0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

餵緊隻奶粉成日沖到好多泡起粒粒 你地會唔會咁咖?

別墅

sammyLL 發表於 23-1-26 11:41
餵緊隻奶粉成日沖到好多泡起粒粒 你地會唔會咁咖?

奶粉到期日係幾時?

複式洋房

可能隻奶粉難溶啲姐一係你試下搖耐啲? 同埋溫度有冇控制好?

禁止訪問

洋房

我驚佢飲得泡多會唔舒服喳...

禁止訪問

別墅

我女飲美素金裝~搖耐少少唔覺飲完有粒粒~泡就隻隻都有~唔覺特別多

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇跟罐身指示開奶?你係上下搖定左右轉? 要好似玩竹蜻蜓咁左右轉動,唔好大力搖,唔係太多空氣,bb飲左會好多風

大宅

是不是含蔗糖 蔗糖會令到奶粉難消泡 同埋對bb無咁健康
如果唔係就要睇下係咪沖調方法的問題 水溫呀 手法等等

大宅

虎到金來勳章

有啲奶粉真係難啲溶 同埋真係要70度先至沖得溶啲奶粉 我bb飲開美素金裝 好易沖得溶 又無咩起泡情況 bb消化吸收都好好

別墅

留意返沖水果溫度方法有無唔同左,我bb 飲美素果隻無甘多泡,沖奶時慢慢轉下樽身幾次,等佢溶得快d, , 再係甘情況,要換下奶樽試下,因為奶樽唔岩都有機會

大宅

回覆 sammyLL 的帖子

有啲奶粉係要熱少少嘅水先溶到,可能要開熱少少,之後攤一攤先比bb飲

別墅

我仔飲開金裝,都易沖同唔算多泡,可接受範圍,亦都冇肚風嘅情況出現,如果真係太多泡,或者放一陣先再比bb飲

禁止訪問

大宅

又唔會WO,平時沖開illumx 比bb都係正常,無話特別多泡又話者好難溶既情況

首頁

尾頁

跳至