

我8週時有一日不停流鮮血,第二日就流小左,入左急症室都冇野做到,又唔比我入院,唯有返屋企訓床,而家23週,比d信心bb

大宅

Ballballyan 發表於 23-1-16 13:20
你當初流血流成點?我流到好似黎m咁,但又無肚痛
入院果時係一條m巾咁多血

複式洋房

awless 發表於 23-1-16 13:43
入院果時係一條m巾咁多血

你流左幾多日?我系一路流一條接一條 ,好多血,好驚

男爵府

畀面勳章

Ballballyan 發表於 23-1-16 13:44

去睇私家醫生開啲安胎藥比你,暫時小啲走動安胎。冇塊狀野流出嚟都唔洗太擔心。

複式洋房

WW_WW 發表於 23-1-16 14:16
去睇私家醫生開啲安胎藥比你,暫時小啲走動安胎。冇塊狀野流出嚟都唔洗太擔心。
...

我有1次換m巾都有血塊,我諗緊系血塊定系個胎,1次柯尿個陣柯左

大宅

Ballballyan 發表於 23-1-16 13:44
一條接一條 + 血塊, 咁就唔 OK 了 , 依家停左未? 要去私家度照一照, 最有有心理準備

別墅

複式洋房

awless 發表於 23-1-16 14:42
一條接一條 + 血塊, 咁就唔 OK 了 , 依家停左未? 要去私家度照一照, 最有有心理準備
...

岩岩睇完私家 照個胎囊仲系到隔離有個好小既肧胎,見到一個好弱既心跳,醫生話周數仲好細,醫生幫我打左支安胎針,希望Bb慢慢自己識大

別墅

Ballballyan 發表於 23-1-15 22:23
有左6週3突然流啡,隔一陣間就流鮮血,系平時黎m既一半,即刻去公立醫院入院check,然後醫生幫我照話有個胎 ...

我頭嗰兩個月一直流 有時量多 有時量少 醫生嗰陣時叫我盡量躺平 唔好走動太多 做嘢輕手輕腳啲 最好唔好飲/食生冷凍嘢 我見個個醫生話反而食藥呢唔係咁好 所以就冇開藥俾我 我嗰陣時唔敢落床吖 有得瞓就唔企 你都盡量躺下休息吓 同埋最緊要平常心(雖然好難冷靜 我小朋友而家都三歲了 祝福你同小朋友母子平安 希望你兩個星期之後複診 聽到強而有力嘅心跳聲

複式洋房

Elsa324 發表於 23-1-17 03:16
我頭嗰兩個月一直流 有時量多 有時量少 醫生嗰陣時叫我盡量躺平 唔好走動太多 做嘢輕手輕腳啲 最好唔好飲/ ...

感謝你的祝福

複式洋房

我個陣8週都流鮮血~而家呀b出左世嚕

複式洋房

Hsk950308 發表於 23-1-17 10:03
我個陣8週都流鮮血~而家呀b出左世嚕

流左幾耐,量多ma?

複式洋房

Ballballyan 發表於 23-1-17 20:27
流左幾耐,量多ma?

甘樣囉~
attach1/tmp/phpdC8sbR

attach2/tmp/phpprsZpY

洋房

Ballballyan 發表於 23-1-15 22:23
有左6週3突然流啡,隔一陣間就流鮮血,系平時黎m既一半,即刻去公立醫院入院check,然後醫生幫我照話有個胎 ...

我4週個陣有流過鮮血,
去完私家醫院打安胎針後,
第二日就轉返流深紅色血。
第三日變流啡
第四日就無事了

但到第5週個次就流得較多,
中午流血時,便去左私家打安胎針,
怎知道回家後一小時便流滿1塊M巾,
去洗手間時啲血不停滴落黎,
然後去返私家醫院,
但因為安胎針每天只可打一次
所以都無咩野可以做到,
都係照下個胎係咪仲起度。

一返到屋企就痾左一舊大血塊出黎(emoji)
然後第日再返去打安胎針,
之後就照到佢仲起度(emoji)(emoji)

但之後每日都係輪住流血流啡咁流左兩星期多
直至7週幾先無流血流啡
現在我是第9週
明白你一定是很擔心的
一齊繼續加油❤️(emoji)(emoji)
祝福你(emoji)(emoji)

複式洋房

manyinchan 發表於 23-1-18 14:20
我4週個陣有流過鮮血,

我狀況同你差不多,我流好多血嘅第二日,去私家打咗支安胎針,跟住第二日都少咗血,但成日會屙啲血塊出嚟,我又驚係咪我已經屙咗個胎出嚟,所以少咗血,定還是打咗安胎針所以小左血,唔知個BB仲喺唔喺入邊,要3日後再照,總之少血,又驚多血又驚。。。每日上網睇d徵狀人都崩潰

複式洋房

manyinchan 發表於 23-1-18 14:20
我4週個陣有流過鮮血,

我狀況同你差不多,我流好多血嘅第二日,去私家打咗支安胎針,跟住第二日都少咗血,但成日會屙啲血塊出嚟,我又驚係咪我已經屙咗個胎出嚟,所以少咗血,定還是打咗安胎針所以小左血,唔知個BB仲喺唔喺入邊,要3日後再照,總之少血,又驚多血又驚。。。每日上網睇d徵狀人都崩潰

別墅

祝福

首頁

尾頁

跳至