自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

9284 發表於 23-1-19 15:44
我好衰架, 有時坐地鐵, 見到人地孭住D貴袋, 我就會心唸: "超! 咪又係同我一樣迫地鐵" , 其實越大越了解到, ...

冇咁諗過,百貨應百客,唔認同孭名牌袋就係虛榮心,或孭比人睇

始終質料手工設計,某些品牌確有實力

已刪除用户

侯爵府

9284 發表於 23-1-19 10:46
步入左40之後, 已經好耐無入名店, 年輕時買落果D香香袋, LB袋, 菇時袋, 全部賤賣出去無留手, 有時去"潮流時 ...

我淨係覺得重到死

珍珠宮

我好衰架, 有時坐地鐵, 見到人地孭住D貴袋, 我就會心唸: "超! 咪又係同我一樣迫地鐵" , 其實越大越了解到, ...

香港人好多都喜歡名牌,你見周街揸靚車戴名錶就知,Benz波子馬莎寶馬Tesla勞力士PP冇人會話佢哋虛榮,好奇怪! 貴極只係十萬八萬一個袋啫,大把人左手伸一伸都唔止,其實同一道理夠可以戴冇牌子錶揸韓國車啦!但偏偏手袋唔知點解就特別乞人憎

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

Ononluk 發表於 23-1-19 10:55
唔會追求新款,但依然欣賞啲靚手袋嘅質量。
有好啱心水嘅,價值合理都會買,一個襟用嘅頂到幾個渣嘢,都算 ...

yes 唔會唔買 係真係值得又鍾意都會買 唔係番工為咩喎

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

叮妹 發表於 23-1-19 16:32
我都有3x個,日日洗

洗? 唔會洗!用舊左就掉啦

大宅

同感

水晶宮

回覆樓主:

yes,除非我係有錢闊太,身家太多就可以入去望下嘅,唔洗太在意價錢,覺得靚就買,否則嗰啲名牌又唔係好吸引我去買。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jarjane 發表於 23-1-19 16:54
香港人好多都喜歡名牌,你見周街揸靚車戴名錶就知,Benz波子馬莎寶馬Tesla勞力士PP冇人會話佢哋虛榮,好奇怪! 貴極只係十萬八萬一個袋啫,大把人左手伸一伸都唔止,其實同一道理夠可以戴冇牌子錶揸韓國車啦!但偏偏手袋唔知點解就特別乞人憎...

講真,我用嘢時,真係冇諗佢係唔係名牌,只係鈡意佢嘅款,同自己攞得舒適隨意,覺得啱自己,亦唔會睇人哋用乜嘢揸乜嘢,唔會因為佢攞名牌而另眼相看,更加唔會因為人哋唔係攞名牌而Miu人哋,自己都顧唔掂自己,邊理得人咁多 都係嗰句,女人何必為難女人,咸魚青菜,各有所好,尊重各人選擇同自由

水晶宮

如果我仲喺中環返工,興趣會大好多

珊瑚宮

我只喜歡CHANEL可惜d款越來越核突㗎,越來越貴,啱晒唔使買

大宅

無, 我都係講緊自己感受, 睇下多唔多我呢D同路人, 原來講講下都確實唔少我呢D人, 無為難過女人哦, 我仲話多得佢地振興香港的名店經濟, 點會唔尊重佢地選擇同自由呢

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

2024年龍年勳章

步入左40之後, 已經好耐無入名店, 年輕時買落果D香香袋, LB袋, 菇時袋, 全部賤賣出去無留手, 有時去"潮流時 ...

同你一樣,我需要cash多啲

珍珠宮

我來都未有過名牌,除左一次大抽獎抽到個LV銀包

水晶宮

回覆樓主:

返工孭背囊,放假孭布袋!
從來唔好名牌,戶口有錢就得了

珍珠宮

MM2H 發表於 23-1-19 16:17
冇咁諗過,百貨應百客,唔認同孭名牌袋就係虛榮心,或孭比人睇

始終質料手工設計,某些品牌確有實力

同意。百貨應百客。
如果為孭俾人睇先買,那太膚淺了吧。
真正的放開應該係唔在意自己用唔用名牌之餘,也唔計算別人用唔用名牌。

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 23-1-19 17:11
講真,我用嘢時,真係冇諗佢係唔係名牌,只係鈡意佢嘅款,同自己攞得舒適隨意,覺得啱自己,亦唔 ...

我買嘢純粹係買自己心頭好,我買得起又買得到就OK,唔會理人哋點睇我,花花世界要虛榮嘅嘢唔止呢樣若果要靠個區區十萬八萬嘅袋嚟耀武揚威就真係失敗啦。鹹魚青菜各有所愛,總之互相尊重,我唔笑你肥你唔好笑我矮

珍珠宮

你呢個想法都幾偏激。你覺得人拎個H或C係想顯得人格高尚⋯正如你講,你覺得啫,如果係你的世界袋的價值係同人格掛鉤

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實,買手袋啫,邊諗得咁多嘢,咁多包袱,咁大使命,仲要孭埋振興經濟責任,只係小事一樁,冇諗過會咁偉大

首頁
23456...12

尾頁

跳至