自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

sschong 發表於 23-1-16 11:57
佢吒咤個陣團體表演時因傷無上台跳舞,但訪問時唔小心自爆咗已經好返,懷疑條賴薑一早就好返
...

系,佢自己講已好番。我覺得公司由得佢肥是想比纖體公司中,大手筆揾佢做代言人,好似以前關芝林和高ling一樣,跟住狂減肥,一來受咗人錢都要強迫減肥否則減唔到要賠錢,二來,纖體公司幫手減有機器有營養師幫手,雙贏呀

公爵府

ychan^ 發表於 23-1-17 02:28
系,佢自己講已好番。我覺得公司由得佢肥是想比纖體公司中,大手筆揾佢做代言人,好似以前關芝林和高ling ...

11月中做手術
無甘快好番,佢好番意思
可以行,慢跑,簡單射籃做輕度運動
跳舞劇烈運動真係唔做得
嗰日訪問講跪低都話驚比曹博士(醫生)鬧

stanley都話教練因應腳傷安排合適運動比佢做

男爵府

回覆樓主:

佢好快減到肥……後生仔

大宅

仲肥過肥仔

子爵府

apple~y 發表於 23-1-17 06:42
11月中做手術
無甘快好番,佢好番意思

以下link講得好詳細而家屬於第三階段,手術後第二第三個月病人生活一般回復完全正常。病人可以自行短途外出,並能上落樓梯。如醫生及物理治療師許可,更可恢復駕駛。如病人需要工作,復工的時間隨工種而異,一般文職最快可於手術後約四星期復工,需體力勞動的工作,復工時間可能要到手術後三個月。

https://www.bone.com.hk/%E6%8F%9B%E8%86%9D%E6%89%8B%E8%A1%93/%E8%A1%93%E5%89%8D%E8%A1%93%E5%BE%8C/%E5%BA%B7%E5%BE%A9%E8%AD%B7%E7%90%86/
attach1/tmp/phpDIsIOm

珍珠宮

duduki 發表於 23-1-16 23:26
佢有話自己係萬人迷咩?

唔洗佢自己話都feel到啦

有啲野唔洗講出口都知啦

珍珠宮

睇個頒獎典禮都知

以為係自己個人演唱會?台下啲人又唔係佢fans,肉酸到⋯

利申:不嬲都唔鐘意佢,唔鐘意埋佢啲粉,吹咩

大宅

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章

emzzzz 發表於 23-1-16 10:15
震撼︱疑似姜濤超越目測200磅 進化成卡比獸

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20230115/bkn-20 ...
真係肥得好恐怖

伯爵府

牛年勳章

咁佢係百大型男,傳媒當然唔放過佢啦。

其實都唔止佢啦,有d韓星,eg 李敏鎬,一臉腫即刻比傳媒放大報導。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

現在打籃球又做Gym,要努力呀!

水晶宮

~Exit~ 發表於 23-1-16 21:40
聽炎明熹講野都辛苦

人地歌手,請緊唱歌發音咬字唔準,不過算啦,有d人姜鏡咩都撐到上天,有批評就拉埋細路女落水。作為專業歌手,其實應該比唱功

水晶宮

apple~y 發表於 23-1-17 06:42
11月中做手術
無甘快好番,佢好番意思

點解唔打藍球就會肥?做其他運動唔得咩?其實有心減在飲食下功夫做適量運動已得,如果天生肥基因問題,不如學欣宜接受,何必整壞身體

大宅

ricecooking 發表於 23-1-17 12:07
人地歌手,請緊唱歌發音咬字唔準,不過算啦,有d人姜鏡咩都撐到上天,有批評就拉埋細路女落水。作為專業歌 ...

係。有D人係
如果講細路女,又會有D人拉姜鏡落水

道理一樣

男爵府

ricecooking 發表於 23-1-17 12:07
人地歌手,請緊唱歌發音咬字唔準,不過算啦,有d人姜鏡咩都撐到上天,有批評就拉埋細路女落水。作為專業歌 ...

首先,佢以歌手身份出道,但佢係完全冇做歌手嘅條件,唱功,咬字,英文,rap冇樣得,睇過幾條佢唱現場嘅片,多數播帶跟唱,冇字幕真係唔知佢唱緊乜。
viu真係好識娛樂香港人,俾我地有咁多笑料話題。

伯爵府

......

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

newinewi 發表於 23-1-17 12:19
我唔太熟佢. 佢肥瘦都無留意.

作為歌手, 最重要係唱個好聽. 佢做到嗎?

唔只呀, 自己歌都甩咀, 唱團歌又HEA, 肥唔係問題, 但你起碼要有做星既態度, 你要尊重個表演, 你睇人地欣宜夠肥啦, 但佢每次都著到靚靚, 用心唱好首歌, 全力跳好每一隻舞

男爵府

RT 發表於 23-1-16 11:38
都月巴得幾可愛呀

張相你黎架?

子爵府

Hailey_Lam 發表於 23-1-17 10:12
睇個頒獎典禮都知

以為係自己個人演唱會?台下啲人又唔係佢fans,肉酸到⋯

睇見都尷尬

男爵府

呢個post好多人都應該好fit,而且大部分係為人父母,如果將呢啲說話送返比自己子女,係咪重笑得咁開心?吾係佢fans都覺得呢班人好變態,吾係每個人都呢班取笑人既所謂人咁高eq,可以不停接受呢啲說話,一個睇吾開出事,呢班人先滿足到把口同個心?

別墅

大力大力 發表於 23-1-16 17:29
一般般的平凡人、被吹捧到上天、是誰之過?

我成日講、是近代版、皇帝的新衣~

咁我覺得佢唔算無才能,佢參賽同出道頭一兩年的確幾吸睛,唱跳都吸引。
只係呢兩年生疏曬,退步得幾明顯。要好努力追返先至從新吸引觀眾。
啱啱鬧完無幾耐,要改都唔係即刻改到,都要比返啲時間佢。不過再出返嚟就真係要認真做好每個表演。

首頁

尾頁

跳至