自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Ritzmary 發表於 23-1-23 11:15
十足十我件福x姑仔,成日開口叫我哋夾錢畀佢隻白粉女出國讀書。當佢狗吠

我件福x毒姑,自己好食懶做,成日係我老公面前呻窮,轉頭豪食豪洗就有錢。我話佢呻窮,不識寸佢叫佢返工?佢仔都差唔多中學,係樓下返學。佢可以返下兼職呀。

成日餐餐叫送上門外賣,明明佢已經是家庭主婦,懶到一個點。

公爵府

c60300 發表於 23-1-23 15:03
人哋唔想幫,佢就覺得人哋係衰人,今日又去廸士尼玩

不(emoji)感恩

子爵府

我仔當年升大學, 老爺堅持佢要負責學費, 唔係多, 廿零萬啫, 我唔肯要, 因為我搞得掂。後尾有親人勸我接受, 原來對老人家來講, 佢想有份參與, 佢既甘心又光榮, 咁我明白晒, 接受咗。
所以爺爺供孫仔讀書係case by case, 之不過以樓主的資料就唔係果回事, 如果老人家根本唔認同佢做法, 我覺得要嚴正拒絕, 除非兩老都好認同, 咁就自己諗

水晶宮

c60300 發表於 23-1-23 15:07
有錢冇問題,之後又話冇錢

對住外食夾食飯,老馮扮盲扮去廁所,不打算夾咁款。明明叫夾一千,夠膽死話只夾$500。叫野食時不說食平野?成日同呢啲人被逼食飯似開火!

水晶宮

arron媽 發表於 23-1-23 15:11
我仔當年升大學, 老爺堅持佢要負責學費, 唔係多, 廿零萬啫, 我唔肯要, 因為我搞得掂。後尾有親人勸我接受, ...

如果有咁的一日,我係會拒絕阿老爺好意。費事比人唱。佢私下賀利是比我仔就另計。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

arron媽 發表於 23-1-23 15:11
我仔當年升大學, 老爺堅持佢要負責學費, 唔係多, 廿零萬啫, 我唔肯要, 因為我搞得掂。後尾有親人勸我接受, ...

del

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Astra00 發表於 23-1-23 15:05
被人問到煩,都不代表要咁答人。

佢可以不斷反問人地其他野、轉話題,甚至乎答現階段專心事業之類,不需 ...

呢啲擺明玩野啦
唔洗同佢認真

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

Astra00 發表於 23-1-23 15:10
我件福x毒姑,自己好食懶做,成日係我老公面前呻窮,轉頭豪食豪洗就有錢。我話佢呻窮,不識寸佢叫佢返工? ...

我件福x毒姑遺傳到佢老母DNA懶+賤+無良心+唔識感恩+貪。福x毒姑仲成日講舊屎幾多幾多仔追佢,人哋望佢一眼又話人追佢,太子爺同佢say hi又話太子爺招佢做太子妃,真係有妄想花癡狂症(即係發姣發花癲)。真係咁多筍盤男溝你你依加就唔使嫁件公屋爛賭老男人啦。

水晶宮

littlefunpig 發表於 23-1-23 15:35
呢啲擺明玩野啦
唔洗同佢認真

我沒同呢啲面厚面皮,口出狂言之人認真。

我鄧佢父母難過,養到咁大,叫做讀過大學,言行舉止品格,衰過沒讀書的人,失禮死。

我拿呢啲人做反面教材,教仔女。

不識答可以沉默,但不好說啲厚面皮說話,去「玩野」,真係好肉酸。

水晶宮

Ritzmary 發表於 23-1-23 15:37
我件福x毒姑遺傳到佢老母DNA懶+賤+無良心+唔識感恩+貪。福x毒姑仲成日講舊屎幾多幾多仔追佢,人哋望佢一眼 ...

嘩,你件毒姑同我那件不相伯仲呀!

我二件毒姑是:懶、眼紅、口賤、樣差(但佢覺得自己樣美)、不感恩(老馮有大食大不比錢那種)…仲要做影后兩面人,係我老公面前扮好人,得我同佢時就恰我。

自從幾年前反面後,我而家覺得好正。佢一有咩衰野我即寸,不會比面。

珍珠宮

c60300 發表於 23-1-23 10:26
佢真係問,仲要接近一層樓首期

人無耻就無敵

珍珠宮

c60300 發表於 23-1-23 12:36
佢仲要每年都同自己父母去旅行,c6去銀行借錢俾佢哋玩

借錢去玩?兩公婆夠Din

侯爵府

c60300 發表於 23-1-23 10:50
佢覺得男家有能力,可以供養佢全家過世,但係人哋有兄弟姊妹

呢d自私精之後肯定移民遠離兩老

伯爵府

yantung2010 發表於 23-1-23 15:55
呢d自私精之後肯定移民遠離兩老

del

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

而家D 後生不是嫌長老窮有家累既咩? 點解忽然厚顏地要人幫既?!
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

伯爵府

kwhkwh 發表於 23-1-23 16:10
而家D 後生不是嫌長老窮有家累既咩? 點解忽然厚顏地要人幫既?!

del

侯爵府

c60300 發表於 23-1-23 16:00
佢平時都好小見6299

呢條女對6299就只從利益著眼,無感情,所以先可以咁厚面皮。佢心入面,同C6結婚好大機會都係為利,所以佢可以走先,C6留港搵食。

子爵府

BK會員特別熟悉別人家事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Ritzmary 發表於 23-1-23 15:37
我件福x毒姑遺傳到佢老母DNA懶+賤+無良心+唔識感恩+貪。福x毒姑仲成日講舊屎幾多幾多仔追佢,人哋望佢一眼 ...

所以點解咁多騙案
鑽石黃老五幾億身家中年老闆成功人士要網搵中女拍拖

伯爵府

2024年龍年勳章

qpalzm 發表於 23-1-23 16:35
BK會員特別熟悉別人家事

應該係樓主家事黎既

首頁

尾頁

跳至