夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

一齊十二年結婚十年,呢刻我未平靜到可能講到一舊舊,唔好意思
十幾年前為佢唔要兩個bb, 第三個佢話要,我以為佢終於有同我有未來既諗法,結婚唔擺酒只註冊,我信有一日會補番比我,BB出世坐月當屋企酒店隔日番黎,一係晚晚出街同啲豬朋狗友飲酒吸毒。
雙方屋企人無咩幫手湊,佢就一條尿片都無換過學都無學過,我盡量抽時間做兼職同埋用積蓄過日子。
番工十年黎最長果份工做得一年但待業幾次有次長達兩年,我唔希望佢出人頭地,正正常常番工放工已心足,所以佢番最長果份工一年裡面有六個月無家用三個月要我倒嘔,我都開心。
成日諗住會彈起,好多未來願景,我每次都相信你 >待

大宅

吸毒都一齊?愛情大過天?

WSYSC    發表於 23-3-26 09:14

大宅

一人一讓步 發表於 23-1-28 06:10
吸毒都一齊?愛情大過天?

十八廿二果時 戀愛大過天
我最後底線琴日都越過埋。。動手

複式洋房

斑斑bambi 發表於 23-1-28 06:20
十八廿二果時 戀愛大過天
我最後底線琴日都越過埋。。動手

越埋底線,不負責任男人,還有不離婚理由嗎?為了小朋友,你同小朋友開始新生活啦!

WSYSC    發表於 23-3-26 09:15

大宅

斑斑bambi 發表於 23-1-28 03:05
十幾年前為佢唔要兩個bb, 第三個佢話要,我 ...

成日同啲豬朋狗友飲酒果陣講到準備彈起又點,十次九次搞唔成,五次搞唔成都仲要我拎錢黎幫,我依然相信,比假希望自己想像呢一次就可以!
婚後十年無一年係有為結婚週年等等日子而特別啲食一餐,我生日都係我自己買蛋糕係屋企等到過埋第二日等你番黎同我切,我臉都無黑過只係唔開心到講唔到野,見我唔講野就話我西口西臉想點。
好啦婚後十年,吸毒吸到第三年慢慢發覺佢戒左開心左一兩個月,誰不知吸完毒就玩賭博,由有積蓄可以買下衫買禮物想食乜就去食變到可以賣都賣,揹左一身債。因為愛,我選擇不離開並肩而行,其實心裡面好嬲,哥哥仔你攬住我死都算,仲有個仔架。。(待)

大宅

mlmum 發表於 23-1-28 08:41
越埋底線,不負責任男人,還有不離婚理由嗎?為了小朋友,你同小朋友開始新生活啦!
...

我自己最後心死既理由,只要唔郁手就可以。。誰不知再一次突破底線。。

大宅

斑斑bambi 發表於 23-1-28 08:59
成日同啲豬朋狗友飲酒果陣講到準備彈起又點,十次九次搞唔成,五次搞唔成都仲要我拎錢黎幫,我依然相信, ...

第五年開始揹住銀行財務街數十零萬債黎行,經過兩年清還晒,上年同我商量借十九萬去買部車自己揸,好!我再次相信你!一月買到五月部車都未見過!一齊多年有左唔少經驗,所以二月我已經比左答案自己但我仍幻想會有錯怪你,唔應該咁諗你既一刻出現,事實當然無出現到,而家都未比到"錢去左邊"既確實答案我。
因為愛你我無後悔再揹債上身,再借爆朋友錢搞到絕交,再捱過,我仍然想有一日係我會覺得自己衰,唔應該咁睇你既情境出現。
你屋企人話理唔到你,理你,咁多年過時過節人禮實到大體唔丟臉。
第一次欠債我屋企人賣車幫忙還債,一句怪責都無,只想你解決煩惱會對我好。(待)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Day 1 發生事你都5走, 一係你前生欠左佢。JM, 鄧你心痛。
過左你底線後,你走左未?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

吸毒
爛賭
欠債
不務正業
大話連篇問你借錢
郁手打你

即刻走,走得太遲添…
報警備案
搵社工幫手
學識愛自己

la_source    發表於 23-1-30 15:00

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

十幾年前為佢唔要兩個bb, 第三個佢話要,我 ...
愛情係盲目?其實自己都有問題唔好只係話佢,路自己選擇到現在你想離開佢,相信無人反對,係離開佢時候勿早張揚,唔好只講而不做,明天會比現在

男爵府

絶d都要講句
怪得邊個?

maggie.tang    發表於 23-1-31 16:04
茶類愛好者    發表於 23-1-29 16:15

水晶宮

回覆樓主:

吸毒
爛賭
欠債

到出手打你先叫做過你底線
你嘅底線都真係好低喎
真係愛?點解愛?

maggie.tang    發表於 23-1-31 16:05

大宅

回覆樓主:

哩個男人重值得相信,究竟係你接受唔剧自己揀錯嘅男人?如果唔走你會相信佢下次唔再打你? 無論怎樣你都應該保護自己,保護小朋友。哩種已經唔喺叫做愛。

子爵府

十幾年前為佢唔要兩個bb, 第三個佢話要,我 以為佢終於有同我有未來既諗法,結婚唔擺酒只註冊,我信有一日會補番比我,BB出世坐月當屋企酒店隔日番黎,一係晚晚出街同啲豬朋狗友飲酒吸毒。
雙方屋企人無咩幫手湊,佢就一條尿片都無換過學都無學過,我盡量抽時間做兼職同埋用積蓄過日子。
番工十年黎最長果份工做得一年但待業幾次有次長達兩年,我唔希望佢出人頭地,正正常常番工放工已心足,所以佢番最長果份工一年裡面有六個月無家用三個月要我倒嘔,我都開心。
成日諗住會彈起,好多未來願景,我每次都相信你...

想問佢係咪好靚仔?

大宅

杜小田 發表於 23-1-28 14:23
想問佢係咪好靚仔?

唔靚仔 ...

大宅

kwhkwh 發表於 23-1-28 10:41
Day 1 發生事你都5走, 一係你前生欠左佢。JM, 鄧你心痛。
過左你底線後,你走左未? ...

唔走唔得啦...要静静

大宅

Cherry2012 發表於 23-1-28 14:15
哩個男人重值得相信,究竟係你接受唔剧自己揀錯嘅男人?如果唔走你會相信佢下次唔再打你? 無論怎樣你都應 ...

鬥氣

大宅

斑斑bambi 發表於 23-1-28 14:30
鬥氣

用無限時間同無限金錢為一個咁樣嘅男人鬥氣?值得嗎?女人青春有限,你冇左哩個唔應該覺得可惜,你放心下個一定會比這個更加好

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

斑斑bambi 發表於 23-1-28 14:29
唔走唔得啦...要静静
你case 係, 走得快好世界!走得5好回頭!
恭喜你重獲新生。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

首頁

尾頁

跳至