自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

pillarfung 發表於 23-1-19 21:49
嗰位神奇風趣同佢講都嘥氣啦,乜嘢叫未讀完書十惡不赦?係講緊佢哋龍門亂咁擺, CCTVB啲10幾歲有書唔讀就 ...

只能夠講顏色沖昏左頭腦,諗既講既都政治上晒腦。咁評論人時都係帶有色眼鏡啦。

禁止訪問

象牙宮

ddkaka 發表於 23-1-19 22:28
成日標榜出嚟跑數.........其實邊讀書邊工作有咩問題,聽過咩叫做半工讀未?邊個地方嘅童星會唔讀書直接出 ...

讀完中學先學人半工讀啦!以前社會,童星跑數幫手養家唔奇喎,而家應該無咁既需要掛!我都可以跑數架,不過我唔去返啫,咁辛苦做咩啫,又唔係欠債,返而家份工hea,搵d錢夠生活咪算

水晶宮

pillarfung 發表於 23-1-19 22:44
你用陳松伶同木頭人比,真係侮辱緊陳松伶。

兩個都係半工讀,想問有咩分別?

水晶宮

無話可說 發表於 23-1-19 22:44
讀完中學先學人半工讀啦!以前社會,童星跑數幫手養家唔奇喎,而家應該無咁既需要掛!我都可以跑數架,不 ...

你思維唔得與時並進啫,唔通演哈利波特班年青演員全部都要養家咩,唔通一定要唔返學只演戲先係啱,佢哋當時咪一樣做緊你所講嘅跑數,跟本好多人想跑都冇條件跑

禁止訪問

水晶宮

pillarfung 發表於 23-1-19 22:54
當然有分別啦!木頭人直頭書都唔讀學都唔番請假返大陸跑數搵錢,陳松伶冇咁做囉!

講返雙重標準,我唔使 ...

你又知陳松伶唔係咁,佢拍咁多劇會全部係假期拍唔駛請假,你信唔信先?學校比唔比炎請假係學校同炎嘅內部問題啦,你唔駛突然炎媽上身咁緊張,宜家暫時學校都唔會踢炎出校嘅

大宅

無話可說 發表於 23-1-19 22:07
十幾歲讀唔成,出黎搵錢正常,我唯一唔滿意阻住個學位啫,不停咁去跑數,邊似個學生?!至於影相溝仔係個 ...

我都覺得佢兼顧唔到學業,但都考DSE 了點都完成埋好正常。姜出道全職兼多工作先話希望30歲前買樓,但佢就拎完冠軍第-時間話希望買十層樓,聽完覺得佢得16歲並唔單純仲好重視$

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

原來1800萬得2房感細

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實個問題唔係買咩樓,亦唔需要取笑!

但點解佢地會被取笑,咪就係黃圈子及佢地FANS太過浮跨去吹奏佢地,吹到佢地係宇宙天團,國際天團,各成員成就勁過所有天王巨星前輩,所有網媒傳媒KOL吹到佢地前無古人後無來者咁痴線!

咁樣既話,人地當然要比較佢地既真實環境,講到佢地勁到咁,點解生活品質同居住條件咁低質?所有被佢地超越既天王巨星前輩個個都富貴迫人,買億億聲既豪宅又豪華靚車又豪華郵輛。

就算唔講富貴迫人既天王巨星前輩!就講後輩,人地陳家樂當年因為一套逆緣劇集爺爺既角色而人氣急昇,之後無耐就話買咗三千幾萬既豪宅。但當年傳媒都只係係咁易報導下!

反觀現在,塊鏡買綠置居由舊年講到依家講足2年,舊姜買1800萬豪宅,日日大字標題大肆吹奏,黃KOL日日重點吹奏,相信呢單野有排吹,分分鐘鐘吹到佢退休!

反而阿MO出事,V台既冷處理手法傳媒/黃KOL禁晒聲。呢幾年既香港變得好光怪陸離,不可思疑!

水晶宮

pillarfung 發表於 23-1-19 21:49
嗰位神奇風趣同佢講都嘥氣啦,乜嘢叫未讀完書十惡不赦?係講緊佢哋龍門亂咁擺, CCTVB啲10幾歲有書唔讀就 ...

你而家搬緊龍門囉!最緊要教好自己仔女。其實姜濤本身唔係差但比粉捧到上天世一真係害死佢

侯爵府

ddkaka 發表於 23-1-19 23:01
你又知陳松伶唔係咁,佢拍咁多劇會全部係假期拍唔駛請假,你信唔信先?學校比唔比炎請假係學校同炎嘅內部 ...

想請問係咪miss咗啲乜?點解前設已經確定炎唔返學讀唔到書? 佢公開過校內成績?定從相學睇出?定單憑自己主觀認為??佢嚟緊都考dse啦咪拭目以待囉?做乜咁等唔切話人嘥學位啫?驚到時冇位入咩~

男爵府

Lilyforest 發表於 23-1-18 15:14
肥姜揾到錢就係叻仔,gigi揾到錢就係貪錢,同一角度有不同演繹

gigi唔貪 係佢父母貪 貪生多幾個掉gigi俾姑丈
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至