夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

太多理由之下 已經好久無同老婆有性行為 , 我知道佢係需要嘅 ,我唔係gay,亦都係有需要....但種種原因之,下感情變淡, 成日搵唔到能量 去破冰 ,

有乜嘢好建議 去衝破這個障礙 點樣去行第一步... what should be my next move?

如果貿貿然向佢作出一些暗示可能佢會不知所措甚至乎抗拒因為可能佢個心已經冇咗一大截對我到心淡

侯爵府

mwpp 發表於 23-1-17 17:28
太多理由之下 已經好久無同老婆有性行為 , 我知道佢係需要嘅 ,我唔係gay,亦都係有需要....但種種原因之, ...

既然你知道好多理由令關係變差,係咪應該從呢方面入手,而晤係諗點先開始番性生活咩?
正如追你老婆時,都係先吸引佢肯同你一齊先諗上床吧?大家關係好返,佢自自然然肯重過溫馨生活,唔單止性生活啦。

伯爵府

去酒店、去旅行

複式洋房

yantung2010 發表於 23-1-17 18:09
既然你知道好多理由令關係變差,係咪應該從呢方面入手,而晤係諗點先開始番性生活咩?
正如追你老婆時,都 ...

多謝你的回覆建議,其實我哋關係除咗無嗰樣嘢之外,其他都正常 ,沒有吵交易都沒有什麼 好差嘅嘢

只不過其實我都想回復性生活 ,但我總需要一個理由或藉口如何去行第一步,比喻搵一個 藉口 如自己 這段時間心情很差。。但我又擔心 佢唔會相信這個理由, 因為畢竟都已經兩年冇,不可能兩年都心情差吧
我雖然唔係女人但我好相信任何一個正常女人咁長時間之下你貿貿然想做返 佢一下子過唔到自己嗰關 even佢係有咁嘅需要

侯爵府

mwpp 發表於 23-1-17 18:16
多謝你的回覆建議,其實我哋關係除咗無嗰樣嘢之外,其他都正常 ,沒有吵交易都沒有什麼 好差嘅嘢

只不過 ...

快過年啦,積極啲搞下氣氛,解決矛盾,到年三十晚祝你出入平安,初一開個新年砲,初二再來開年啦。

侯爵府

yantung2010 發表於 23-1-17 18:20
快過年啦,積極啲搞下氣氛,解決矛盾,到年三十晚祝你出入平安,初一開個新年砲,初二再來開年啦 ...

一齊大掃除,佈置,買呢樣果樣,買下新衫,一齊整下年糕,…….

侯爵府

yantung2010 發表於 23-1-17 18:23
一齊大掃除,佈置,買呢樣果樣,買下新衫,一齊整下年糕,…….

新年新氣象,衰既過去好既來,大好藉口。就算行唔埋住,攬下錫下,講下情話,soo一下ry,撻番著個火先啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mwpp 發表於 23-1-17 18:16

只不過 ...
點解你好多借口?你地分房,唔係又點會///////////////

複式洋房

20150618bb 發表於 23-1-17 18:26
點解你好多借口?你地分房,唔係又點會///////////////

same room same bed

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mwpp 發表於 23-1-17 18:33
same room same bed
張床唔會大到成個房,天氣冷又點可能無接觸

複式洋房

回覆樓主:

有諗過搵一個 成功率可能最高嘅藉口,就係話呢兩年投資好不利,日日都冇心情 ,但唔知work唔work啦

複式洋房

20150618bb 發表於 23-1-17 18:36
張床唔會大到成個房,天氣冷又點可能無接觸

有接觸但係 普通接觸 沒有火花的接觸因為我老婆都係比較保守嘅人佢絕對唔會明示暗示 推推碰碰 話佢都想要嗰隻囉 再加上我又冇做乜嘢嘢所以咪搞到咁

複式洋房

回覆樓主:

但有樣嘢我幾乎可以肯定,如果我作出一些 行動上的暗示,佢一定會起初感到驚訝,甚至乎反感 ,好多問號, 因為一般女人 都會如此

所以個難度就係呢一度我一定要有一個可以令佢信服嘅理由 ,重新性生活

複式洋房

回覆樓主:

所以我好希望尤其是女性的留言者, 畀啲idea我,我應該點樣破冰。。。應該用什麼理由去令佢嘅accept 番

子爵府

畀面勳章

mwpp 發表於 23-1-17 18:42
所以我好希望尤其是女性的留言者, 畀啲idea我,我應該點樣破冰。。。應該用什麼理由去令佢嘅accept 番
...

樓主 你先問下自己 點解呢兩年冇同老婆行埋先?!

正常兩公婆 係相愛嘅話 點解可以兩年冇行埋?!你話你老婆保守 但你又點知你老婆其實有需要呢?!

好好奇 你地呢兩年點解決自己嘅需要?!大家都係靠5姑娘嗎?

我想問,作為一個男人 咁長時間冇同老婆行埋 係咪因為唔愛對方了?!因為我真係唔多了解。

我同我老公最耐都係差唔多兩個禮拜 期間都係基於我地女人嘅生理期先冇得做。

但就算唔做 平時兩公婆喺床攬下錫下傾下計 先瞓都好sweet架。好多時 我仲會撬住我老公隻手先瞓 因為覺得有安全感。

複式洋房

陳小b 發表於 23-1-17 20:09
樓主 你先問下自己 點解呢兩年冇同老婆行埋先?!

正常兩公婆 係相愛嘅話 點解可以兩年冇行埋?!你話你 ...

其實主要都係可能感情變淡同埋大家喺某些東西 or 政治取向 之類有分期奇,都唔係什麼災難性的東西 , 也不是因為財政第三者之類的東西

咁你身為女性你覺得如果你在這情況下有什麼類型的理由 你最能夠接受 這段時間的空白生活的解釋

因為你是女性你也清楚女性是需要有感覺 and trust,絕無可能貿貿然之下 老公想要你就立刻ok, 應該不會吧

子爵府

畀面勳章

mwpp 發表於 23-1-17 20:26
其實主要都係可能感情變淡同埋大家喺某些東西 or 政治取向 之類有分期奇,都唔係什麼災難性的東西 , 也 ...

老實講 我係女人 如果我老公咁耐冇掂我,第1,係覺得老公已經唔愛我

第2, 驚老公出面有女人

成兩年時間咁長 可能你地大家已經習慣咗了 如果想破冰 我覺得你要搵晚同老婆平心靜氣講出呢兩年究竟咩事冇行埋囉。

如果你真係基於以上嘅理由嘅話 有咩唔可以講呢?!

你要解開你老婆嘅心結 先可以諗進一步嘅行為。

最緊要 你地大家之間仲有愛啫 ,我相信 只有愛 先可以修補大家之間嘅關係。

大宅

mwpp 發表於 23-1-17 20:26
其實主要都係可能感情變淡同埋大家喺某些東西 or 政治取向 之類有分期奇,都唔係什麼災難性的東西 , 也 ...

如果你以你所講嘅係感情變淡,又隔咗成2年,都係要攪返好啲感情先有得親蜜返。

2年時間,女方也可能也習慣咗唔要。要睇返你哋之前咩次數,唔好諗住好快可以有返。

女人都鍾意人Tum, 你可以多啲讚下佢,欣賞佢有什麼好。從而打開話題。

了解下而家佢咩反應先才續步提升親密度。

不過有啲奇怪點解等成2年先想好返並而且主要係為咗性生活!

除咗性方面,你知唔知老婆覺得什麼對她來說是較為重要呢?係呢方面入手可能幫到你破冰!

珍珠宮

回覆樓主:

溝通好重要!
直接話佢知,你好想改變,
我覺得或者可以學下韓國個牙膏廣告,因為感情變淡,老公要離婚,老婆就要求每日睡前、出門前都抱一抱~為期一年~之後就離婚~
老公答應,初初抱得好生硬,慢慢有番感覺,我覺得都幾好~重拾果份愛人嘅感覺~

大宅

細侄你post錯版,BK主要係一班夫妻不和啲太太圍爐取暖,佢哋一係教你離婚,一係人身攻擊指責你,我同你講,女人想唔想做,同佢荷爾蒙水平有關,荷爾蒙唔夠,女人就算唔使返工兼有工人做家務,佢都會覺得生活充滿壓力,佢都唔會想做,所以你應該去養生食療嘅討論區,問吓人咩食品有天然荷爾蒙可以抗壓抗抑鬱抗衰老增加情慾,以我所知豆製品有女性荷爾蒙,堅果都有,你留意佢生理期,乾淨後第一日開始關心佢、同佢單純接觸,幫佢拎吓嘢、摸吓佢髮尾,到第七日係排卵日,你先提出要求。唔好覺得自己咁做好攻心計,呢啲知識同女人自製長假去旅行一樣咁自然同正當。

首頁

尾頁

跳至