自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

搭緊地鐵,剛剛停站,即將關門,一家4口,母子入了車箱,女兒被車門夾住隻右手及右腳,爸爸在月台和媽媽在車箱內分別想用双手將車門拉開……結果車門再次開啟……

其實可以搭下一班車,點解要衝門

珍珠宮

一人之境 發表於 23-1-23 10:58
搭緊地鐵,剛剛停站,即將關門,一家4口,母子入了車箱,女兒被車門夾住隻右手及右腳,爸爸在月台和媽媽在 ...

香港人出名心急,唔理自身安全的!
前天去楊屋道街市買海鮮,啲人大搖大擺咁行馬路正中,我老公只有跟著他慢行,我忍不住叫老公 bi 佢,有啲推住 BB 車都係咁,好離譜

男爵府

回覆樓主:

其實下班車都係幾分鐘,等下冇所課。

電梯又係,我企左邊,有人會講“唔該借借”,真係好唔想讓佢過。

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

ymc 發表於 23-1-23 11:32
其實下班車都係幾分鐘,等下冇所課。

電梯又係,我企左邊,有人會講“唔該借借”,真係好唔想讓佢過。

其實港鐵已經宣傳扶手電梯唔應該行走至少六、七年,對電梯唔好,容易引起機件故障,發生意外,但香港人都係好固執

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

搭緊地鐵,剛剛停站,即將關門,一家4口,母子入了車箱,女兒被車門夾住隻右手及右腳,爸爸在月台和媽媽在 ...

可能佢哋真係好趕時間
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔明點解幾分鐘都唔等得
我搭地鐵唔會衝寧願先

男爵府

funseller 發表於 23-1-23 11:43
其實港鐵已經宣傳扶手電梯唔應該行走至少六、七年,對電梯唔好,容易引起機件故障,發生意外,但香港人都 ...

咪係,次次d人淨係企晒右手邊,條龍鬼咁長,我企左手邊有次比個港女jip我,我心諗你出聲冇話唔比你行,同埋人地mtr話左左右兩邊都可以企好耐,自己唔update仲jip人!

男爵府

好樣衰

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

個女冇嘢嘛 如果門有咩事開唔到點算?
做父母咁危險衝門

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

bubu2910 發表於 23-1-23 19:04
咪係,次次d人淨係企晒右手邊,條龍鬼咁長,我企左手邊有次比個港女jip我,我心諗你出聲冇話唔比你行,同埋人地 ...

香港地好多自以為是嘅人
其實雙邊企運載量大過單邊企,效率更高。

男爵府

BK Milk勳章

因為老豆老母教,個仔女第日都係咁帶佢仔女,薪火相傳

子爵府

回覆樓主:

要快

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好樣衰

珍珠宮

bubu2910 發表於 23-1-23 19:04
咪係,次次d人淨係企晒右手邊,條龍鬼咁長,我企左手邊有次比個港女jip我,我心諗你出聲冇話唔比你行,同埋人地 ...

你企左邊時右邊有冇人?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我前幾日見到兩個老人家一齊衝門,仲要用手擋住對門…

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

我見過兩個女人想衝門,被月台助理截住入唔到,跟住嗰兩個女人就係咁鬧個月台助理,真係好野蠻

stagea    發表於 23-1-25 12:35

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好樣醜

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小星星1 發表於 23-1-23 11:09
香港人出名心急,唔理自身安全的!
前天去楊屋道街市買海鮮,啲人大搖大擺咁行馬路正中,我老公只有跟著他 ...

del

珊瑚宮

回覆樓主:

心急

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

當個女係鐵造

首頁

尾頁

跳至